Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mezatkai

Trzeba być idiotKa , zeby lykac tabl. Antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość palisz, pijesz, jesz mieso?
ktos tu mowi o grozbie raka, a usg to badanie diagnostyczne piersi - wykrywa guzki w nich dopochwowe - wykaze nieprawidlowosci anatomiczne, jak i guzki jajnika w koncu cytologia - zaalarmuje, kiedy cos zlego bedzie dzialo sie na szyjce macicy a teraz kolejne pytanie: kiedy wykonywalyscie powyzsze badania kontrolne??? Z reka na sercu...

...no?

święta racja z tym usg dopochwowe- 3 lata temu (ehhh) cytologia- rok temu, jestem zapisana na grudzień na ponowne piersi- heh tylko ręcznie co miesiąc, aż wstyd, ale dla mnie to bardziej intymne poprosić lekarza o badanie biustu niż położyć się na samolocie podczas badania i niech robi technicznie swoje ;) i koniec końców zawsze chodzi o profesjonalistę doktora a nie o lekarza-prywaciarza. A to nasze zdrowie.

Gość kochana ale usg
no właśnie po to sa badania hormonów, żeby nie czekać, ąz ich poziom tak się zaburzy, że cos złego z tego wyrośnie. Usg pokazuje już istniejące zmiany - lepiej do nich nie doprowadzać. poza tym usg nie wykryje innych problemów związanych z zaburzonym układem hormonalnym (niekoniecznie horomnami płciowymi - one wszystkie sa ze sobą powiazane i jest to bardzo delikatna homeostaza). Moje koleżanki chorują na rozmaite choroby tylko z tej przyczyny, że durni lekarze nie poinformowali ich o niebezpieczeństwach używania tabletek, nie robili im żadnych badań hormonalnych (jedna miała np. problemuy z przysadką, teraz ma już poważne), tylko wzieli kase i wypisali recepty. takich lekarzy powinno się usuwać z zawodu, bo oni stanowią zagrożenie dla pacjentek. Nie mówię, żeby nie brać tabletek, jak kobieta jest zdrowa i cały czas badana (hormonalnie), ale zbrodnią jest przepisywanie silnie dzuiałających środków bez badań i kontroli!

znamienna cisza czyzby zwoleniczki naturalnych metod uwazaly, ze kontrola cytologiczna ich nie obowiazuje..? Dziewczyny, Wy lepiej innym w kartoteki zdrowia nie zagladajcie, a same sie soba najpierw zajmijcie,,,

Gość Co jest?
Cytologia - pół roku temu USG dopochwowe - kilka miesięcy temu USG piersi - za tydzień

kochana ale usg a od czego mamy rozum? Skoro zle sie czujemy, idzmy do lekarza. A skoro jeden wystawia nam recepte bez badania, udajmy sie do innego. Co prawda wspolczesne pigulki nie wymagaja juz prob watrobowych, ale wiadomo, ze dotyczy to zdrowych osob. Kazda majaca niepokojace symptomy powinna powiedziec o nich swemu lekarzowi! A ile z nas tak czyni? Same zobaczcie ile na samej kafeterii jest chetnych na kupno pigul bez recepty! Idiotki skonczone... A potem biora je tydzien i odstawiaja. I z kolei pytaja, czy w ciaze mogly zajsc, bo kochaly sie bez zabezpieczenia... Noz sie w kieszeni otwiera... Myslec! Myslec - przede wszystkim!

co jest? I bardzo dobrze :) grzeczna dziewczynka. Ja tez ;) i jeszcze mammografie zaliczylam, bo juz jestem w odpowiednim wieku

po dobraniu odpowiednich tabletek czułam się lepiej niż bez nich - schudłam, poprawiła mi się cera a przede wszystkim miałam spokój o ew. ciążę. w moim przypadku tabletki (zaznaczam raz jeszcze - dobrze dobrane) okazały się świetnym wyborem. nawet po ich odstawieniu (6 miesięcy temu) cykl jest regularniejszy, miesiączki zdecydowanie mniej bolesne, krótsze, krawienie mniej obfite, problemy z cerą nie wróciły. moja wątroba nie jest super wytrzymała, dlatego co jakiś czas robię sobie przerwę, min. 3 miesiące. no i druga sprawa - uwielbiam uprawiać seks z tabletkami, bez prezerwatywy. mniej stresu ale przede wszystkim kompletny spontan, nie wyobrażam sobie seksu w gumce przez całe życie.

czarna gorzka na usg piersi moj ginekolog bez wahania wypisuje skierowanie. Dopochwowe i cyto robi sam. Dla mnie to norma. Ale fakt, dopiero od kilku lat, czyli od czasu, gdy trafilam na wlasciwego lekarza. Dlatego uwazam, ze gdy nam jeden podpada, trzeba szukac innego. W koncu o nasze zdrowie tu chodzi. Dobranoc