Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marry Janne

Wiara w boga - slabosc czy głupota?

Polecane posty

William Phillips (Nobel za rozwój metod pułapkowania i chłodzenia atomów): "Wierzę w Boga. Właściwie, wierzę w osobowego Boga, który działa i oddziałuje ze stworzeniem. Wierzę, że obserwacje ładu w świecie fizyki i wyjątkowo dobrane i dopasowane warunki świata do rozwoju życia sugerują, że jest za nie odpowiedzialny Inteligentny Stwórca. Wierzę w Boga poprzez prywatną wiarę, wiarę, która jest spójna z tym co wiem na temat nauki."

Gość czyli co,
"co za pustak" sam jesteś pustak, nie umiesz nawet myśleć, jakim trzeba być głąbem, żeby myśleć, że gra na gitarze wywołuje boga, weź się lecz :D

wiara w Boga katolickiego, co kogo czeka opisał pięknie Dante Aligiery. Mnie jako pogańskiemu zaprzańcowi i filozofowi(marnemu), przsługuje pierwszy krąg Piekła, a tobie Kamelio, jako heretyczce, to już 6 krąg Piekła w towarzystwie, katolickich papieży w większosći heretyków i okrutników.

ja nie muszę być fizykiem aby wierzyć w Boga, Mi wystarczyły studia medyczne i moje osobiste przezycia. wiem ze JEST bo Go doświadczam osobiście:) i to daje mi 120 % PEWNOŚĆ, której nie można zachwiać:) bo to co dzieje się w moim zyciu i zyciu moich wierzących znajomych- jest NIESAMOWICIE REALNE I PRAWDZIWE. więc... zachęcam i zapraszam do ODKRYWANIA BOGA, KTÓRY ZYJE:) Kamelia Jezus i piękno Bozego Słowa- zapraszam:):):)

Gość wierzący.
"sam jesteś pustak, nie umiesz nawet myśleć, jakim trzeba być głąbem, żeby myśleć, że gra na gitarze wywołuje boga, weź się lecz" skończ najpierw gimnazjum, potem możemy dyskutować :o

tak coś myślałam, że ty z tych jesteś...a odpowiesz mi może na pytanie? Bo chyba wstawiłaś cytat którego interpretacja raczej niekoniecznie wspiera Twój argument.

Gość we wszechświecie mogą być
miliardy religii, prawdopodobieństwo, że nasz katolicyzm jest prawdziwy jest bliskie 0

Kamelia przestaszyła się 6 kręgu Piekła, w którym są heretycy i uciekła przerażona, a też byłbym przerażony, do zamarzniętego Satanaela jest tylko 4 kręgi niżej ....

Gość HappyBoy
Hahahaha, że co??? Z powodu niskiej inteligencji dają się manipulować przez kościół? Grubo się mylisz! Jest pewna, znana wszystkim afera z powodu rozprzestrzeniającej się "mody" homoseksualizmu. Kościół potępia związki homoseksualne, ponieważ to tabu działa wbrew prawom moralnym, a co za tym idzie? Wiadomo! Mężczyzna z mężczyzną nie może mieć dzieci, tak samo kobieta z kobietą. Niech każdy będzie gejem, czy lesbijką a zagłada ludzkości gwarantowana. Jeszcze durniejsze jest to, że chcą umożliwić homoseksualistom wychowywanie dzieci. Gdy w jakiejś patologicznej rodzinie dziecko widzi, że facet bije własną kobietę to władze trąbią: "Zabierzcie tego dzieciaka do domu dziecka, bo dziecko bierze przykład z rodziców; ten młody człowiek w przyszłości też będzie bił swoją żonę!".... Hmm, a co z gejami? Dzieciak też będzie gejem, gdyż to rodzice mają wpływ na małolata. Tego to władze nie mówią. A tak w ogóle nie obrażaj wierzących! Wiara w Boga nie oznacza słabości psychicznej, dobrym przykładem tego jest np. Nick Vujicic;)

Gość gośćr4545t5544
Ja ograniczany przez wiare i kościół? Powiem ci że wielu noblistów (Eistein też choć są wałszywe pogłoski że nie) byli chrześcijanami.

