Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marmolaaaadaaaa

Owłosienie w okolicy odbytu, a stosunki z partnerem

Polecane posty

Gość marmolaaaadaaaa

Mam owłosienie między pośladkami, strasznie się tego wstydzę. CZUJĘ SIĘ, JAKBYM BYŁA JAKAŚ I.N.N.A ;( Mam partnera, od ponad roku jesteśmy razem. Wiele razy dochodziło do zbliżeń, ale kiedy on zbliża się do tamtego miejsca, robię stop, bo po prostu się wstydzę. Nie wiem jak mam mu to powiedzieć, że mam tam owłosienie. Czuję się jak dziwoląg. Uważam, ze kobieta "zarośnięta" nie wygląda estetycznie. Depiluję pachy i nogi. Niestety, miejsca intymne mam bardzo wrażliwe i podatne na podrażnienia jeśli następuje jakaś ingerencja z "z zewnątrz", więc z depilacją bywa różnie :( Nawet, jeśli wydepiluję się przed zbliżeniem, to kiedy indziej jeśli nie będzie planowane, to mam je przerwać, bo się nie wydepilowałam? :( Mój partner mnie szanuje i kocha, a ja nie potrafię się odważyć... Boję się, że gdy mnie tam zobaczy, to się rozczaruje, albo go to obrzydzi, ale mi nie powie, nie wiem jak się zachować, nie mam pojęcia... ;( Dziewczyny, czy Wy macie w tym miejscu owłosienie? Jak o tym powiedzieć partnerowi? Co zrobić? Mam nadzieję, że dostanę jakieś normalne odpowiedzi, z góry dzięki dziewczyny!

ja normalnie sie depiluję cała, całe bikini brazylijskie , między posladkami nie mam włosów, ale gdybym miała to pewnie tez bym depilowała regularnie, normalnie tak samo jak nogi czy pachy praktycznie podczas kazdego stosunku jestem calkiem wydepilowana, nie wiem gdzie jest więc twój problem, jesli nie chcesz miec owłosienia mozesz sie golic lub depilowac regularnie pozdrawiam

Gość wójekstaryhueik
ogól sobie łeb nie zgadzam się włosy naturalne to jak dziewictwo nie można ich usuwać tylko pieścić jak ja sobie pomyśle o tym to mi prawie wyskakuje z wozu

Gość watatakuka
po goleniu smaruj sobie alantanem albo czymś takim na wrażliwą skórę to Ci nie będzie podrażnienie wyskakiwać; i walić wstydzenie się, ma być Ci przyjemnie hej!

Gość marmolaaaadaaaa
Nogi i pachy kremem do depilacji. Włoski bardzo szybko mi odrastają jak golę je zwykłą maszynką, w dodatku są twardsze. Po depilatorze skóra mnie piecze i jest czerwona. Krem dla mnie jest jak dotąd najlepszy.

No to pora wypróbować wosk na gorąco :P Odrobina wprawy i się zajmujesz depilacją raz na 2 - 3 tygodnie. Fakt, trudno się tego nauczyć, ale potem to już idzie. Ja sobie golenia nie wyobrażam, strasznie mnie wkurza odrastajacy jeż :P

Gość marmolaaaadaaaa
"Trudno się tego nauczyć"- a mogłabyś powiedzieć coś więcej na ten temat? Jeśli trudno się nauczyć, to jak to robić? I próbować chyba na najmniej wrażliwych miejscach, co? ;P

No tak, najlepiej się nauczyć najpierw na nogach. Na początku depilacja powoduje duży ból. Chociaż jak dla mnie elektryczny depilator sprawia większy. Jeśli nigdy nie próbowałas, to najpierw będziesz musiała nauczyć się przełamywać barierę bólu, ale to tylko na samym początku. Trenuj na nogach :d Różnica w depilowaniu bikini polega na tym, że po pierwsze włosy tam rosną w różnych kierunkach - wosk zawsze nakladasz zgodnie z kierunkiem wzrostu a zrywasz pod włos. Po drugie skóra jest w okolicach krocza zawsze dość ciepła więc potrzebny ci będzie woreczek z lodem albo (ja tak robię) 2 butelki 0,5l z zamrozona woda. Nakładasz wosk, fizelinę, a potem na chwile butelkę z lodem. Od lodu wosk dobrze teżeje i się łatwiej wyrywa. Po trzecie skóra na cipce jest delikatna i rozciągliwa, trzeba zawsze przytrzymywać palcami drugiej dłoni fragment depilowanej skory żeby była napięta podczas zrywania. Poza tym nakladasz wosk małymi fragmentami - tak na 1 cm szerokości i 2 -3 długości. Większa partie ciężko się zrywa z tych okolic. Włosy muszą mieć ok 0,5cm długości - krótsze mogą się odklejąc, z dłuższych się robi zbyt gruba warstwa. Najbardziej bolesna w strefie bikini jest okolica wzgorka lonowego tuż przy brzuchu i wejście do pochwy. Reszta znosna - pachy bolą bardziej. Nie wiem co jeszcze? Za każdym razem musisz wycierac resztki masy np mokrym ręcznikiem a potem skórę do sucha. No i oczywiście trzeba się nauczyć robić to w lusterku :D

Gość marmolaaaadaaaa
Dzięki za dokładny opis nei_nei! Ciężko może być, bo np. jak używałam depilatora, to już przy udach nie mogłam wytrzymać, czułam jakby ktoś igły mi wbijał w skórę ;/ Ale jeśli wosk miałby przynieść skutek na dłużej, to spróbuję, a co tam. dzięki wielkie!!!

