Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia211988

finanse

Polecane posty

Gość polak potrafi
niestety autorka ma problem art. 688.1 KC 1. Za zapłatę czynszu i innych należnych opłat odpowiadają solidarnie z najemcą stale zamieszkujące z nim osoby pełnoletnie. 2. Odpowiedzialność osób, o których mowa w 1, ogranicza się do wysokości czynszu i innych opłat należnych za okres ich stałego zamieszkiwania. dlaczego aż 1/4 za okres 1 roku ? z tym już można by polemizować

czeba bylo placic a nie kase rozbijac moj ojciec siedzi za granica najpierw sie mysli o mieszkaniu dachu nad glowa a pozniej przyjemnosci

wszystko jasne odpowiadasz solidarnie za długi najemców, włascicieli, skoro byłaś zameldowana /stale mieszkałas/ lub faktycznie korzystałas z lokalu.. dlaczego Twoi rodzice nie zrobili nic aby chociaz częsciowo umorzyc dług ??

Gość polak potrafi
to nie jest aż takie krytyczne wyrok sądu prawdopodobnie był a basia nie odbierała poczty w miejscu zamieszkania (zameldowania). i to jest problem. pisze jak byk: "zamieszkujące" a nie "zameldowane" czy da się to odkręcić nie wiem, spróbować można. i znajdź adwokata sama przy tym nie majstruj.

dostali eksmisje zeby sie wyprowadzic mieli na to tydzien czasu bo jak nie to ich policja wyzuci na ulice co im moze grozic za to ze nie placa tyle lat mieszkania mieszkanie jest na mojego ojca czy moj tata moze isc za to siedziec ?

Gość polak potrafi
uprawomocnił i nawet klauzula wykonalności. komornik już przeszedł 2x autorka nie zamieszkiwała, można się jeszcze na to powołać i spróbować odkręcić wyrok. nie była w polsce, może np nie było do niej żadnych pism bo przecież odpowiada solidarnie a nie była stroną. inna rzecz czy to wyjdzie taniej niż 5 kafli, przynajmniej w "inwestycji"

Gość polak potrafi
tata nie może iść za to siedzieć, to nie afryka.

do z nas beda sciagali ten dlug bo gdybym na czarno pracowala w polsce to co innego ale kobiet nie ida na czarno pracowac ahahhahahahaaaa

Gość polak potrafi
nie jesteś w dupie. i poradź się polskiego adwokata, na którego siostra zapewne się dołoży.

sorry ale to nie sa moje sprawy tylko moich rodzicow ja za swoje mieszkanie place jak mialam 16 lat to nie mialam zielonego pojecia o jakim kolwiek dlugu

Gość polak potrafi
teraz to już są niestety twoje sprawy. jeśli zaniedbasz temat będziesz się ukrywać 10 lat od ostatniej egzekucji. to długo.

Jest w dupie, bo w jest juz wydany wyrok z klauzulą wykonalnosci; nakaz eksmisji , społdzielnia zwróciła sie do komornika o egzekucje. Wiec gra niewarta jest świeczki, szczerze mowiac.

tak to to wiem ze to juz jest teraz moja sprawa i bede walczyla jakos jak nie dam rady to moj facet bedzie zapier...... na mnie cale zycie nie no zartuje jakos bede musiala dac rade niewiem jeszcze co zrobie

Gość polak potrafi
nieprawda. nawet w tej trudnej sytuacji ma możliwości ruchu. wyrok dotyczy rodziców, autorka odpowiada solidarnie tylko pod warunkiem że zamieszkiwała a nie zamieszkiwała. pierwsze pytanie czy miała możliwość wpłynąć na wyrok czy została powiadomiona o sprawie. to już taka rzeźba dla adwokata. nie będzie tanio ale może taniej niż 5 kafli plus odsetki i koszty egzekucji

nie dostalam zadnego pisma wiec nie bylam o niczym powiadomiona moja siora tez nic nie dostala wiec co wtej kwesti

Gość polak potrafi
spróbuj z adwokatem zapłacić zawsze zdążysz a realne doświadczenie w sprawach prawniczych bezcenne

Gość polak potrafi
co do pisma - jeśli je wysyłali to na 99,9% adres zamieszkania/zameldowania gdzie go nie odebrałaś przez 2 awiza czyli je odebrałaś i olałaś. niech to sprawdzi prawnik jak to było z tymi pismami.