Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikado123

wózek dla noworodka

Polecane posty

Gość mikado123

mój synek przyjdzie na świat w styczniu, nie mam jeszcze wózka wciąż zastanawiam się nad wyborem. Mieszkam na 4tym piętrze bez windy więc wózek powinien być lekki. Zwróciłam uwagę na peg perego pliko modular z gondolą naveta xl. Wygląda na ładny i poręczny. jednak obawiam się trochę małych kółek i gondoli która jest chyba nieco mniejsza niż w modelach na dużych pompowanych kołach. Czy macie doświadczenia z tym modelem możecie coś doradzić ?

Gość zima za pasem kochana
najlepiej zwracaj uwagę na koła - duże i pompowane. Wiem że są cięższe te wózki, ale w zimę, przez śnieg będziesz miała jak przejechać. moja bratowa miała taki jak proponujesz i nie mogła wyjść z tym wózkiem, gdy napadało śniegu. Z kolei ja miałam ciężki ale poczciwy TAKO, i bez problemów poruszałam się nawet po wertepach i śniegu..zima za pasem kochana

Gość mikado123
no właśnie obawiam się śniegu i wertepów na naszych polskich chodnikach. boję się że ten wózeczek nie podoła

Pamiętaj, że z noworodkiem możesz wyjść na dwór pod warunkiem, że temperatura nie spanie poniżej -5 stopni (rada mojej położnej). Wózek powinien mieć duże, najlepiej plastikowe koła, i wyjmowana gondolę.

Gość inga z dębowego lasu
co byś nie kupiła i tak będzie problem z tym wózkiem czwarte piętro... Dziecku i tak wszystko jedno w czym jedzie byle by mu ciepło było i wygodnie

a takie małe dziecko lepiej werandować w domu np. na balkonie niż chodzieć z nim na długie spacery

inga z dębowego lasu i dlatego MUSI być wyjmowana gondola i składany wózek jak ten z Allegro.

Racja z tym werandowaniem. Mi osobiście nie chciałby się schodzić z 4tego piętra z wózkiem.

dzieciaczek urodzi się w styczniu noworodka raczej na mróz nie wezmiesz bo i po co? bedziesz wietrzyć pokój i tyle apacery będą jak małe trochę podrośnie i pogoda będzie sprzyjająca

Gość mmamuskaa
tez mieszkam na 4 pietrze i doskonale znam ten problem...tylko ze my wozka w mieszkanku nie trzymamy, malutka urodzila sie w czerwcu wiec do tego czasu wozek trzymalismy w bagazniku auta (bylo to bardzo wygodne) ale teraz najlepszym lokum bedzie chyba piwnica :P polecam jedo bartatina - taki wlasnie mamy, jest na duzych pompowanych kolach, na paskach i ma mega duza gondole (jedna z najwiekszych), wiec zime chyba tez przetrwamy w gondoli, malutkiej bedzie cieplej niz w spacerowce :) Polecam goraco! :):):)

nie przesadzajcie, że dziewczyna będzie czekać do końca marca aż z dzieciakiem na spacer pójdzie... ja też mieszkam na 4 piętrze bez winy. Urodziłam w lato, ale to nie ma znaczenia, bo jeździłam w ziemie codziennie na spacery. Do końca stycznia z gondolą, później spacerówka. Na śniegach sprawdził się idealnie. Kupiłam najlżejszy wózek jaki był i który spełniał moje oczekiwania. Stelaż ponad 6kg a gondola pod 4 kg. ( spacerówka waży 9,5 kg) i tak nie dałam rady go ciągać całego na górę z dzieckiem. Wypracowałam sobie system. I do póki dziecko było w gondoli, to stelaż trzymałam w piwnicy a gondolę z dzieckiem brałam na górę. Jak dziecko skończyło rok to kupiłam lekką parasolkę i tą już targam na górę. Teraz jest już lepiej, bo mała sama wchodzi na to 4 piętro, choć trwa to ponad 10 min. Powodzenia

mmamuskaa - duża gondola to nie wszystko. Wiele zależy od dziecka. Moja mała nie chciała już później być w gondoli. W spacerówce więcej widziała i była bardziej zadowolona. Dobra spacerówka też jest ok. Dokupujesz porządny śpiworek i wiooo

Ojeju, nikt jej nic nie kaze. Będzie chciała to niech wychodzi z małym i przy minus 15stu.

Gość mmamuskaa
zobaczymy jak bedzie u nas :) mozna tez podniesc troche siedzonko i tez bedzie widziala ;) czas pokaze

Gość mamama27
ojej ktoś tu napisał że wózek ma mieć plastikowe koła - no zlitujcie sie - tłucze sie to na drodze - w zimie ślizga - też mam tako jumpera x i mega sobie chwale - ale na 4 piętro bym go nie wytaszczyła.. ale bez wózka zamknąć sie w domu na całą zime to też nie jest dobry pomysł

u nas nie ma przechowalni a na dole na klatce jest tyle miejsca, że jak coś się postawi, to już przejść ciężko... plastikowe kółka - też uważam, że to porażka

Gość ja sadze tak
jak dla mnie wózek jest swietny! po co Ci tak naprawde duze koła? Ile ,mamy tej zimy, tego sniegu? Poza tym ponizej -5 sie z noworodkiem nie wychodzi. Zaraz bedziesz po zimie chciała zmienic wózek bo te z wielkimi kołami zajmuja strasznie duzo miejsca w bagazniku , w domu równiez, a ten co Ty chcesz widziałam filmik na youtube, ma super gondole, bardzo mocno zabudowana, czyli super chroni przed zimnem, składa sie razem ze spacerówka i rozkładasz go jedna reka, takze jak dla mnie super:)

Gość hankamost
1. dziecko spokojnie można zabierać na dwór, jak i wystawiać na balkon - oczywiście nie na godzinę, ale przynajmniej 20 min spaceru dziennie do -8, -10 st.C jest zalecane!!!! Nie wyobrażam sobie nie zabrać dziecka z domu na spacer przez 2 miesiące...! 2. Wózek powinien mieć duże koła, te nowoczesne malutkie są do bani i nie sprawdzają się ani na wsi, ani w mieście! 3. Może pomyśl o trzymaniu wózka w komórce lokatorskiej//w miejscu parkingowym w garażu// lub w samochodzie 4. a może chusta od 1 miesiąca życia?

Gość WIOSNA!!!
WIOSNA!!! BRAĆ WÓZKI I NA SPACER!!!

Gość ktoś się obudził
j.w.