Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martka1987

Oczyszczanie twarzy u kosmetyczki czy boli??

Polecane posty

Tak jak w temacie... Nie mam trądziku ale bardzo wiele zaskórników i takich krostek pod skórą Oczyszczanie twarzy napewno by pomogło i w zwiazku z tym mam pytanko czy to boli?? I czy gdybym poszla na zabieg rano to wieczorem moge juz wyjsc do ludzi i nie bede czerwona jak burak?? Czy te zabiegi trzeba potem jakos regularnie powtarzać i ile to mniej wiecej kosztuje?? :))

trochę boli :O ale ja podobno mam taką skórę, że ciężko jest i też nie mam trądziku. Po prostu raz na jakiś czas lubię skórę oczyścić. Moja kosmetyczka mówiła, że po 3 dniach zejdzie i że mam myć buzię w przegotowanej wodzie. Drugiego dnia w sumie lekko było widać. Szybko mi się wszystko zagoiło. Spokojnie możesz wyjść do ludzi :)

Jak masz grudki pod skórą, to to może być trądzik, nawet jeśli nie masz ich dużo. W każdym razie prawdopodobnie będą one nakłuwane, jeśli nie są ropnymi krostkami, żeby ich nie dusić. Zabieg bezbolesny, jedynie takie lekkie kłucie. Tak samo jakbyś sobie wyciskała pryszcza prawie. Nie polecam potem pokazywać się ludziom. Możesz poprosić o łagodzącą maseczkę na koniec, ale i tak bym została w domu. Zaplanuj sobie zabieg na wieczór.

Powiem tak..to jak Twoja skóra będzie wyglądała po zabiegu zależy w dużej mierze od osoby wykonującej zabieg i od jej umiejętności. To czy będzie bolało również.

ja uważam, że jest calkiem dobra. Z tym myciem chodziło jej, ze na stałe mam myć w przegotowanej wodzie :D:D

Gość gość
Myślę, że to zależy od zabiegu. Ja miałam robiony Geneo w Arte Clinic i mnie nie bolało. Też zawsze szukam zabiegów, które dają rezultat, ale nie trzeba przy nich cierpieć :) Wolę zdecydowanie przyjemniejsze wizyty w salonach medycyny estetycznej.