Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paanikaara

gwałtowne ruchy dziecka-31 t.c

Polecane posty

Gość paanikaara

hej dziewczyny troche sie martwie, bo czsem moj synek ma mocne ruchy, takie jakby drgniecia, czy to moze cos mu sie sni i przez to takie gwaltowne ruchy??? prosze o pomoc, bo jestem troche panikara i wszystko biore do siebie....

Gość paanikaara
nikt mi nie pomoze??:(

Gość potrzebna rada
Ja jestem w 28 tygodniu i też mnie zastanawiają ruchy podobne jak u ciebie- u mnie czasem mam wrażenie jakby dziecko miało drgawki albo napad padaczkowy. do wizyty u lekarza jeszcze 2 tygodnie i niepokoi mnie to.

dzieciaczki czasem tak mają. mój starszy syn też się tak mocno ruszał, drgał cały. usłyszałam że to całkiem normalne. w obecnej ciązy maluch jest jeszcze bardziej rozbrykany niż pierworodny :P ten to takie popisy daje ze już mnie wszystko boli, a tu jeszcze tyle czasu do porodu...

2 miesiace to nie tak dózo CI pozostało chociaż mi sie bardzo dłuży ten czas termin mam na koniec stycznia

niby nie dużo, ale maluch coraz większy, coraz silniejszy i coraz mniej miejsca będzie miał w brzuszku. dopiero teraz mnie "pokopie" :P wiem co mówię, przy starszym żebra tak potwornie bolały od tych jego kopniaczków...

no takie uroki ciąży ;-) to moja pierwsza ciąża i nieraz sie czuje jak bym miała rybkę w brzuchu hehe na razie tak bardzo mnie nie bolą kopniaki zobaczymy z czasem bo jeszcze trochę go jest ....

Gość paanikaara
uuuuufff, to mnie troche uspokoilyscie,ze tez macie i ze to normalne jak mowi mała agatka, ja też mam wizyte u gina dopiero za 2 tyg.ale póki co nie martwmy sie na zapas dziewczyny...

A może to czkawka? :) Moja bratowa tak miała, martwiła się i poszła do gina, bo było to dosyć częste. I nawet u lekarza się jej zdarzyło, że brzuch się trząsł, a gin z uśmiechem, żeby się martwić, bo dziecko w brzuchu też może mieć czkawkę :)

Gość paanikaara
czkawke to ma swoja droga, rozpoznaje jak go meczy czkawka, bo to takie pukanie bardzo czesto, a te gwltowne ruchy to sa silniejsze i od czasu do czasu... za 2 tyg.zapytam mojej gin.

Gość boooomba
nie martw sie. ja jestem w 30 t.c. i moj to potrafi cala noc nie przespac, tylko co chwila, rytmicznie powtarzane kopniecie w bok. Pytalam sie lekarza: usmiechnal sie i stwierdzil, ze taka natura dzidzi, bo w usg wszystko ok i bedzie trzymal kciuki, zeby po urodzeniu sie troche uspokoil. :) Glowa do gory, bedzie wszystko dobrze.

Gość paanikaara
dzięki booomba:)

Gość Esek
Ja jestem w 30tc i mam to samo od jakiegoś czasu. Dzisiaj to już w ogóle młody przechodził siebie,od 3 rano bez ustanku się wiercił..teraz się trochę uspokoił,ale co jakiś czas gwałtownie 'wzdryga'. Też się boję,najbardziej owinięcia pępowiną..za tydz mam usg. Staram się nie zamartwiać przesadnie,bo to nic nie da. Na razie obserwuję.. pozdrawiam maminki