Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

motyleczek2788

niemowlak nie lubi kąpieli

Polecane posty

Gość dziecko się odzwyczaiło od
kąpieli, bo zaczęliście kąpać co 2-3 dni, czyli dziecko w swoim rytmie dziennym i wieczornym "wyeliminowało" coś takiego jak kontakt z większą ilością wody. Trzeba myć codziennie, wtedy problemów nie będzie. To niezdrowe i niehigieniczne myć co jakiś czas dziecko - a jak byś Ty się czuła taka nie odświeżona po kupach i siuśkach? Ja bym zwariowała. Nawet jak 2 razy umyjesz w ciagu dnia (oczywiście nie główkę, główkę rzeczywiście co jakiś czas, nawet raz na tydzień starczy, ale przy poceniu się/potówkach częściej), też nic się nie stanie. Przecież takie małe dzieciatko sadzi kupy, ze hej. Sisia wciąż i trzeba przemyć to wszystko, bo samo się nie umyje, a bakterie się namnażają. Wiadomo - w ciepełku dziecku miło i nawet jak uczysz robienia na nocnik, to dziecko Ci z siusiami i kupką pochodzi, bo jej/mu ciepło, to nie płacze, ale trzeba zmienić pieluchę, sadzać na nocnik. Z myciem podobnie - nie będzie konsekwencji, będą choroby i płacz dziecka z bólu i z braku konsekwencji.

Gość ojacie
To jest tak, jak się słucha innych osób, jak trzeba się zajmować własnym dzieckiem.

mój mały od kwietnia nienawidzi kąpieli wystarczy że z nim wejdę do łazienki i jest ryk który się kończy jak go zacznę ubierać po kąpieli :/ o położeniu w wanience nie ma mowy więc mój roczniak "kąpie" się pod prysznicem mam nadzieje że mu to minie nie znam przyczyny bo krzywda mu sie nie dzieje, woda cieplutka więc widocznie po prostu nie lubi i tyle jakoś przecierpie

Gość pooiikjhgtyhgy
jestem osikana :P wyobraźcie sobie, że dużo lekarzy zaleca kąpiel raz na dwa dni, oczywiście codzienne mycie ok, ale wylegiwanie w wannie... poczytajcie trochę a dopiero później oceniajcie....

znalazlam rozwiazanie heh poprostu mala nie chce juz lezec i stad ryk a jak ja posadzilam to siedzi zadowolona pluska wode mietosi gąbke i patrzy sie na obrazki na wanience hehe i nie chciala zeby ja wyjac z wanienki heh ufff ulzylo mi myslalam ze to powazniejsza sprawa

Gość Tummy-Tub
Proponuję wykąpać malucha w wiaderku do kąpieli Tummy-Tub. Wiaderko pozwoli zrelaksować i odprężyć dziecko. Na dodatek czuje się w nim jak w brzuchu mamy;) Wiaderko do kąpieli Tummy-Tub jest polecane przez pediatrów.

Gość dirtydancer1
Polecam wiaderko do kąpieli tummy-tub . Jestem młodą mamą i przerastał mnie strach na samą myśl o kąpieli mojego maleństwa. Wiaderko zostało mi polecone przez znajomą i jestem zachwycona. Nie wiedziałam, że kąpiel może być taka przyjemna, łatwa i bezpieczna. Mój maluszek jest spokojny i nie ma kolek. Dużo praktycznych informacji na ten temat udzieliła mi strona tummy-tub.pl .

Gość dirtydancer1
Polecam wiaderko do kąpieli tummy-tub . Jestem młodą mamą i przerastał mnie strach na samą myśl o kąpieli mojego maleństwa. Wiaderko zostało mi polecone przez znajomą i jestem zachwycona. Nie wiedziałam, że kąpiel może być taka przyjemna, łatwa i bezpieczna. Mój maluszek jest spokojny i nie ma kolek. Dużo praktycznych informacji na ten temat udzieliła mi strona tummy-tub.pl .