Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamiennika szukam-

Pulmicort - czy ma jakiś tańszy zamiennik?

Polecane posty

Gość Paula1992r
Tak własnie on mi sie dusi przy kaszlu i z tego co czytalam berodual jest na rozrzeszenie oskrzeli ale tak jak piszecie moge mu dac sam berodaul i sol fizjologiczna nie stac mnie naprawde na pulmicort a w aptece nie dadza mi nawet 5 pulmicortow tacy sa juz ludzie a zamiennika nie ma na pulmicort

Gość Paula1992r
Entocort Budesonidum 3 mg 100 kaps. 3.56 zł 280.04 zł to jest cena tego leku jeszcze drozszy od pulmicortu

To idź do innej apteki i poproś o Nebbud - BO TO JEST ODPOWIEDNIK. Mój synek przez wiele miesięcy leczony był pulmicortem , a teraz mamy Nebbud w zastępstwie. On jeszcze nie ma stwierdzonej astmy , dlatego refundacja mu się nie należy .

ale co ty w końcu potrzebujesz? Entocort czy pulmicort? Mimo tej samej substancji , są one przepisywane w różnych schorzeniach. Różne są formy podawania tych leków .

Gość Paula1992r
ja musze miec pulmicort ale nie stac mnie na niego a jaka jest cena tych lekow co pisalas mam recepte na pulmicort i berodual to to mam na 100%

Paula a nie mozesz podejsc do innej apteki i zapytac czy nie sprzedadza ci jednego listka tego pulmicortu? Taki suchy kaszel to czesto krtaniowy jest a berodual na to nie pomoze raczej. Poki co inhaluj sama sola i tym co masz. Na takie suche duszace kaszle pomaga najlepiej obnizenie temperatury w domu do 19-20 stopni.

Gość oltarkowa
Witam, czy ktoś z Was ma do sprzedania oryginalnie zapakowany, ale TANIEJ PULMICORT? Normalna cena ok. 90zł, ale na receptę kosztuje ok. 3,20zł. Pozr oltarkowa.

Gość oltarkowa
Poprzednio błąd w adresie e-mail ma być taki: patioltarzewska@op.pl

Gość dggdgds
ja dostalam 30procent i zaplacilam pare zlotych.wiem ze tanio zaplacilam.48zl za wszystkie leki a byla tego reklamowka.

Gość dggdgds
dostalam na astme 5lekow i ten pulmicort tam jest. wiem ze tanio wyszedl. za 5lekow zaplacilam 48zl, wiec chyba ten pulmicort 8-20zl jakos. ze znizska.

Gość to zależy , bo jak
za 3,20 to był kiedyś ze zniżką , teraz jest dwadzieścia parę zl - ja tyle płaciłam.

Gość xxxTRAWAxxx
Witam, ja tez z tym samym zapytaniem co inni:) Odkupie Pulmicort...w cenie niższej niż w aptece...Syn przez dwóch pediatrów ma podejrzenie o astme oskrzelowa ale na wizyte u alergologa trzeba jeszcze poczekać bo ciągle cos sie przedłuża...a inhalować trzeba......w razie "W" prosze o info na maila monikawichlacz@wp.pl. Dziekuję i Pozdrawiam

Gość jallisi
ja mam pulmicort 0,125 , nowiutki, zapakowany. ważny do końca tego roku. siluk76@op.pl

Gość Anaasta
Jest zamiennik: Nebbud. Trochę tańszy niż pulmicort, dziś dostałam receptę:)

Gość gość
Co to za dziwne ogłoszenia... masz receptę, idziesz do apteki. Nie masz recepty? Na jakiej podstawie mam stwierdzić, ze jest Ci potrzebne? Wyjaśnić możesz? Bardzo proszę.

Gość gość
A ja kupowałam za kilka złotych.. w każdym razie brałam pulmicort, czopki glicerynowe i 10 ampułek soli fizjologicznej i za wszystko mniej niż 10zł zapłaciłam. Dziecko nie ma żadnej choroby przewlekłej..dostało raz jak miało niecałe 2 miesiące na katar (inhalacje) i ostatnio jak miało 10m tak samo.. Na opakowaniu jest cena jest 88,85

Gość gość
cena zależy tez od dawki ten 0,125 na ryczałt kosztuje 3,20 ale ten 0,250 na ryczałt kosztuje 23 zł........

Gość gość
Nebbud to NIE jest to samo!!! Substancja czynna owszem ale pozostałe składniki gorsze zdecydowanie, dlatego lek ten jest tańszy. Kwas cytynowy jednowodny (Nebbud) kwas cytynowy bezwodny (pulmicort) to też jest różnica proszę poczytać! Disodu edetynian (Nebbud) i wersenian disodowy(pulmicort) to dwie różne substancje!. Na stronie anglojęzycznej znalazłam informację, że ten pierwszy może zagrażać życiu. Stąd tyle informacji na forach o uczuleniach. Moje dziecko po tym zamienniku było całe w parchach dlatego zaczęłam czytać.

Gość gość
Uwaga: Pulmicort 0,125 mg na receptę kosztuje ok. 3,20 zł, a Pulmicort 0,25 mg też na receptę kosztuje aż 22,70 zł!

Gość gość
Posiadam zbędne opakowanie nowe, nieodpakowane Pulmicort 0,125. E-mail katarzyna.kolodziejczak@op.pl

Gość gość
różni się tylko kwasem cytrynowym. Pulmicort 125 ma disodu edetynian - właśnie mam przed sobą ulotkę.

Gość gość
NEBBUD to odpowiednik Pulmicortu , taki sam sklad główny i składników pomocniczych

Gość gość
Sprzedam Pulmicort 0,5 mg jedno całe opakowanie, a w drugim brakuje 1 ampułki (czyli łącznie 39 ampułek) data ważności do października 2017 oraz 2 opakowania Ventolinu 2,5 mg po 20 ampułek w jednym data ważności marzec 2019 roku. Całość za sto złotych. Proszę o kontakt sylwinka2903@interia.pl

Gość gość
Nebbud 0,25 mg/ml zawiesina do nebulizacji Mam do sprzedania 5 ampułek fabrycznie zapakowanych. Pozostałość po przebytej kuracji. Data ważności 09.2019 r. Cena 20 zł mój mail emka2286@gmail.com