Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość crepusculo

nie przelewa nam sie a jednak decydujemy sie na dziecko

Polecane posty

Gość crepusculo

bo instynkt nie daj mi juz zyc ! dam rade musze !

Gość crepusculo
dodam za dobijam do 30 maz ma 35 czuje ze to ostatnia szansa na dziecko wiec do dziela i chociaz nie zbijamy kokosow i zyjemy skromnie mysle ze za te 1.300zl co nam zostaje po splaceniu rachunkow da sie wyzyc w 3 osoby co wy na to ???

Gość TrzyMuszka
zależy co uważasz za nie przelewa nam sie...

Gość crepusculo
no to ze nie zbijamy kokosow zyjemy skromnie ale nie biednie duzo kobiet mnie straszy ze dziecko do duzo wydatkow itp. wiec pisze za po oplaceniu wszystkiego wraz z kupnem jedzenia zostaje nam na czysto 1.300 zl. czasmi wiecej Myslicie ze to starczy na dziecko dodam ze ubranka mam po dzieciachsiostry wozek i lozeczko

Gość nam zostaje
do życia na 2 osoby 400 zł to chyba dasz rade skoro my jeszcze żyjemy

Gość crepusculo
dam rade i musze ! tyle lat sie czekalo na lepsze czasy terz jest dobrze nie jest super extra bogato ale jest dobrze a czas leci nie odwracalnie wiec tylko mi dzicka do spelnienia potrzeba wiec !decyduje sie nie odwracalnie !

Gość TrzyMuszka
poradzicie sobie, tylko moim zdaniem jak najszybciej otwórz konto oszczędnościowe i odkładajcie chociaż 200 zł żeby po narodzinach było chociaż trochę oszczędności na wszelki wypadek, żebyście się nie martwili jak dziecko zachoruje czy starczy na leki

Gość nam zostaje
niestety ciesz sie że macie tyle bo moim największym marzeniem jest mieć dziecko tylko że my raczej decydować się w tej sytuacji nie możemy i to mnie dobija każdego dnia

Gość crepusculo
dziekuje wlasnie dobry pomysl mi posunelas i wlasnie tak zrobie ! dzieki

Gość crepusculo
nam zostaje ile masz lat ? ja czekalam az 6 lat na podjecie tej decyzji bo zawsze bylproblem z kasa ale zmienilam prace maz tez wiec nie chce wiecej czekac na te lepsz czasy bo moj wiek na to nie pozwala

Gość nam zostaje
Jestem dużo młodsza od Ciebie bo mam 23 i wiem co powiesz ze mammy jeszcze sporo czasu ale dla mnie dziecko jest priorytetem a jedno już straciliśmy...

po opłaceniu rachunkówi kupnie jedzenia zostaje wam 1300?????? to nad czym ty się zastanawiasz? szybko policzmy miesięczne wydatki na niemowlę przy założeniu że karmimy mm: - 2 paczki pampersów (nawet niech będą firmowe) 90zł - 2-3 paczki chusteczek nawilżonych jakieś średnio 25zł - mm hmmm 1 karton na jakiś tydzień dla noworodka później troszkę więcej więc policzmy że miesięcznie 6 kartonów po średnio 13zł to daje nam 78zł - kosmetyki hmmm tego nie kupuje się co miesiąc więc uśrednijmy że miesięcznie 30zł (srednio-wysoka półka) - ubranka sama mowiłaś że będą po rodzinie ale i tak zawsze się coś kupi więc powiedzmy średnio miesięcznie 40zł - zabawki tez uśrednimy i powiedzmy 20zł SUMA: 283zł dziękuję za uwagę :)

Gość wiek ci nie pozwala? :D
moge mowic ci babciu? :P nie wiedzialam, ze przed 30 to ostatni moment na ciaze i ze w ogole to taki zaawansowany wiek. wiekszosc kobiet rodzi dzis 1 dziecko po 30 i ma sie dobrze. do 40 jest czas.

Gość crepusculo
:( przyrko mi ja tez poronilam w maju wtedy nawet nie wiedzialm ze jestem w ciazy to bym 3 tydzien . 23 lata ja wlasnie w tym wieku zaczelam goraczkowo myslec o dziecku ale wlasnie sytuacja mi nie pozwala ale tarz juz nie ma wyjscia z 30 na karku

Gość wiek ci nie pozwala? :D
a twoje finanse to nie jest problem, bo na niemowle i przedszkolaka spokojnie ci wystarczy. gorzej kiedy dziecko pojdzie do szkoly. nastolatek to masakra dla portfela, bo chce miec wszystko co koledzy, zeby nie odstawac od grupy rowiesnikow.

