Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czy to normalne?

Czy to normalne?

Polecane posty

Gość Czy to normalne?

Hej. W ostatnim czasie byłam w ciąży ( 4 tydzień) i chyba poroniłam (krwawiłam jak przy miesiączce, miałam okropne bóle w dole brzucha). Chyba, dlatego że nie jestem pewna, bo 2 dni temu po naciśnięciu piersi nie pojawiało się nic przezroczystego czy taka ropka jak w pryszczach (czyli jak czytałam to chyba laktacja ale jakaś inna odmiana ładniej ujmując. Nadal krwawię ale wewnętrznie (nic już nie chce "wypłynąć ze mnie" lecz jest w środku). Miewam raz na jakiś czas zgagę i albo mi się zdaje albo dół mojego brzuszka ledwo co ale chyba się zaokrąglił (albo mi sie zdaje). Słyszałam że teraz gdybym chciała zrobić test to tak czy siak wyszedłby mi pozytywny. Wiec tu pojawia sie moje pytanie. Czy Takie są objawy poronienia czy moze nie poroniłam i nadal mogę być w ciąży?

Gość Czy to normalne?
a właśnie zapomniałam wspomnieć ze ta ropka i przezroczyste cos znów sie u mnie pojawiło.

Gość a co na to lekarz??
skąd w ogóle wiesz że krwawisz wewnętrznie? Bez badania u ginekologa nic nie stwierdzisz. Skąd pewność że to była ciąża? Robiłaś test albo betę?

Gość ja dzieki piersi moge podroz
nienormalna to jestes ty.skad niby mamy widziec ,ze tj normalne>?

Piszesz tak nieskładnie że ciężko zrozumieć Co Ci tam leci z piersi?Mi pierwszy raz poleciało pod koniec 5 miesiąca NIC w 4 tyg ciąży nie powinno ci wypływać z piersi A skąd wiesz ze krwawisz wewnętrznie?To moze stwierdzić jedynie lekarz a i to nie na "oko"

Gość Czy to normalne?
Przez tampon. krew była (wraz ze skrzepami) tylko na czubku tamponu, dalej jest juz cały biały. Nawet po dluzszym czasie od jego wyjecia (kilka godzin krew nie leciała tylko jest tam w srodku). I robiłam test ciązowy ale mimo iz wyszedł negatywny to miałam takie same objawy jak przy ciązy (nudności, nie mialam ochoty nic jesc (spadek wagi), wyostrzył mi sie zmysł smaku i wechu, codziennie miałam zgagę a okres mi sie spoznił ponad tydzień, plus jeszcze do tego ten plyn przypominajacy wode wraz z "opryszczkami" na brodawkach). I co jest nienormalne? to że pytam o radę? wybacz ze jestem nienormalna bo sie pytam o cokolwiek, bo nie oczekuje zadnej wyszukanej odpowiedzi tylko po prostu chcę sie czegoś dowiedzieć. Acha i Tereso dziekuje Ci bardzo ale kazdy ma prawo decydowac o sobie co robi. Az dziw ze smieszy Cie taka sytuacja. I jesli modlisz sie o smierc dla kogos no to wybacz ale watpie aby się to spelniło bo kazdy ma prawo aby zyć.

Gość a co na to lekarz??
pewnie to nie krwawienie wewn. a końcówka zwyczajnego okresu -zbyt mało jest wydzieliny i nie wypływa tylko jest w pochwie. Pewnie w końcu pojawiłaby się na zewnątrz gdybyś nie wkładała tampona. To widać takie plamienie. Co do reszty objawów to skoro test wyszedł negatyw to pewnie tylko kwestia hormonalna. Ale jeśli masz wątpliwości to idź w pon. na beta hcg z krwi.

Gość kaskadaaa
jak test wyszedł negatywny to nie była ciąża!! Ale lepiej idź do lekarza bo jak jednak to była ciąża i się sama nie oczyściłaś to musza ci zrobić łyżeczkowanie. a I PRZY PORONIENIU NIE NIE NOSI SIĘ TAMPONÓW!!!!

Gość a co na to lekarz??
ale jakie poronienie jeśli test nic nie wykazał??

Gość Czy to normalne?
no ale test moze sie mylic bo nie zawsze wychodzi prawidłowy wynik.

Gość Czy to normalne?
tak bynajmniej słyszałam

Gość kaskadaaa
no bez przesady 99 procentach wychodzi prawidłowy!!!! Wiec wątpię żebyś ty była tym 1 %

Gość a co na to lekarz??
a ile ci się okres spóźniał gdy robiłaś test??

Gość Czy to normalne?
w 6 dniu po spoznieniu

Gość Czy to normalne?
robiłam test w 6 dniu w którym spozniał mi sie okres (wybacz ze tak chaotycznie pisze ale dzis trudno mi poskładac mysli)

Gość nghnhnrgyn
PO pierwsze to jeśli podejrzewasz ciążę to idziesz do lekarza aby to potwierdził. Po drugie jeśli podejrzewasz poronienie również idziesz do lekarza. Po trzecie podczas prawdopodobnego poronienia nie używa się tamponów. Po czwarte jakbyś miała krwawienie wewnętrzne to byś tu z nami nie pisała w najgorszym przypadku byłabys w trumnie w tej chwili. Po piąte testy się mylą i nie nalezy im bezgraniczne ufać.

