Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :P:P:P

Czy codzien wychodzicie na spacer z dzieckiem?

Polecane posty

Gość tak bo w domu bym oszalala:D
chyba ze leje no to wtedy jednak odpuszczam;p

Gość Nie, ale wystawiam je
codziennie na zewnatrz zeby pospalo na swiezym powietrzu. Dotlenione dziecko to zupelnie inne dziecko, niz to zakiszone w domu. Slowo daje.

Gość codziennie :-) chyba zwariował
abym siedząc cały dzień w domu :O

Gość jablo
My dwa razy dziennie chodzimy ale od tygodnia chorujemy i obie dostajemy na głowę.

Gość ja nie wychodz codziennie
mieszkam w Krakowie. a tu ostatnio są paskudne mgły, i jak juz tak faktycznie bardzo bardzo syfnie to nie wychodzimy - bo mgła jest pomieszana ze smogiem. Duzo mieszkancow pali w piecach, kominkach itd.

Gość dokładnie jak dziewczyny
tak, mieszkam na wsi i dziecko spędza ok 3 godz na dworze

Gość mama dwojeczki
Tak, a czasem nawet 2 razy dziennie, rano z godzinke i po poludni godzinke albo dwie. Corcia ma miesiac, synek 2 lata i 3 miesiace.

No niestety nie codziennie, nie jestem w stanie się wyrobić z gotowaniem, praniem i sprzątaniem, żeby jeszcze na spacer iść:( Raz na kilka dni, i obowiązkowo w weekend. Gdybym miała w domu kogoś do pomocy, to ehhhh.... A tak to od rana do wieczora sama z małą, mąż wraca z pracy wieczorem, to cała chałupa na mojej głowie:O Ale za to jak już się wybiorę na spacer, to zabieram ze sobą psa, przywiązuję smycz do wózka, i wtedy żadna górka mi niestraszna:D

Gość gryczka
Zazwyczaj codziennie, ale na krótko. Teraz jak jest ładna pogoda to tak do godziny, jeśli jest zimno i nieprzyjemnie to na 20 minut. Nie wychodzimy gdy mocno pada lub wieje silny zimny wiatr. Syn ma rok.

I też nie mam nikogo do pomocy cały dzień ale jakoś ze wszystkim zdążę :p To sie nazywa dobra organizacja czasu:classic_cool:

Gość do laury diaz
ja tez sama z dzieckiem calymi dniami jestem, maz pozno z pracy wraca, synek spi tylko w domu i tylko w lozeczku i tylko godzinke dziennie. i co i zawsze idziemy co najmiej na jeden spacer, chta owszem nie jest moze na wysoki polysk, ale i do niczego sie jeszcze nie przyklejam, bo sprzatam co drugi dzien. gotuje dla nas i dla malego, a mieszkam w miescie w bloku bez windy. wystarczy chciec!

Ja codziennie, chyba że coś wyjątkowego wypadnie. Jak mąż wyjechał i się nudziłam, no i nie gotowałam dla siebie, to 2x dziennie. Ze sprzątaniem nie świruję, odkurzanie co 2 dzień, mycie podłóg co 4, chyba że bardzo się nabrudzi, sprzątanie takie z myciem kuchni i łazienki właściwie raz na tydzień tylko, mam czysto, sprzątam na bieżąco- a raczej nie bałaganię i tyle. Nie wychodziłam jak bardzo lało, chociaż w lecie i tak się starałam złapać chociaż moment na wyjście. Urodził się w marcu, więc mrozów jeszcze nie przerabialiśmy. W upały wychodziliśmy wieczór.

Gość karrrrolllla
ja wychodzilam codzienie latem po dwa, nawet trzy razy. A teraz jestem w 9 m-cu ciazy i nie mam mocy. Zdarza sie ze wcale nie pojdziemy.

Gość karrrrolllla
Ale nie rozumie co za problem ze maz w pracy a dom na glowie :D Ja mialam dziecko, studia i ciaza i jeszcze 6h na dworzu z corka ;) da sie da :P Tylko trzeba chciec i sie zorganizowac ;)

Gość efwref
ja nie wychodze jak jest brzydka pogoda albo mi sie nie chce. nie zawsze mam ochote na spacer to po prostu nie idziemy i koniec. nie robie sobie stresa ze dziecko musi dziennie wyjsc.

e tam od razu na spacer. ;) w lato bralam synka na dwor codziennie, ale nie koniecznie spacer, czasami siedzielismy na podworku, czasami jechalismy na plac zabaw a czasami szlismy na spacer. po prostu w piekna pogode nie chcialo sie siedziec w domu. za to teraz to zalezy od dnia. raz ze poszedl do przedszkola a ja do pracy i w rezultacie nie zawsze bylabym w stanie z nim wyjsc, a dwa pogoda juz nie taka. wychodza na dwor w przedszkolu a jak wroci do domu to roznie. Laura Diaz tak z ciekwaosci zapytam, Ty naprawde codziennie od rana do wieczora sprzatasz, gotujesz i pierzesz? tez bylam w domu z dzieckiem zawsze sama ale domowe zajecia nigdy mi nie pochlanialy az tyle czasu.

a i tak jak poprzedniczka, nie zawsze mi sie chcialo wyjsc na spacer. jak mi sie bardzo nie chcialo to nie szlismy i tyle, ale w lato, w ladna pogode samej mi sie chce wyjsc na dwor i szkoda siedziec caly dzien w domu.

codziennie, chyba że pada. Jak nie ja to babcia :) W lato nawet 3 godz potrafilismy być, teraz tak 1-góra 2 godz :)

Gość takkkkkkk121
wychodzimy codziennie ale czasem byly takie dni,ze nie wyszlam ale mozna je policzyc na palcach 2 rak.Pogoda nam nie straszna jak dzieciak dobrze zapakowany i ubrany.Zauwazylam,ze jak nie wyszlam ,to zle sie to na dziecku odbilo, nawet jak to byl tylko jeden dzien.Dziecko potrzebuje spacerow.

Codziennie, obowiązkowo. Wyjątkiem jest choroba dziecka,lub na prawdę kiepska moja kondycja- co rzadko sie zdarza :). I też domem zajmuję się sama i mam dwoje dzieci :). Jak wrócę do pracy, tez nie zamierzam nic zmieniać, bo spacery sa ważne, bardzo ważne!!! I nie chciała, bym być nie miała...ale w dobie pralek automatycznych...nie wydaje mi się być dobrym pomysłem, aby wymawiać się brakiem czasu na spacery przez robienie prania...

codziennie choć na chwilkę :-D A ja mam troje dzieci i daję radę - ze wszystkim, ba! nawet na fitnesy, nordic czy orbi mam czas - zamiennie oczywiście :-) I się wcale nie chwalę, dzielę się doświadczeniem- im więcej dzieci, tym lepsza organizacja ;-) i nie jest ani mniej czysto, zawsze obiad etc. - nie pracuję zawodowo (najmłodszy ma 5,5 miesiąca...

Jak jest zdrowy to codziennie, w domu wariujemy - oboje mamy takie charaktery ze lubimy być na świeżym powietrzu

Gość mama kjhbgvfcdsw
pracuje zawodowo, oprocz tego sprzatam, piore, gotuje dla nas i dla dziecka, odkurzam i daje jeszcze rade wyjsc z dzieckiem na 2 godz. spacer. wszystko to kwestia organizacji. cyba ze pogoda jest wyjatkowo paskudna to sobie ucinamy drzemke w domu :)