Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

innocence_innocence

suknia princesska/beza

Polecane posty

Witam drogie forumowiczki :) jestem na etapie rozglądania się za suknią ślubną i chciałabym zaczerpnąć trochę wiedzy w temacie w/w kreacji ;) oczywiście nie mam na myśli mega ogromnej bezy, raczej coś w granicach rozsądku i wyczucia ;p czy któraś z Was miała osobiście do czynienia z taką suknią? wyglądają na ciężkie i dość często spotykałam się z takimi opiniami ale czy tak jest naprawdę? dodam, że jestem osobą niską i drobną i wydawać by się mogło, że owa sukienka nie będzie pasować do moich gabarytów, jednakże pocieszył mnie pewien filmik, mianowicie: http://www.youtube.com/watch?v=QuSEcPlZC7w dziewczyna jest dość niziutka, a jednak ta piękna suknia do niej idealnie pasuje ;) mam nadzieję, że moje marzenia dotyczące tego ubioru również się zrealizują :) czekam na opinie ;)

Gość o gustach się nie dyskutuje
Słuchaj, każdy z nas ma inny gust. Mnie się princesski nie podobają, bo ja wolę prostotę. Ale skoro Tobie taki typ sukni się podoba, to przymierz takie i zobacz jak się niej wyglądasz i się czujesz. Jeśli dobrze i zakochasz się w swoim odbiciu, to ją kupuj i po sprawie.

hmmm, masz rację ;) jednak wydaje mi się, że ta princesska na tym filmiku również taka skromniutka jest :) prostota i elegancja zarazem, bez zbędnych dodatków i pierdółek :D

bezy przepiekne są-oczywsicie tak jak napisałas-wszystko w granicach rozsądku:)))) co do Twojego wzrostu i budowy ciala,taka suknia będzie pasowac idealnie,nie wyobrazam sobie tęgiego wysokiego babska w takiej sukience:O

Może i ta princesska jest jedną ze skromniejszych z princessek, ale ja w ogóle nie lubię takich wielkich i rozłożystych sukni. Po prostu.

Gość szczęsliwa szczęsciara
Ja miałam suknie princessę na moim weselu, ponad rok temu ;) powiem Ci szczerze, że dość wygodna jest, a jej waga zalzy glównie od tego ile warstw materiału jest w nią włożone:):) goscie byli nią zachwyceni, mąż szczególnie:) zwykłe proste suknie nie mają w sobie tego uroku, n iestety ;p;p;p

Co kto lubi. Jedna uwielbia błyszczeć i dosłownie zamienić się w księżniczkę, a druga wybiera klasę i skromność.

Taka suknia też ma w sobie klasę ;]

Cóż, jest "klasa" i jest też "Klasa"....

i jest też "KLASA", której takiej sukni nie brakuje... :) nie można mylić zwykłej tandety i przeładowania z nutą skromności i wdzięku

Gość Prinzessin_de
Hey Ja jestem niska osoba (153) , mialam tez beze w stylu ala'hiszpanskim na dosc szerokim kole. Czulam sie wspaniale. Mysle,ze mozesz miec beze ale dobierz do siebie odpowiednia forme,zeby nie wygladalo za bezowato.

Dokładnie, w zbytnio poszerzonej princessce niska osoba mogłaby wyglądać jak taka mala kula ;) aczkolwiek pocieszył mnie fakt, że tego typu suknia optycznie wydłuża sylwetkę i jest wlaśnie wskazana dla niskich osób :) zobaczę jak przymierzę :D

Moja suknia miala bardzo lekki dol , falbanki byly zwiewne byla sama w sobie lekka. Nie byla taka od tali wystrzelona tylko lekko od polowy bioder sie rozszerzala.

Gość lubię księżniczki
Mnie się też podobają "księżniczkowate" suknie i wcale nie uważam, że jak się taką założy, to oznacza to automatycznie brak klasy. Jestem zauroczona suknią panny młodej z tego filmu: http://vimeo.com/29874274 I nie wydaje mi się, aby brakowało jej klasy...

Gość dziki-dzik
ja mam bezę :) i chociaż sama wcześniej takich sukienek nie znosiłam, to jak przyszło co do czego - czyli wybrać sukienkę ślubną, to okazało się, że taki fason najlepiej na mnie leży. Mój model jest cały zrobiony z tiulu i wygląda super wg mnie - oczywiście kwestia gustu. Ja z kolei nie założyłabym sukienki z tafty, bo mi się nie podoba i już. :)

lubię księżniczki: faktycznie, przepiękną suknię ma ta panna młoda :) jak z bajki :) z tym że ja pewnie zrezygnowałabym z takiego długiego "ogona" jaki jest w tej kreacji :D zapewne by przeszkadzał w tańcach no i przede wszystkim w przemieszczaniu się ;) mam pewne obawy z racji tego, że jestem niska, będę musiała zdać się na talent krawcowej bo szczerze wątpię czy taką małą princesskę gdzieś w sklepie znajdę..

Gość dziki-dzik
ta, którą wkleiłaś też jest ciekawa :) właśnie między prostym dołem a takim trochę podobnym do tego tutaj wybierałam.. :)

Gość dwa i pół
teraz ja dodam moje 5 groszy :) dokładnie wczoraj byłam przymierzac suknie, w głowie oczywiście moja wymarzona skromna, zwiewna, ala empire suknia, wchodze do salonu, krótka rozmowa z fachową obsługą i przymierzanie, pani z salonu bardzo, miła, fachowa i pomocna, przymierzyłam wszystkie możliwe fasony i okazało się że w mojej wymarzonej wyglądałam jak sierota (dosłownie) jestem bardzo szczupła (a nawet chuda) i wysoka (173cm) i tak samo sie w niej czułam, czyli odpadła na samym początku, najlepiej wyglądałam i sie czułam właśnie w tzw. princessce na której widok broniłam sie nogami i rękami, jest oczywiście w granicach zdrowego rozsądku, taka tiulowa, moja rada isc i wszystkie fasony przymierzyc

Gość dwa i pół
i wydaje mi sie że niskim dziewczynom raczej nie pasuje, jak przymierzysz może zmienisz zdanie tak jak ja, ja chciałam prostą tak ja te http://www.zeberka.pl/art.php?id=15262 a zdecydowałam sie na największą w salonie

Gość innocecne_innocence
ojjjj nieeee, na prostą na pewno się nie zdecyduję :) Prinzesska: mam 159 cm wzrostu ;) a co do sukni to za niedługo wyruszam na poszukiwania tej wymarzonej ;) cóż, jeżeli nie znajdę pozostanie krawcowa.. http://www.voila.pl/168/ly8ey/index.php?1 < ta również jest piękna, coś w podobnym stylu postaram się znaleźć :P

Gość dziki-dzik
miałam ten sam problem , co Ty - dwa i pół - chciałam suknię w stylu empire, taką zwiewną i prostą, a się okazało, że wyglądam jak dziewczynka komunijna - zginęłabym zupełnie na tle narzeczonego :) i wybrałam taką, o której wcześniej bym zupełnie nie pomyślała - prinzesskę i to do tego tiulową :D

Gość Ewelinka87lo
pieknie trzeba codziennie wygladac! :D