Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pedro pedro

jak często chodzicie do restaurtacji?

Polecane posty

Gość pedro pedro

chodzi o wypad wekendowy w ramach odskoczni my chodzimy raz w mies na obiad (piramida) raz w mies pizza powiem Wam ze szokują mnie ceny posiłków... danie główne srednia cena około 29 zł! zatem czy restauracje to raritas wyłącznie dla bogatych?? albo dla mniej zamożnych ale 2 -4 razy w roku?

Gość ciekawe co takiego
w kazda niedziele

Gość yhtjterj
wcale dla mnie to zbyt wielkie koszta

Gość kaskadaaa
pizza 2-3 razy w miesiącu, restauracja zazwyczaj Sfinka, piramida albo nortfish 3razy w miesiąc

Gość 29 złotych za obiad
to rzeczywiście "raritas", nie ma co :-D My chodzimy czasem w tygodniu na jakiś obiadek, po prostu urywamy się każdy ze swojej pracy o umówionej godzinie. A co tydzień w weekend, to już taki nasz rytuał, na kolację do jakiejs ciekawej restauracji. Szkoda, że w Polsce nie ma jeszcze takiego zwyczaju, który jest bardzo popularny na zachodzie.

Gość 29 złotych za obiad
a piramida, sfinks - tego nawet restauracją bym nie nazwała :-O To zwykłe fast-foodowe sieciówki.

Gość kaskadaaa
mieszkam w ck i tu nie ma innych restauracji;(

Gość yhtjterj
29 za obiad to duzo zwlaszcza ze niektorzy musza zyc za 10 zl dziennie -3 os rodzina

wiesz ile żarcia ja mogę wykombinować sama w domu za te 29 złotych i wszyscy sie najedzą :D

co za kretyńskie teksty, że nie ma zwyczaju jak na zachodzie jakby ludzi było stać, to by chodzili jak w domu zjesz za 10 zł a w knajpie za 50 to wiadomo, że nikt nie będzie przepłacać x 5, jak mu sie nie przelewa ja też nie "bywam" w restauracjach, moze ze 2 x w roku prywatnie albo przy okazji jakiegoś szkolenia

Gość zbita z tropu:P
mnie musi wytarczyć hod dog lub hamburger(max 2 razy w mieśiącu)..żaden tam mc donalds..i żyje bez restaurante...

Gość 29 złotych za obiad
Co wy jecie w domu za 10 zł? Dajcie spokój, nie mam zamiaru się truć. Wolę wydać teraz więcej pieniędzy na porządne jedzenie, niż potem na lekarzy :-O Moje ciało to nie worek, do którego wrzucam byle co, byle tanio

Gość zegar z kukułką
restauracje są stworzone dla snobów co to pojęcia nie mają o normalnym domowym obiedzie, bo nie chce się, a przede wszystkim nie UMIE się ugotować czegoś porządnego. Jeszcze bardziej oczy otworzył mi na te sprawy program "kuchenne rewolucje" gdzie pokazana jest kuchnia od podszewki... Więc niech robią pieniądze restauratorzy, a naiwniacy niech mają poczucie że "dobrze i elegancko" zjedli... ble...

kg skrzydełek(8 sztuk) ok 7 zł , 2kg ziemniaczków za ok zeta i włoszczyzna na surówkę ok 2 zeta= 10 zł:P

wampire tak. o to mi chodziło-tylko doczytaj-ŻE NIE CHADZAM TAM ,tylko zwykłej budki z ciepłym żarciem.....

Gość 29 złotych za obiad
zegar z kukułką - wyobraź sobie, że umiem gotować i lubię to robić. Lubię odkrywać nowe smaki i eksperymentować w kuchni. Ale czasem w tygodniu po prostu nie mam na to czasu, a weekendowe wypady na kolację to już taki nasz rytuał, bardzo przyjemny zresztą :-)

vampire przez v-przepraszam za w.......

Gość kaskadaaa
chodzi o to że w restauracji traktują cię jak księżniczkę co chcesz to ci przyniosą, nie musisz potem zmywać a w dom to najpierw się trzeba narobić żeby były efekty a potem znowu robota.

Gość xcsdz
raz w miesiącu restauracja i raz w miesiącu zamawiamy jedzenie z restauracji do domu, z tego wzgledu ze nasza coreczka ma dopiero 11 miesięcy i nie ciągam juz jej nigdzie poznym popolodniem:)

Gość ,,,c,c,,cc,
ja mieszkam za granica. z moim mezem chodzimy czesto de restauracji i sa to rozne restauracje od chinskiej po lokalnie tradycyjna. najbardziej lubimymale przytulne restauracyjki z dusza. te wieksze i ''na poziomie'' to nuda i strata czsu. sztywno, aporcje takiej wielkosci ze wychodzi sie glodnym...

Gość zegar z kukułką
29 - oczywiście są wyjątki od każdej reguły. Ja korzystam tylko w tedy gdy muszę a wyobraźnia pracuje mi wtedy niemiłosiernie... Niestety nie liczy się w dzisiejszych czasach klient. Liczy się pieniądz tegoż klienta, nawet kosztem jego zdrowia. Wolę domowe obiadki :)

Gość ,,,c,c,,cc,
nadejka czy jak ci tam a gdzie ty kupujesz dwa kilo ziemniakow za zeta i surowkle za dwa zlote?????????

Gość monek252525
my ( ja, mąż, dziecko )raz na tydzień/dwa + pizza czy chińskie żarcie zamawiane do domu 1-2 w tygodniu nie sądzę, żeby można tu było mówić o luksusie dla bogatych ja nie pracuję, maż zarabia ok. 4 tyś miesięcznie

Gość 29 złotych za obiad
,,,c,c,,cc, - ja też lubię taką różnorodność. Ale od czasu do czasu budzą się w nas małe snobki ;-) i lubimy z narzeczonym wypróbować jakąś ekskluzywną restaurację (ale fakt, tam to tylko dla smaku, bo mikro porcje nie nasycą nawet wróbelka) :-)

Gość vnfnhfghngfh
My ze 4razy w tygodniu na pewno :o nie mamy czasu gotowac a wolalabym cos zrobione samemu

Gość 29 złotych za obiad
monek252525 - no właśnie, zgadzam się z tobą. To nie jest luksus, tylko chęć sprawienia sobie przyjemności + umiejętne rozplanowanie kosztów. Niestety, ludzie często zapominają, jak ważne w życiu są takie małe przyjemności

Kaskada a Si Senor??? Plejada??? Akasaka???? Kastor??? Ja uwielbiam sushi ale to juz ponad 100 W Si senor tez lubie jadac w Plejadzie nie bylam w Kastorze raz

No i Winnica rOYAL 4 konie Teczowy mlyn Restauracje w hotelach jK IBIS TA WLOSKA CZY oGIEN jA RZADKO CHODZE bo sama uwielbiam pichcic ale sushi lubie iec podane poza tym w Akasace maja pyszne zreszta nie tylko sushi maja swietne inne dania tez i zupy i zakaski :)