Gość marmolaaaadaaaa
najwyżej oszaleję z bólu!

Dodam jeszcze, że o ile na nogach (u mnie czasami) i na wzgorku lonowym (u mnie baaardzo często, dlatego wzgorka nie depiluję) włoski mogą czasami mieć tendencje do wrastania w skórę, o tyle na cipce mi się jeszcze to nie zdarzyło.

Gość marmolaaaadaaaa
Mam jeszcze pytanko nei_nei: A jakiego wosku używasz?

Gość marmolaaaadaaaa
Jeśli nie wytrzymam, to jeśli o intymne miejsca chodzi- zostanę przy kremie, bo w sumie najbardziej uciążliwe włosy mam na nogach- odrastają bardzo szybko, są ostre i twarde. I, mimo, że jestem blondynką- ciemne ;/;/

Takiego: http://www.feelunique.com/p/Veet-Oriental-Wax-250ml Ale nie mieszkam w Polsce, sądzę, że Veet jest na tyle popularny, że powinien być i w Polsce, może się tylko inaczej nazywać. Najważniejsze żeby był cukrowy i się dawał zmywac woda, a nie tak jak niektóre gotowe plastry oliwką. Ja cały czas propaguje woskowanie, bo nie mogę czytać jak się dziewczyny maszynkami męczą :D

Gość marmolaaaadaaaa
Jutro poszukam. Myślę, że znajdę w 'naturze', czy 'rossmannie'. Dzięki, dzięki, dzięki- będę próbować ;) pozdrawiam.

Gość khbefefb
autorko, ja też mam trochę włosków w tych miejscach kiedyś się tym krępowałam, ale chłopak w końcu to wyczuł, że się stresuję i powiedział, żebym wyluzowała, bo to ludzkie i każdy ma poza tym kocha mnie nie za brak lub posiadanie włosów, a za inne ważniejsze sprawy ja się golę raz na tydzień, czasem raz na dwa, teraz chodzę jeszcze na laser ale już się z kompleksów wyleczyłam a ty jak kochasz faceta i ufacie sobie to nie powinno być problemu ze szczerą rozmową. powiedz mu, co jest na rzeczy i zapytaj, co o tym myśli :P i tyle:)

Gość khbefefb
tak widze, że dyskutujecie o wosku ja próbowałam fajna sprawa ale polecam na pierwszy raz (chyba, że możesz chodzić zawsze, to byłoby najlepiej) iść do kosmetyczki bo zrobi to szybko, sprawnie i włoski już będą słabsze. na takich będzie ci się łątwiej później uczyć ale ja polecam chodzić regularnie raz w miesiącu:) płacisz 40-80zł i masz spokój, szybko, sprawnie, bez wrastania i wszystko wyrwane co do włoska

Gość marmolaaaadaaaa
Bardzo dobrze Twój partner zareagował, podoba mi się takie podejście :) tak... chyba po prostu muszę się 'przełamać' i z nim o tym porozmawiać. Mówisz, ze chodzisz na laser. Czy ta depilacja laserem, to jest szereg kilku wizyt, i pozbywa się owłosienia na amen? Jak to jest?

Gość bardzo zadbany facet
ja teżpolecam kosmetyczkę. jednak co fachowa ręka przy wyrywaniu to mniejszy ból.

Gość marmolaaaadaaaa
Ja nie mam aż takiego problemu, ale i tak współczuję. Wiesz co, naprawdę warto spróbować kremu do depilacji. Z początku może wydawać Ci się, że słabo działa, włoski zostają, ale będą one coraz słabsze. Po 3, 4 depilacjach powinno być gładko :) Chyba, że jak facet wyrozumiały i ani Tobie, ani jemu to nie przeszkadza, to może i potrzeby nie ma! :D pozdrawiam :)

Włosy w okolicy odbytu to normalka, jeśli facetowi to nie odpowiada to jego problem. Zobacz sobie jak męskie odbyty są owłosione i jest OK.

Gość jakisktos
Sasabina- w koncu normalna wypowiedź :-) Ja też uważam, że to normalne, a poza tym- fajne. Lepsze niż dziewczyny - oskubane kurczaki ;-)

Gość gość
ja penetruje kobiety niezależnie od tego jaki mają o***t owłosienie zupełnie mi nie przeszkadza raz miałem nawet taką kobiete której kudełki przewędrowały z głowy na plecy i wyżej wymienioną tylnią część ciała miała 72 lata nazywała się Bożena ciężko ją było nazwać kobietą ponieważ miała z przodu coś w rodzają maleńkiego fallusa niemniej seks z nią był całkiem całkiem

Gość gość
Ja bardzo lubię golic cipkę mojej żony ale problemem są liczne odstające pieprzyki które powodują zacięcia co robić?

Gość gość
Takie włosy sa bardzo sexowne. Dziewczyny nie przesadzajcie. Zawsze mozna pobawić sie z partnerem we fryzjera tylko po co? Mnie to kręci.

Gość gość
chcę ciebie