Gość cudownie ocalona
HEJ LUDZIE, MAM WAM COŚ DO POWIEDZENIA: BÓG KOCHA WAS TAK, JAK NIKT NIGDY NIE BĘDZIE WAS KOCHAŁ, JEGO MIŁOŚĆ TO NAJLEPSZE CO WAM SIĘ MOGŁO PRZYTRAFIĆ CHOĆ MOŻE NIENAWIDZICIE SWOJEGO ŻYCIA, ALE UWIERZCIE, TO NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z NIM, ON JEST DOSKONAŁY I JEGO MIŁOŚĆ TEŻ, JEŚLI JESTEŚ DALEKO OD JEZUSA, WRÓĆ, JESZCZE WSZYSTKO SIĘ DA POUKŁADAĆ, UWIERZ W CUD, ODDAJ WSZYSTKO BOGU !! JA GO DOŚWIADCZYŁAM OSOBIŚCIE, JEZUS CZEKA, ZAWSZE CIĘ KOCHAŁ, NIGDY NIE PRZESTAŁ, ROZUMIESZ? NIGDY !! JEGO MIŁOŚĆ DA RADĘ ZNISZCZYĆ CAŁY TWÓJ BÓL chciałam wam opowiedzieć coś co zmieniło moje życie; mimo że byłam dość wierząca i taka sobie średnio praktykująca odkryłam niedawno Jezusa zupełnie na nowo, to był przewrót który zmienił moje życie!!!!! jeśli wasza wiara jest żywa, autentyczna i nie chwilowa (WAŻNE) modlitwy zostaną wysłuchane i cuda wejdą do waszego życia z taką pewnością siebie jakby siedziały tam sobie wygodnie od zawsze. Może to nie będzie dokładnie to o co prosiłeś lecz będzie to najlepsza możliwa aktualnie dostępna dla Ciebie opcja a może i coś lepszego niż „zamawiałeś”. Bóg da Ci to czego nie da Ci nikt, nikt nigdy nie będzie kochał Cię tak bardzo jak on, nikt nie doda Ci tyle odwagi i siły, tyle radości i ciepła oraz zrozumienia. To nie jest ktoś odległy, on jest bardziej ludzki od ludzi a jego dobroć większa niż dobroć wszystkich ludzi którzy kiedykolwiek żyli na tej planecie razem wziętych. To się wydaje Ci teraz może pusta gadka, ale jest coś takiego jak wylanie Ducha Świętego (sprawdź też pod nazwą: chrzest w Duchu Świętym) i jest to mega przeżycie mistyczne i realne jednocześnie, używałam w życiu różnych rzeczy i uwierz mi- nic Ci nie da takiego powera, jest to odlot nie do opisania ludzkim językiem, wiem co mówię. Jeśli jesteś teraz daleko od Jezusa i masz wymówkę w stylu „ …no ale ja już zrobiłam tyle złych rzeczy i teraz to już w sumie tak głupio, nie ma sensu wracać…” to muszę cię rozczarować gdyż to gó**no a nie wymówka ja miałam podpisany własną krwią pakt z diabłem (we wczesnej młodości) a Bóg wybaczył mi to, przyjął z powrotem jak gdyby nigdy nic, tyle Ci powiem; spowiedź to potęga, weźcie to na serio, dzięki spowiedzi możecie dosłownie wykasować te wszystkie złe rzeczy w majestacie duchowego prawa które jest po drugiej stronie (po śmierci) brane ze 100% szacunkiem i uznaniem Wróć do Jezusa, on czeka

Gość martyna 33
Dlaczego jest w ogóle głoszona ewangelia? Ponieważ wszyscy ludzie są winni i zasłużyli tylko na gniew Bo.ży ( Jan 3.36 ). Czasami ludzie mówią, że nie ma Bo.ga. Podważają Jego istnienie. A to nierozsądne twierdzić, że nic się nie dostrzega z Bo.żej mocy i Boskości w cudach stworzenia, z którymi mamy na codzień do czynienia. Dlatego Słowo Bo.że mówi, że nie ma dla takich ludzi usprawiedliwienia!!! Wielu ludzi uznaje teorię ewolucji, zaprzeczając istnieniu Stwórcy, który w Swej mądrości wszystko tak cudownie uczynił. Oni mienią się mądrymi, a stali się głupcami. Co gorsze zwodzą innych ludzi na drogę, która prowadzi do moralnego upadku. Bo ich teorie głoszą, że nie ma żadnej wyższej instancji, przed którą człowiek byłby odpowiedzialny. A to jest kłamstwo!!!

Gość gość
martyna ty k****. Obrabiasz pały księdzom i masz czelnosc się wypowiadac

Gość gość
W obecnych czasach wiara w Pana Boga to nie tylko wyznanie wiary, ale okazanie siły i niezlomnych zasad, a to nie dla słabeuszy np.niewiernych małżonkòw, ludzi dwulicowych, kłamliwych,przebiegłych, chytrych, sztucznych, po prostu złych, itd.

Gość Mirosława543a
Moim zdaniem wiara w Boga nie jest słabością ani głupotą. Wiem że dzięki Bogu mogę żyć szczęśliwie. Czytanie książek o Bogu pozwala mi na lepsze zapoznanie się z nim samym. Warto jednak przed stwierdzeniem tego czy wiara w Boga to głupota przeczytać parę ksiąg religijnych, które można znaleźć na stronie: http://e-biblijna.pl/index.html

Gość gość
Dobija mnie fakt że w czasach internetu, gdzie znalezienie odpowiedzi na pytanie to kwestia w najgorszym razie paru minut, wciąż mamy do czynienia z nieukami religijnymi którzy wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi wierzą w bajki

Gość Jakby

4 sekundy tyle czasu temu pojawil sie pierwszy czlowiek na ziemi jesli porownasz czas od powstania naszej ziemi do 1 doby . 150tys. Lat temu.ile ma biblia 3,5tys lat ?

Trzeba sobie zadac pytania kto napisal lub spisal biblie i w jakim celu ? Jak duchowni traktowali podwladnych w dawnych czasach ? Dlaczego przecietny czlowiek jeszcze w sredniowieczu nie mogl pisac czytac jedynie liczyc ze trzeba 10 workow zboza oddac tax . 

Sama biblia nie pasuje do realnego swiata i naukowych otkryc . Wszystko nam sie wtlacza do glowy od dziecka bo sasiad bo rodzina i tak to sie kreci . Bog ?🤔 jestem pewien ze jest zycie w innej galaktyce ale boga to ktos nazwal i zmyslil lub zaczerpnal wiadomosci o bogach z innych starszych cywilizacji majow , egipcjan czy wielu innych i przeinaczyl na konkretne potrzeby a ze sie narkecilo to jedziemy dalej .

Juz jestesmy nauczeni naiwnosci i z tym trzeba sie pogodzic 

Przez tego waszego boga zginelo wiecej ludzi niz hitler wymordowal a on taki mocny ze pozwolil mordowac no ale zeby nie bylo to jest tam jakis test wiary czy jak to sie zwie 

Osobiscie nie mam zamiaru do kogos takiego sie modlic