Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cane Creek

Janusz Korwin-Mikke to geniusz

Polecane posty

Gość powiało liberalizmem
:D

Gość socjalizmu nie ma.
był i zdechł. albo jest liberalizm alebo go nie ma. jajeczko nie może być częściowo nieświeże

xenia, jak nie chcesz za te wszystkie sprawy typu woda itd. placic, to musialby byc socjalizm, a nie kapitalizm :D skoro ci nie starcza, to znaczy, ze jestes mala obrotna bizesmenka. ostatnie zdanie jest ironiczne, a ironia nie w kierunku twoim, bo napewno dzialasz najlepiej jak potrafisz, ale tak wlasnie mysla oszolomy a la mikke, ze jak sobie nie radzisz, to znaczy, ze za malo sie starasz :P

Gość Co z tego że
Xenia wiesz co Mikke proponuje? ekonomiczna ''eutanazje'' wiekszosci spoleczenstwa, totalny demontaz sluzby zdrowia, edukacji, systemu socjalnego, to co jest obecnie w Polsce jest trudne do zaakceptowania,a to co proponuje JKM byloby totalnym ''hardcorem''

Gość Xeniaaa2012
Ludzie, mi tylko i wyłacznie chodzi o to, że nikt a to nikt obecnie nie przygląda się całokształtowi zycia ludzkiego. Średnia wieku tu 60 lat i co ?????? dalej mamy być tak wykorzystywani człowiek przez człowieka ??? dlaczego ja mam pracować na takiego głupiego urzędasa, który potem za moje pieniądze będzie sobie orgie w pokojach sejmowych urządzał ?

bosz, ostatnia wypowiedz xeni potrwierdza poziom intelektualny poplecznikow mikke itp. :D :D :D

xenia, orgie w pokojach sejmowych to robia politycy, a urzedasy pracuja w urzedzie za marne grosze. takze nie pokrzykuj, jakbys miala 16 lat ....

Gość Xeniaaa2012 zaleciała
i co ?????? dalej mamy być tak wykorzystywani człowiek przez człowieka ?? to komuna.

Gość Xeniaaa2012
Jestem za wolnością słowa i ogólnie za mądrością narodową. hahhahhhahh fajnie to zabrzmiało no nie ??? aktualnie po cięzkim dniu i po lamce winka.

Gość Co z tego że
Xenia twoj JKM to folklor ,na szczescie nikt jego ultraliberalnych pomyslow nie bierze na powaznie poza zaczadzialymi od jego fantasmagorii klakierami

Gość Xeniaaa2012
dobra, teraz ja zapytam o fakty -------- dlaczego folklor, proszę o konkrety. :-D

Gość januż korwin mikka
szmatyn to by się zalogował a nie wali z pomarańczy przygłup:)

Gość Xeniaaa2012 to nie
szmatyn.

Dlatego, ze rodzaj kapitalizmu przez niego proponowany, nie jest stosowany nigdzie na swiecie, przypadek?

Gość Co z tego że
Regna dlatego JKM i jego klakierzy mogliby sie przeniesc na bezludna wyspe i tam siebie uszczesliwiac hahah

Sam pomysł zmniejszenia urzędów powiększyłby i tak spore bezrobocie o urzędników, którzy potraciliby miejsca pracy.

Albo powszechny dostęp do broni palnej. Wystarczy spojrzeć ile osób w Stanach ginie od broni palnej rocznie, nie mówiąc o nastolatkach podbierajacych broń i wywołujących strzelaniny w szkołach...

Gość Xeniaaa2012
Jeszcze nie wiem, ale zapewne ma na to alternatywne rozwiązania. Nie sądzę aby przy zdrowych zmysłach odrzucił jako rządzący pomoc biedniejszym i readykalnie odciął dostęp do szpitali np. Zapewne potrzebny jest czas na wprowadzenie opłaty za wykształcenie, i służbę zdrowia, policję. - ale według mnie dzisiaj laika to ma SENS. Policja powinna byc opłacana przez indywidualnego obywatela, równiez wykształcenia dla swoich dzieci, oraz specjalistyczne przychodnie / poza szpitalami jadącymi z wypadków ratujących życie/ my nie musielibyśmy płacić żadnych podatków, zusów itd. przysłowiwe 5 zł kazdy na polcję i tak to im i nam by sie opłacało np. 35 mln x 5 zł = 105 mln na miesiąc na polcje to mało ???? a jakbysmy byli pilnowani , ze hoho.... Moja mama chorowała płaciła całe zycie podatki i zus a słzba zdrowia, pozbawiła ja zdrowia / długi temat / okropne traktowanie. A dzieci podobnie dają za wykształcenie po 100 zl mc- lepiej bysmy na tym wyszli wszyscy, kazdy by szanował nauczyciela i dazył by do posiadania wiedzy.

Przeciez Korwe nie chce zlikwidowac podatku na policje

do rządu powinni iść tylko ludzie bardzo bogaci, i tylko CI Z POMYSŁEM - którzy go wybiorą. O ile nie wywiąże się ze swoich obietnic ten będzie odpowiadał swoim majątkiem, za wprowadzenie w życie fajnych nazwijmy to intratnych dla nas narodowych przedsięwzięć - nagradzać .- To jest sprawiedliwość. A nie nachapać się z naszych pieniędzy,

Myśli, ze bogaci nie chca sie nachapać?:D

Regna / ale to wszystko moja wizja polityczna, nie znam dokładnie wizji Pana Janusza Korwina-Mikke, tylko pobieżnie wydaje mi się jednym z najlepszych na obecna sytuację.

Moze i chcą, ale wizja ręczenia swoich majatkiem bez prawa wywiniecia sie od konsekwencji - skutecznie powinna odstraszać. Prawo i Wymiar sprawiedliwości powinno być NIEUCHRONNE.

Człowiek wprowadził zasady, paragrafy, zakazy i nakazy zeby ułatwić sobie zycie. Wyniknęły one z postępu, nie z checi nakradzenia sie , jak to nam z uporem maniaka wmawia pan Janusz

Bogatych stać na łapówki, by ominać prawo;)

Jak ktoś zabije - to zrobić go kaleką - będzie żył i cierpiał / innyc człowiek nie pozbawi go zycia- ale nada mu cierpienie/ Ja gwałci to odciąć to i owo, jak bije to ręce do łokci itd itd. Taka moja wizja PRAWA ---- ??? podoba Wam się ? ;-)