Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna 23 :)

DLACZEGO ON nie chce sie oswiadczyc?

Polecane posty

Dziewczyny pomozcie doradzcie niewiem co z tym robic co myslec itp. Jestesmy razem 4 lata od roku mieszkamy razem, ostatnio zaczelam cos wspominac o zareczynach i sformalizowaniu naszego zwiazku, on mi na to ze jest za mlody na zareczyny itp on ma 21 lat ja 23, zapytalam go wiec czy ja jestem dla niego ta jedyna dziewczyna odpowiedzial ze tak. wiec niewiem dlaczego nie chce sformalizowania zwiazku skoro tak odpowiedzial. niewiem moze nie kocha mnie tak jak przed zamieszkaniem razem:(

Gość 4 lata razem
on 21 ty 23 :O i tak się rozejdziecie przed 30

czemu niby mamy sie rozejsc?

Gość zorka***
Czy Ty zapytujesz poważnie? Dziwisz się, że w tak młodym wieku on nie chce na siebie przyjąć tak wielkiej odpowiedzialności? ja mu się nie dziwię. Może to wyraz wbrew pozorom jego dojrzałości. A może po prostu chce się jeszcze chłopina wyszaleć, a tu ukazała mu się wizja smyczy itd.

rozumiala bym gdyby powiedzial ze chce sie wyszalec tylko ze on nigdzie nie wychodzi ani do klubu itp wiec gdzie ma niby szalec eheh

Gość bo ludzie się mocno
zmieniają jak dojrzewają więc pewnie najdalej koło 23-24 dorośniecie do końca i możecie przestać sięzgrywać. Większośc takich związków z młodych lat nie wytrzymuje zmian w życiu wywołanych dojrzewaniem :P

Gość zxcvmnbvc
bo tak szczerze to on jest jeszcze sporo za młody na takie deklaracje - zwyczajnie za młody, dlatego nie chce

aj moze nasz bedzie wyjątkiem ;|)

ahh bo ta paplanina o zareczynach itp to wszystko przez nasze rodzicielki ktore naplatały mi w glowie i napąkiwały o zareczynach slubie

Gość zorka***
Czytałam ostatnio wyniki badań socjologicznych wskazujących, że kohabitacja nie sprzyja trwałości związku, a jeśli uda się zawrzeć się związek małżeński mimo wszystko, to rozpada się on znacznie częściej. Jaką on ma motywację, by oświadczyć się skoro ma już wszystko co mogłas mu dać?

własnie o tym tez myslalam no nie ma raczej zadnej niewiem sama co o tym wszystkim myslec:/

Gość mota
Ma co chce od Ciebie: usługi domowe, seksualne i uczuciowe. Ty też. A jednak nie jest Ci dobrze choć masz niby "wszystko". Bo chcesz zaręczyn, które zwykle porwadzą do slubu. Czemu bez deklaracji jego Ci coś brakuje?

niby nie brakuję mi nic ale tak jak pisałam wyżej wszystkie te rozmowy o zareczynach sa spowodowane tym iż moja i jego mama zaczeła mi o tym wspominac. ze mieszkamy razem, kochamy sie itp i ze nie ma po co dłużej zwlekac.

Gość a ja jestem najszczuplejsza w
kaz mu dac dowod milosci czyli slub ( nawet jak ty tego nie chcesz id zaraz sie rozwiedziesz) Dowod musi byc i juz :-D Acha, moze on mysli ze jestes za stara dla niego ?

Gość mota
No tak, rozumiem, ale czemu wg mamy (i pewnie wg Ciebie po trochu też) jest lepiej jak kochająca się para ma ślub, niż jak go nie ma. Czemu mu kobiety czują się lepiej jak ich ukochany się im oświadcza, niz jak się nie oświadcza?

o to czy jestem za stara tez pytalam mowil ze nie czemu od razu wszyscy zakladacie ze sie rozstaniemy rozwiedziemy ??

dla mnie teraz nie jest zle ale niewiem moze jakby mi sie oswiadczyl miala bym pewnosc ze chce byc ze mna, ze jestem dla niego najwazniejsza.

Gość zorka***
Ślub jest naturalną koleją rzeczy, nie daj sobie wmówić, że jest inaczej ;) Ale też nie ma sensu go zmuszać ani też ulegac jedynie presji społecznej. Widocznie nie chce/nie jest gotowy. Może to tez kwestia finansowa?

Gość mota
Aha, czyli oświadczyny jako dowód miłości WYRAŻONEJ i OKAZANEJ a nie tylko WYPOWIEDZIANEJ. Czemy dziewczyno interesują Cię czyny a nie tylko słowa? Czemu nie możesz się zadowolić tylko jak on coś mówi a niekoniecznie - robi?

kwestia finansowa odpada o to napewno nie chodzi, on nnie jest zbyt wylewny w uczuciach.

Gość mota
Jak nie jest wylewny w okazywaniu miłości, to skąd wiesz że Cię kocha?

Gość mota
Może to Ty go bardziej kochasz, bo Ci imponuje że poleciał na stara du.pę?

oj od czasu do czasu mi powie stad wiem, on kiedys taki nie byl, mowil ze mnie kocha okazywal milosc

haha nie jestem zadna stara du.pa

Gość zorka***
Rozumiem, że macie zapewniony byt materialny nie dzięki rodzicom, ale własnej pracy? Powodów jego decyzji, a raczej braku może być kilka: 1. ma już wszystko, co mógł dostać i brak mu motywacji 2. czuje, że Ty to nie TA 3. i ma nadzieję na inną 4. przeraża go myśl, że JUŻ ma podjąć decyzję, że z kimś na ZAWSZE 5. nie osiągnął odpowiedniej dojrzałości psychiczno-emocjonalnej 6. boi się odpowiedzialności i wizji ewentualnych dzieci w tak młodym wieku = wywrócenie życia do góry nogami Ja bym się nie upierała przy tym ślubie, bo raczej obiektwynie można uznać, że większość facetów w jego wieku nie nadaje się do małżeństwa z racji na poziom dojrzałości psychoemocjonalnej.

Gość mota
Fizycznie nie jestes stara, ale jestes z młodszym od siebie chłopakiem a to ma znaczenie. Wogóle powinnaś iść do pierdla za uwiedzenie i sypianie z niepełnoletnim, bo zaczełaś znajomość i wspłżycie zanim skończył pełnoletniość.

tak mamy zapewniony byt dzieki pracy, aj sama niewiem co mam o tym myslec, sadze ze nie bede mu juz wspominac o zareczynach, zrobi to badz nie kiedy zechce:/

Gość mota
ogólnie współczucie dla ciebie bo: 1) Masz dzieciaka zamiast mężczyzny, co to nie jest w stanie podjąć męskiej decyzji w te czy w tamte strone. 2) Bedzie się oglądał za mlodszymi i ładniejszymi jak Ci sie uroda sypnie po 26 roku życia (jeśli wogóle dociągniecie razem do tego wieku Twojego).