Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kajka123

Wiek emerytalny podnieśli do 67 lat, ale

Polecane posty

Gość no i dobrze, jak emeryci chcą
a co to myślicie, że Tusk, jest ślepy. Na Krakowskim Przedmiściu żwawe emerytki mają siłę po nocach sie modlić to i moga pracować dla kraju!!!!

no wlasnie o to mi chodzi. Emerytura u nas a w innych krajach UE to jak dzień do nocy.. A pozniej na stare lata tacy Niemcy jeżdża po swiecie, rozbijają sie po sanatoriach, a u nas stary czlowiek nie ma perspektyw, nie ma dla niego szans rozwoju, jedyną rozrywką jest chodzenie od lekarza do lekarza i plotki w poczekalniach, no i kosciol co niedziela. Ach, no i może raz mu sie sanatorium będzie należało, jak dożyje i doczeka się miejsca.

Gość pedro pedro
z tym że tacy grecy hulali a tak naprawdę państwo popadało w coraz większe długi...

nie, w Grecji było to inaczej. To państwo hulało a teraz chce zeby szary obywatel spłacał długi nieodpowiedzialnych rządów. Tam wcale obywatele nie zawinili, to oni są ofiarami. Acha, i nie zwyklym obywatelom wcale nie zylo się az tak kolorowo.

no dokladnie. caly zachod z reszta przyzwyczaili polityce ludzi do dobrobytu, wysoki socjal, wysokie pensje, tania benzyna itd a teraz sie okazuje że trzeba prosić chińczykow o gotówkę🖐️ i zobaczycie ze zachod zacznie sie z takich socjali wycofywać...nie będzie już tak jak było

Gość no i dobrze, jak emeryci chcą
na wszystko trzeba pieniędzy, emerytury naszych rodziców, siusiak zwany chujem strzelił wWietnamie , Afganistanie w wojnie Rusków, w stanie wojennym, a nasze emerytury chuj właśnie strzela w Afganistanie w wojnie Amerykanów.

"nie, w Grecji było to inaczej. To państwo hulało a teraz chce zeby szary obywatel spłacał długi nieodpowiedzialnych rządów. Tam wcale obywatele nie zawinili, to oni są ofiarami. Acha, i nie zwyklym obywatelom wcale nie zylo się az tak kolorowo." nieprawda. hulali wlasnie. w przeliczeniu zarabiali 4xtyle co polacy ale mieli tez srednio 2,3xwiecej dlugow. bawili sie i żyli na wyrost. a panstw nie interweniowalo ze strachu przed buntem spoleczenstwa.

Bo socjalke to powinni dostawać naprawdę biedni, a nie tacy, którym się pracować nie chce i tylko patrzą, gdzie daje caritas, albo inne organizacje charytatywne

Nie, no młodzi będą już na etatach u Chińczyka, będą spłacać zaciągnięty tam dług

pięknie tylko jak to zrobić, poza tym nie wiem czy ja chcę żyć do 90 lat, jeśli zdrowie dopisuje to ok ale jeśli nie to troche gorzej

Gość grecy pobierali
14 a nawet 15 pensje! pytam się czy to jest normalne?! jak chcieli żyć jak królowie to teraz mają. a co do Polski to coraz gorzej, roboty nie ma...byłam dzisiaj w UP i szkoda gadać:O

ciężko będzie to osiągnąć, te 67 lat, patrząć na osiągnięcia polskiego stanu służby zdrowia. Ale bądźmy dobrej myśli, bo co innego nam pozostaje?

Gość Bezrobotny 64 l.
Jestem bezrobotny 20 lat.Praca mi nie grozi,bo jestem za młody !!! Pracodawcy wolą np.emerytów-nie trzeba płacić ZUS-u.Ustawa o podniesienie wieku emerytalnego jest słuszna,gdyż emeryci chcą pracować.

Gość starowinka 45
Wszystko fajnie tylko ze juz w wieku 50 lat pracodawcy nie chca zatrudniac . Wiec jak pracowac do 67 lat ????????????!!!!!!!!!!!!!!

