Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flipka2

ile waza wasze 2-latki?????

Polecane posty

Gość flipka2

???

Gość renna
12,30 kg i 84 cm

Gość ladksowwdk
19 ale od urodzenia był duży startował z wagą 4,650 :)

Gość mój ważył z 11 kg i było ok
nikt nic nie mówił

a zdrowy jest?

waży 10 kg, starsza w tym wieku ważyła 10,5 kg przy wzroście 85cm, nie wzbydziło to zastrzeżeń żadnego pediatry (dzieci ważyły 2 różne lekarki z tej przychodni)

tak zdrowy , nie widzialam nic niepokojącego... ja jak i mąż jesteśmy szczupli i niscy . wogole to mąż jako dziecko tez byl drobniutki i wogole...

moja nigdy nie chorowala i ma niecale 92 cm dokladnie nie wiem bo jeszcze nie miala bilansu fakt jest niejadkiem ale i ja i maz jestesmy szczupli wiec to genetyczne chyba a wyglada bardzo fajnie okraglutkie policzka i ubite nogi chuda nie jest

Gość bellisimma
13kg, 92cm

Gość bellisimma
ladksowwdk 19 kg????? ojej ale duuuuuuuży!!!!!! ja 19kg ważyłam jak szłam do 1klasy, ale byłam zawsze najmniejsza, a teraz jestem rasowa babeczka wcale nie chudzielec, z cycem i tyłeczkiem niczego sobie hehe :)

mój też nigdy nie był nawet przeziębiony więc nie ma się czym martwić;) każdy z nas jest przecież innej budowy;) ja może niska nie jestem (170cm), ale zawsze ważyłam mało pomimo tego, że nie jestem wychudzona, bo mam bardzo drobne kości i synek pewnie też, bo i on na wychudzonego nie wygląda tylko normalnie może tak samo jest w Waszym przypadku?;)

dziewczynki to co innego, mają prawo ważyć mniej chłopcy mają swoją siatkę centylową, a dziewczynki swoją

Gość małłłłłłłły żuczek
mój 15 kg i 90 cm wzrostu ale z niego to zawsze kawał chłopa było

Gość mój też 11 ważył
ja uważam że 100% ok, jak się zdrowo żywi to się nie tyje ponad miarę, ja też tyle ważyłam w wieku 2 lat, jak i większość dzieci w tamtych czasach i nikogo to nie dziwiło.... teraz wiadomo jest mnóstwo sztucznej żywność od której się tyje... dlatego tyle dzieciaków ma nadwagę... ...jak ktoś wciska dziecku dosładzane kaszki, jogurty, daje kurczaki pędzone na hormonach, pompowane białe pieczywo itd to nic dziwnego, że dziecko później 19kg waży w wieku 2 lat, ale co w tym zdrowego?

Ja też tyle ważyłam i wcale to nie było normą bo moja mama co wizyta u lekarza musiała się nałuchać jak to źle żywi dzieci i nawet w karcie mam wpisane, że dziecko niedożywione (sama widziałam tą kartę) a moją siostrę jadna lekarka posądzała nawet o gruźlicę bo taka szczupła. Dodam, że jadłyśmy jak normalne dzieci a momentami wręcz pochłaniałyśmy jedzenie. Wyrosłyśmy obie na normalne kobiety średniego wzrostu i mamy szczęście, że nie mamy problemów z nadwagą i nigdy nie musiałyśmy stosować diet.

Gość mój też 11 ważył
dziwne ani ja ani moje dzieci nie miały takich uwag od lekarzy.... wręcz odwrotnie raczej budzą zdziwienie lekarzy - jak szybko się rozwijają. Dla mnie normalna waga dla 2 latka to 11- 14 kg, więcej to raczej kwestia żywienia złej jakości tuczącymi produktami.

Gość japanese cherry blossom
Moj wazy 11,2kg , w tym tygodniu skonczyl 2 lata. Jest na 10.centylu z waga, z wzrostem na 25. , nie jest wychudzony ale szczuply. Jest zdrowy, nie choruje, je bardzo zdrowo, zero sztucznych slodyczy, parowek, slodkich serkow i buleczek jak wiekszosc dzieci, przynajmniej z moich obserwacji...

Gość japanese cherry blossom
a wzrostu ma jakies 85cm. I zdecydowanie nie jest niejadkiem, wrecz nie moge juz zniesc jego wolania o jedzenie :P

Gość lfkfjhhghg
DZIEWCZĘTA Wiek dziecka -2 lata - średni wzrost dziecka - 80-89 cm - średnia waga dziecka - dziecka - 10-14 kg Wiek dziecka 4 lata - średni wzrost dziecka - 94-105 cm - średnia waga dziecka - 14-18 kg Wiek dziecka 6 lat - średni wzrost dziecka - 106-120 cm - średnia waga dziecka - 17-24 kg Wiek dziecka 8 lat - średni wzrost dziecka - 117-132 cm - średnia waga dziecka - 21-30 kg Wiek dziecka 10 lat - średni wzrost dziecka - 128-144 cm - średnia waga dziecka - 25-40 kg Wiek dziecka 12 lat - średni wzrost dziecka - 142-156 cm - średnia waga dziecka - 34-50 kg Wiek dziecka 14 lat - średni wzrost dziecka - 152-168 cm - średnia waga dziecka - 45-63 kg Wiek dziecka 16 lat - średni wzrost dziecka - 154-170 cm - średnia waga dziecka - 47-67 kg CHŁOPCY Wiek dziecka 2 lata - średni wzrost dziecka - 83-91 cm - średnia waga dziecka - 12-15 kg Wiek dziecka 4 lata - średni wzrost dziecka - 97-108 cm - średnia waga dziecka - 15-19 kg Wiek dziecka 6 lat - średni wzrost dziecka - 109-122 cm - średnia waga dziecka - 18-24 kg Wiek dziecka 8 lat - średni wzrost dziecka - 120-134 cm - średnia waga dziecka - 21-30 kg Wiek dziecka 10 lat - średni wzrost dziecka - 130-145 cm - średnia waga dziecka - 25-37 kg Wiek dziecka 12 lat - średni wzrost dziecka - 140-156 cm - średnia waga dziecka - 30-46 kg Wiek dziecka 14 lat - średni wzrost dziecka - 154-170 cm - średnia waga dziecka - 40-60 kg Wiek dziecka 16 lat - średni wzrost dziecka - 165-182 cm - średnia waga dziecka - 50-72 kg