Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamiennika szukam-

Pulmicort - czy ma jakiś tańszy zamiennik?

Polecane posty

Gość pulmicort mozna refundowac
To fajnie, że córeczka lepiej się czuje i że dostałaś Pulmicort w takiej cenie :)

Gość ,,,...---
to pewnie jesteś z Bierunia Nowego.

Gość zamiennika szukam-
Hehe koło Bierunia. Dzis kaszel stał sie odrywający. Czy syrop przeciw kaszlowy (Dexa Pico) ma sens?

Jak odrywający, to chyba nie ma sensu, bo Dexa PIco jest na suchy kaszel (to samo co Sinecod). Ja w tym wypadku podaję Pecto Drill. Ale chyba pisałaś, że masz Flavamed?

Gość zamiennika szukam-
Tak, tak mam flavamed, myslisz, żeby zamienić?

Acha na przyszłość: jak masz nebulizator w domu, tak jak piszesz, jak będziesz widziała że córka jest jakaś nieswoja, że szykuje się jakieś przeziębienie to nie czekaj i rób jej inhalacje z samej soli fizjologicznej. Takie profilaktyczne inhalacje często zapobiegają rozwojowi infekcji (tak mi mówiła pielęgniarka na oddziale i faktycznie, to się sprawdza też u moich dzieci).

Jak ma mokry kaszel, to zmień. Wcześniej miała suchy, duszący, tak?

Gość idzie zima............
moja córka też często chorowała ( teraz jest po terapii rybomunylem i od dwóch miesięcy nie ma nawet kataru a chodzi do szkoły )ale na wszelki wypadek codziennie na noc jak mam włączone ogrzewanie wieszam jej w pokoju mokry ręcznik. Z Pulmikortem miałam doczynienia dwa lata temu i płaciłam za niego 1 zł ( całe opakowanie)

Gość idzie zima............
ale to chyba zależy też od apteki bo lekarz kazał mi iść do konkretnej i powiedział że tylko tam kupie tak tanio

Gość zamiennika szukam-
Wcześniej kaszel byl taki dziwny bo szczekający, jakby w kierunku mokrego ale nie odrywało sie nic, dzis się już odrywa. U nas jest tak, że jak coś się dzieje to w zasadzie jednego wieczora zaczyna ni z gruszki ni z pietruszki gorączkować, w nocy dochodzi kaszel i wszystko rozwija się w ciągu kilku godzin ale masz racje kupiliśmy nebulizator po to, by zapobiegać i od czasu do czasu będziemy sie inhalować, ja też :D

Gość zamiennika szukam-
No i mała robi się gorąca, temp. rośnie! Załamać się :( ok nie zanudzam już o nas i jeszcze raz dziękuję za pomoc!

Spoko, położyłam dzieci i możesz pisać, jak coś. Ja na temp. podaję dopiero jak jest powyżej 38,5 (chyba, że przy tym jest jakiś ból) Nurofen Forte. Ma o połowę większą dawkę niż Ibufeny itp. chociaż chyba Ibufen też już jest forte.

Gość gosiab80
Mam do sprzedania pulmicort, dziecko nie używa a mam 3 opakowania, tel 609-299-282 Gosia :)

Gość czy dalej mozna?
do Pulmicort mozna refundowac: czy dalej masz refundacje tego Pulmicortu? z tego co nam lekarze mowia to teraz refundacja jest tylko na Astma, przewlekła obturacyjna choroba płuc, eozynofilowe zapalenie oskrzeli. obeszlas to jakos

a skąd tutaj cena Berodualu 20 zł bez refundacji?? ja kupiłam miesiac temu za 93 zł :o

Gość Kapijonka
jest jeszcze nebbud. tez drogi, ale jednak tanszy od pulmicortu,całe opakowanie -20 ampułek to koszt ok. 60 zł

Dziewczyny a pulmicort nie jest teraz refundowany bez chorób przewlekłych? Pytam bo 2 razy dostałam receptę (na 0,125 i na 0,250) od dwóch róznych lekarzy i płaciłam coś koło 4 pln. A dziecko żadnej choroby przewlekłej nie ma...

Gość ewuzia
Ją chętnie odkupienie pulmicort moj numer 506 580717

Gość magchili
ja tez poprosze pulmicort dla corki, moj mail magchili@wp.pl aktualnie lecze ja pulmicortem berodualem i lekami wziewnymi i nawet nie dostałam znizki:(

Gość pooolka
chetnie odkupie pulmicort synek po zapaleniu pluc ciagle choruje...konczy nam sie kolejne opakowanie to kolejne 100zl....sylvia_autograf.pl

Gość pooolka
poprawiam meila: sylvia_@autograf.pl

Gość Paula1992r
Witam dzisiaj byłam u lekarza z rocznym dzieckiem poniewaz od dłuższego czasu bardzo kasze i to jest suchy kaszel i duszacy i jest na antybiotyku juz prawie tydzien i dostalam recepte na pulmicort i berodual poszlam do apteki i koszt tego wyszedł 150zł niestety lekarka nie mogla mi wypisac na refundacje poniewaz dziecko nie ma stwierdzonej astmy i tu mam problem bo nie stac mnie na takie drogie lekarstwa:( i pytanie czy moge go inahalowac samym berodualem i sola fizjologiczną i mucosolvanem PROSZE O POMOC.

Inhalować możesz tylko pytanie czy coś pomoże? W aptece nie chcieli ci zamienić na nebbud? Albo sprzedać chociaż 5 szt? Ja znów kupowałam w niedzielę i dalej miałam refundowany chociaż mody nie ma astmy.

Gość kosikosikosi
arszenika jak moga jej sprzedac co innego i za inną kwote niz na recepcie jest, POMYŚL........... mozesz inhalowac samym berodualem ale on jest na dusznosci, jak dziecko nie ma dusznosci to berodual nie ejst potrzebny.............

kosi zawsze można prosić farmaceutę o tańszy zamiennik, chyba nawet prawo zobowiązuje farmaceutę do informowania o istnieniu tańszego odpowiednika - coś mi się obiło o uszy. Pytanie tylko czy nebbud jest tańszy. Na recetę refundowaną kosztuje faktycznie parę groszy, ale nie wiem na jakiej zasadzie i komu przysługuje refundacja. Bo wszędzie piszą, że refundowany jest dla astmatyków a ja już 4 receptę mam ze zniżką ...

Gość kosikosikosi
nebbud to nie jest zamiennik pulmicortu to podobny lek ale nie zamiennik :-(

substancja aktywna ta sama, nie wiem farmacji nie skończyłam to nie dam ręki sobie uciąć.