Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiacórusi;)

macie mocne nerwy? To obejrzyjcie

Polecane posty

Gość małgorzata 123678
Dzieci, a szczególnie dziewczynki w Chinach mają przesrane.

Gość klara z wawy
Gdybym dorwała tego kierowce to bym go zabiła gołymi rekami. Potem by mnie może i zamknęli, ale wcześniej bym zabiła.

Gość Mama Bartka i Oliwki
koszmar

Gość x mscfd,sxs
Boże :(:( Jak śmieć została potraktowana...

Gość 8664432
ddsssd owszem, ludzie giną w wypadkach, ale to jest morderstwo bezbronnego małego dziecka

Gość Ojej straszne
A male foki są zywcem obdzierane ze skory i do niedawna Polska byla jednym z czolowych importerow tych skor. Jakos nie widze po was wzruszenia z tego powodu. Ta foka tez byla malutka, tez miala cale zycie przed sobą i tez czula bol. Jej tez nikt nie pomogl ale jakos ogolnoforumowego bulwersu nie widze

Gość Motylia potylia
jezu jak sie poplakalam. po prostu nie moge. zaluje ze to obejrzalam. serio ku***

Gość mhytre
ale gdzie fokę do małego dzieckja porównywac!!! ja rozumiem ,tez nie jestem za zabijaniem zwierząt,ale to było malutkie bezbronne dziecko!!! nie porównuj bo to sa dwie rózne rzeczy!!

Gość Zwariowana wycienczona mama
no wlasnie, z tą foką to przegięcie. Ludzie, taka tragedia, taka znieczulica a ty o fokach nam tu wciskasz temat? Ważna sprawa jasne, ale nie miejsce i nie czas. Trochę wyczucia...

każde życie jest ważne i ma wartość. Ja kocham zwierzeta i dzieci i to ich cierpienie boli mnie najbardziej. Nie potrafię zdzierżyć kiedy krzywdzi sie te bezbronne istoty. Owszem, codziennie na drogach i nie tylko gina ludzie - niestety, nieraz w znacznie okrutniejszy sposób. Jest tylko przerażające, że nikt nie pomógł. Może wcześniejsza reakcja (najlepiej juz tego pierwszego kierowcy) uratowałaby zycie tego dzieciątka. Jak kiedyś z siostrą szłysmy i na poboczu chodnika leżał gołąb ze złamanym skrzydełkiem to zabrałysmy go do weterynarza. Siostra tak uratowała tez kociaka. Kiedy widzę kogos leżącego to zatrzymuję się i sprawdzam co jest grane - nieważne, czy wygląda na pijaka, odartusa... trzeba sprawdzić, pomóc. Nie ma żadnego wytłumaczenia dla którejkolwiek z tych osób. Dla nich pieniądze są ważniejsze od człowieka?!!! Moja koleżanka zrobiła w pracy coś czym zapłaciła zabraniem premii na 3 miesiące (a była to spora kasa) i dopuściła się tego z pełną świadomością tylko dlatego żeby pomóc zupełnie obcemu człowiekowi. Nie ma nic ważniejszego od życia...

Gość z zapytaniem
coś okropnego

Nie dziwie sie ze znieczulica wlasnie w Chinach ,im nie robi,jedno dziecko w jedna czy w druga strone...Masakra tam jest :( A matka wogole sie zainteresowala dwu latka strasznie.ja w takich miejscach wogole mojej nie wypuszaczam,nie do pomyslenia :(

powinno się wszystkie chinki steryzliować , żeby nie zachodziły w ciążę i doprowadzic do wymarcia tego narodu . nie obejrzałam do końca , ale to nie są ludzie , dla mnie nie zaliczają sie ssaków. To wredne bezmózgie płazy .

e pokazujcie czegoś takiego bo sie płakać chce,ja pierdole powinni na krzesło ich dać,kazdego kto to widział,rozumiem "dziecko wyskoczy na ulice" ale on jechał pomalutku a dziecko nie biegło sama bym znalazła tego gnoja,bo wszystko jest nagrane,tablice reje ale niestety

Gość kierowca samochodu
dokładnie wiedział co robi zwyrodnialec powinien być sądzony za zabójstwo

Gość Ojej straszne
A czemu mam nie porownywac? W czym to zwierze jest gorsze od tego dziecka bo nie rozumiem. Czyli obdzieranie zwierzat zywcem jest cacy bo to nie dziecko tak? Jak czytam takie glupoty to przestaje mi byc zal ludzi atakowanych przez zwierzeta. I nie jestem nawiedzonym ekologiem ale jak czytam takie cos to sie we mnie gotuje

to żałosne ze sa tacy ludzie którzy porównują smierć zwierzecia do śmierci dziecka ... człowiek to istota rozumna na górze piramidy , to ludzie sa przyszłością , bez ludzi nie istniał by świat , narodziny każdego dziecka to czesc procesu przetrwania naszej ludzkości . To NIE ZWIERZĘTA są podstawą tego świata . jednak niektórzy ludzie zachowuja sie własnie jak zwierzeta .