Gość pracodawcy nie chca zatrudnia
osob juz po 45 roku zycia . Wiec to paranoja ta ustawa pomijajac przecietna dlugosc zycia w polsce 68 lat.

"dobrze a moja matka ma 35lat pracy a ma 53lata!!!!!!!!!!!!!!!!!!wiec co ma dymac jeszcze 14 lat? i" Spójrz na to inaczej. Twoja matka przestałaby pracowac, i powiedz co by robiła całymi dniami? Bo mi sie zdaje ze to przechodzenie na emeryture to człowiek musi czuc się jak na pół w grobie. Jeszcze przy tych tragicznych zarobkach, wiadomo że nie jezdzi się co dzień na wycieczki... :( W starszym wieku moim zdaniem dobrze jakby mozna pracowac, ale np. na cześc etatu. dla psychiki to lepiej.

Gość ludzie a czy wy widzicie
w biurach ludzi pracyjacych tam w wieku 60 lat bo ja sporadycznie. Albo w sklepach czy robotnika na budowie 60 lat ,To tylko poslowie w sejmie maja prawo w tym wieku pracowac nikt inny nie zatrudni takich dziadkow .

Gość skocznie i wesoło
no, a ja pracuję z osobami z upośledzeniem umysłowym - dzieci, młodziez i dorośli, niepełnosprawne ciało duże ciężej dźwigać, dzieci są bardzo niebezpieczne, gryzą, szczypią, niewiadomo kiedy uderzają, gryzą, trzeba ich podnosić z wózków na materace, trzymać nogi, zeby przebrać pampersy (często 4 osoby do 1 dziecka), ja nie wiem jak ja będę tam pracować w wieku 67 lat :-O mam 33 a już mi kręgosłup wysiada :-O

skocznie i wesoło- to jakas szkoła? W takich osrodkach strasznie brak facetów z tego co wiem. Więc problem jest większy niż tylko podeszłego wieku. Ale w sumie te osoby w największym stazem często awansują, i zostaja kierownikami, zastępcami, itp. A do najciezszych prac biora młodych.

Gość kto chce niech pracuje ?
Rząd aby dokonać eutanazji ludzi pracy za życia powinien jeszcze zlikwidować okres ochronny przed emeryturą i dać wolną rękę do działania " wspaniałomyślnym i uczciwym " pracodawcom w zwalnianiu starszych pracowników !! Jak wiemy zwalnianie jest duże a bezrobocie też duże a perspektywa ,że dotrwasz w jednym zakładzie do końca tzn do emerytury jest niepewna . W majestacie prawa będziesz wykopany lub wykopana z zakładu i będziesz darł(a) się gdy teraz siedzisz cicho - dajcie mi pracę lub w ostateczności pozostanie tobie czapka żebracka pod kościołem !! W ten czas gorliwe feministki jak K. Szczuka i jakaś posłanka PO i feministka Nowicka i mówczynie(celebrytki) telewizyjne tobie nie pomogą . Zresztą słyszysz jak pewne panie piorą mózgi - mówiąc jak rząd i np. pracodawcy z Lewiatana i inni demagodzy importujący głupotę z Brukseli !!Najlepsza ostatnio w show telewizyjnym jest pani Joanna Mucha bo nic nie zrobiła konkretnego na stanowisku a raczej dyskusyjnego ale dała temat zastępczy robiąc na złość językowi polskiemu bo z Pani Minister tytułując się butnie Ministro .Na zachodzie mają lepszą i szybszą opiekę lekarską i nieskrępowany dostęp do badań laboratoryjnych w tym profilaktycznych i za leki płacą symboliczny ryczałt lub mają niższe ceny leków np .bardziej tolerowane .Dlatego też mogą pracować dłużej i żyć dłużej oraz rzadziej obawiając się utraty zdrowia czy zwolnienia z pracy z powodów zdrowotnych czy z taktyki i widzimisię pracodawcy .Wniosek końcowy - gorliwe feministki i piewcy emerytalni powinni pracować do 75 lat ?Jak nie być bezrobotnym i zwolnionym przed wiekiem emerytalnym ?