Gość a co na to lekarz??
a kiedy miało dojść do ewentualnego zapłodnienia? ja robiłam test po 7 dniach od okresu i wyszły dwie wyraźne kreski. Moim zdaniem test jest wiarygodny.

Gość Czy to normalne?
20 pazdziernika. A do ewentualnego poronienia (pojawienie sie okresu ze skrzepami i wgl) doszlo 14.

Gość a co na to lekarz??
zapłodnienie ok 20.10 a 14.11 okres. Ok, a kiedy planowo miał być okres?? I którego dokładnie zrobiłaś test?

Gość Czy to normalne?
powinien byc 6.11 a test robilam 12.11

Gość a co na to lekarz??
Czyli test był po 3 tyg. od ewentualnego zapłodnienia więc można spokojnie przyjąć że był wiarygodny. Moim zdaniem poprostu okres ci się spóźnił i cały problem. Ale jak pisałam masz wątpliwości to zrób beta hcg. Choć gdyby to było poronienie to test wcześniej wyszedłby pozytywny. Gdyż hcg w utrzymuje się na podwyższonym poziomie jeszcze jakiś czas po poronieniu. Tak więc opcje masz takie: 1.beta hcg 2. jeszcze jeden test z moczu 3. wizyta u gina. Okres inny niż zwykle się zdarza i bez ciązy czy poronienia. Mnie nigdy wcześniej nie bolał brzuch podczas okresu a potem się zaczęło bóle i w ogóle problemy. Raz były a raz nie było. Zdarza się.

Gość ale ty dziewczyno glupia jeste
jestes:O jak but idz doucz sie o biologi zwyklej bo twoj post wogole ani kupy ni dupy sie trzyma :O okres ci sie spoznil co bywa naturalne i normalne moze sie zdarzyc test negatywny to negatywny okres mialas :O itd. paranoja z ta dzisiejsza mlodzieza ile ty masz lat bo napewno nie wiecj niz 15

Gość Czy to normalne?
Zostaje mi juz tylko się wybrac do ginekologa. Ale i tak bardzo Ci dziękuję za rady:)

a z piersi napewno nie leci w 4 tyg ciazy (i zadne mleko tylko jak juz siara!) zgaga to nie ozn ciazy itd.... :O:O:O:O

Gość objawy ciazy o ktorych
piszesz nie wystepuja w 4 tyg ciazy..doucz sie a potem pisz...

Gość Czy to normalne?
poprawka. Mam 20 lat i jesli nie czytałas/czytałes miałam również inne objawy, z których po prostu poprosiłam o radę czy mogłam poronic (badz zajsc w ciąze czy nie, bo może sie zdazyc ze test sie myli). Jezeli Ci przeszkadza moj post to po prostu tu nie zaglądaj i tyle.

a napewno brzuch NIE ZAOKRAGLA SIE w 4 tyg ciazy mi wogole ciazy nie bylo widac do 13 tc :P:P:O:O fajtlapo ta dzisiejsza tepa mlodziez nic w glowach nie maja , chyba na wagary sie chodzilo bo nie mozliwe ze ktos taki tepy moze byc matko boska :O a co bedzie za pare lat ? te dziesiejsze dzieci szkoda gadac🖐️

Gość a co na to lekarz??
Zapisz się do gina, po co masz się martwić. :) A co do objawów ciążowych to taka powszechna choroba w internecie -ludzie sobie wmawiają różne rzeczy na podstawie tego co tam w necie wyczytają. ;) Dochodzi do tego że okres w ciąży to norma, testy ciążowe zawsze kłamią, beta hcg też jest niewiarygodna a na dodatek lekarz patałach z kiepskim sprzętem nie widział na usg ewidentnej ciąży. Do tego dochodzą objawy ciążowe które pojawiają się jak zdarzyło mi sie czytać już na drugi dzień po stosunku. No taka internetowa paranoja. ;)

Gość dobre dobre to jest
a co na to lekarz?? Zapisz się do gina, po co masz się martwić. A co do objawów ciążowych to taka powszechna choroba w internecie -ludzie sobie wmawiają różne rzeczy na podstawie tego co tam w necie wyczytają. Dochodzi do tego że okres w ciąży to norma, testy ciążowe zawsze kłamią, beta hcg też jest niewiarygodna a na dodatek lekarz patałach z kiepskim sprzętem ie widział na usg ewidentnej ciąży. Do tego dochodzą objawy ciążowe które pojawiają się jak zdarzyło mi sie czytać już na drugi dzień po stosunku. No taka internetowa paranoja. Zapomnialas jeszcze dodac ze OKRES to oznaka poranajaca bo TEST WYSZEDL NEGATYWNIE :D:D:D

Gość dobre dobre to jest
to oznaka poronienia* przepraszam poprawiam sie ;)