Gość klara z wawy
Ojej straszne załóż topik poświęcony ochronie fok, bo tutaj te uwagi to mocno nie na temat. Nie rozumiesz tego? Ja ma dziecko w ty wieku, co ta malutka dziewczynka. I nie jestem w stanie obejrzeć tego nagrania do końca.

Gość Ojej straszne
ludzie sa przyszłością , bez ludzi nie istniał by świat Niesamowite ze przez miliony lat istnial i mial sie lepiej niz teraz :P A czymze jest czlowiek jak nie zwierzeciem? Z tego co wiem w systematyce jest 5 krolestw: protisty, rosliny, grzyby, zwierzeta i procariota. Nie ma osobnej grupy ludzie chyba ze cos przespalam na biologii w liceum :P

Gość klara z wawy
ojej, tak, tak, masz rację, faktycznie to przecież tylko dziecko zginęło nic się takiego nie stało

Gość a mi się wydaje
że osoba rozczulająca się nad fokami nie ma własnych dzieci i nie rozumie matcczynej miłości dla której dziecko powinno być najważniejszą istotą na ziemi. Do tej osoby która uważa że śmierć zwierzęcia jest bardziej przerażająca. Wyobrać sobie że to dziecko to Twoja matka, siostra lub ktoś na kim Ci bardzo zależy. Widać dla nastolatek najważniejszą sprawą na ziemi to rozczulanie się nad sobą jak chłopak z nią zerwie

Gość klara z wawy
Ta osoba tego nie pojmie, nie ma sensu tłumaczyć jej tego. Napiszę, że foki mają zle, a orangutanom brakuje miejsc bo wycinają lasy. Trzeba przytaknąć takiej osobie i tyle.

Gość Ojej straszne
A kto napisal ze jestem nastolatką? Problem w tym ze to NIE jest moja matka, ojciec, siostra czy mąż. Codziennie tysiące dzieci w tym wieku ginie w wypadkach, są mordowane lub umierają z glodu! Ba nie tylko dzieci ale takze dorosli ludzie (no chyba ze dla was dziecko>18-latek)! Wy robicie szum z powodu tego wypadku bo zostal zarejestrowany a co z innymi zbrodniami o ktorych wiedzą tylko mordercy albo tragediami nad ktorymi płaczą tylko matki setek dzieci ktore umieraly cicho i bez rozglosu?! 2 msc temu mojej kolezance ze szkolnej lawy umarła 5-letnia coreczka. Miala dzieciecy nowotwor mozgu i NIC nie dalo sie zrobic. Mąż kolezanki powiedzial ze pod koniec juz leki przeciwbolowe nie dzialaly tak jak powinny wiec ta dziewczynka tez umarla w bolu. I co? Jakos caly swiat nie rozpacza! To byla cicha tragiedia tylko jej rodziny. Denerwuje mnie wrazenie ze dzielicie smierc na lepsza i gorszą a kazda smierc jest rowna: czy sie umiera mając jeden miesiąc z powodu smierci lozeczkowej czy ma sie lat 20 bo sie bylo w zlym czasie w zlym miejscu.

Gość a mi się wydaje
pewnie tak, choć myślę że to prowokacja. W naturze przecież umiera pełno zwierząt. Taki łąńcuch biologicny. Zwierzęta same siebie brutalnie mordują by przetrwać. Nie uwierze jednak by zwierzęta tego samego gatunku mordowały się od tak (nie mówie o walkach samców o np samicę) wzajemnie. Tu widać ewidenmtne morderstwo bo lepiej zabić niżpłącić odszkodowanie!!!!!!!!!!! To jest włąśnie przerazające!!! Mord na oczach przechodniów i obojętność na całę zdarzenie. A ponoć facet "idący wprost na kamerę" to dyrektor jakiejś gazety.

Gość klara z wawy
Może napisałabyś do matki tej dziewczynki? Powiedziałabyś jej by się nie przejmowała się sadystyczną zbrobnią popełnianą na jej dziecku bo foki mają gorzej, a Twoja koleżanka też straciła dziecko. Dziewucho, rąbnij się w tę pustą łepetynę!

Gość a mi się wydaje
nam nie chodzi o śmierć dziecka z powodu raka czy wypadku a samo porównanie śmierci człowieka a ziwerzęcia... czytać nie umiesz????