Gość crepusculo
nie mowie ze to ostatnia szansa ale roznie moze byc moga byc problemy z zajciem i co bede leczyla sie z 3 lata a nie chce rodzic pierwszego dziecka w wieku 35 lat juz wystarczajaco dlugo czekalm na podejcie tej decyzji

Gość nam zostaje
Ja Cie rozumiem, chyba bym zwariowała jakbym miała czekać do 30 albo jak inni piszą jeszcze dłużej, ja byłam w 18 tc:( a teraz sie tak popieprzyło z pracą, kasą itp że ledwo żyjemy, nie wegetacja to lepsze określenie.

Gość crepusculo
poli28 wolny karaj tutaj lepiej mi sie pisze

Gość niestety przykro to mówić
ale swoim egoizmem już narażasz nienarodzone jeszcze dziecko na nędzę i wieczne 'nie kupię tego bo mamusia nie ma pieniążków' :-O tak, ale instynkt jest :-O co z tego, ze dziecko będzie cierpieć, przecież wy nawet nie będziecie w stanie pomóc dziecku pójśc na studia, a potem nawet nie pomożecie na starcie... i dalej będzie klepać biedę! myślisz że to dziecko chce tak żyć? czy ty chcesz takiego życia dla dziecka? jesteś STRASZNĄ EGOISTKĄ!

Gość crepusculo
zycie jest strasznie drogie ! wiec albo teraz albo nigdy a nie wyobrazam sobie zycia bez dziecka

tutaj lepiej ci się pisze bo tu więcej osób ci mówi ze ci starczy kasy :D:D:D

Ja uważam, że za tą kasę spokojnie dacie radę :). A głupimi komentarzami się nie przejmuj i tyle :)

o wkońcu się jakaś znalazła co ma pogląd że minimum 10 000 miesięcznie by móc sobie na luksus zwany dzieckiem pozwolić :D:D:D kurcze ja myślę że 1300 po połatach i zakupach żywieniowych to sporo kasy i spokojnie sobie na dziecko można pozwolić no bo na co wy teraz tą kase przeznaczacie? pewnie na jakieś same przyjemności, restauracje, kino, imprezy, ciuchy itp a tak bedzie coś konkretnego bo dziecko :) i faktycznie po te 200zł możecie odkładać to i na przyszłość dla malucha będzie skoro według niektórych wymogiem by móc sobie pozwolić na dziecko jest to by w przyszłości kupic mu dom, samochód itp

Gość crepusculo
niestety przykro to mówić , Wypraszam sobie ! gdyby kazda polka myslala o studiach dla dziecka nie bedac jeszcze w ciazy to by pierdolca dostala na samym wstepie

Gość niestety przykro to mówić
acha czy;i dziecko9 kosztuje tylko wtedy kiedy jest niemowlęciem? :-O ale jesteście głupie! potem skończą się pieluchy i diopiero się zacznie i będziecie siedzieć i stękać jak to wam źle, bo kasy nie ma! i państwo nie pomaga! :-O i bardzo dobrze, powinni wszystkie ulgi pozabierać, bo się nie robi dzieciaka jak się nie da zapewnić mu godnego życia , a nie jedynie przezycia z ręką na sercu czy starczy do pierwszego :-O

i jeszcze jedno to że w momencie podjęcia decyzji o dziecku ktoś ma super sytuację finansowa nie oznacza że to się nie zmieni :) co to mało przypadków że z bogacza ktoś ląduje w śmietniku? nigdy nie wiemy co nas spotka w życiu!!!

Gość autorko widze
niestety przykro to mówić a ty sie idz lecz kobieto:o:O:O:O:O:O ciebie stac !!!!!!!!! ciekawe

Gość nam zostaje
Ale się czepiacie, a co wszyscy którzy mają dzieci to wielcy bogacze?? A tak szczerze to większość dzieci bogatych rodziców mają niestety zadarte noski bo tatuś i mamusia na wszystko pozwolą i dadzą