Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do staraczek

pytanie do staraczek i mam ktore sie znaja

Polecane posty

cykle mam28-29 dniowe,dzis 14 dzien...jak to naprawde jest,przez ile dni mam szanse na zajscie w ciaze?

Gość malinka pstynka
są w necie kalkulatory dni płodnych. oblicz sobie. choć my nie patrzyliśmy na dni płodne, czy można w dany dzień zajść, czy nie tylko w momencie kiedy zapragnęliśmy po prostu regularnie ćwiczyliśmy:) dni płodne zaczęły Ci się 16 i skończą się 23 listopada. Zauważ, że jeżeli piszesz 14 dzień cyklu, czyli 14 dni temu zaczęło się krwawienie, bo pierwszym dniem cyklu jest dzień w którym zaczynasz krwawić, a nie kończysz.

Gość iva_bn
Tak naprawde plodny dzien jest tylko jeden a te 3 dni przed to okres w ktorym plemniki sa w stanie przezyc.

Gość iva_bn
Generalnie przypada to mniej wiecej na srodek cyklu, ja rozpoznawalam zblizajacy sie dzien tym ze pobolewaly mnie jajniki i dzieki takim obserwacjom zaszalm w ciaze po 2 miesiacach i teraz jestem szczesliwa mama 2 miesiecznej coreczki :)

dzieki...ale jesli owulacje mam np.dzis to jutro juz szans na ciaze nie ma? czy tak nalezy to rozumiec?

Gość iva_bn
To jest taka granica błędu 3 dni przed i 3 dni po, wtedy możesz zajść w ciążę

Gość dsja
Najlepiej się kochać co 2-3 dni. Wtedy i łatwo się wstrzelić w dni płodne i plemniki mają szansę dojrzeć i do następnego seksu już są "dorosłe" i silne.

Gość iva_bn
Dokladnie, wtedy wszystko jest na luzie a nie ma napiecia ze to dzis ten dzien i dzis koniecznie o godzinie 15:46 musze sie kochac bo mam owulacje i najwyzsza temp i td a znam takie dziewczyny i prze takie napinanie sie staraja sie juz ponad 2 lata. Podstawa to LUZ