Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

COTOKUWAJEST

wyrzuty sumienia....auuuuu

Polecane posty

Gość tamtaramtam tam tam
a czego ty sie tak drzesz autorko???? uzywanie Caps Locka w netykecie oznacza podnoszenie glosu, etc. Prawda w oczy kole??

Gość asia831111
pdejrzewam,ze mozesz miecn problem, i ze kontroluj to, bo wmawiasz sobie,ze jest ok, ale moze lepiej troche krytyki uslyszec, zeby potem nie zalowac

Gość asia831111
nie jestem autorka tak CAPS - bo JA KRZYCZE bo autorka jest tepa , skoro pisze ,ze jest problem, a potem ma w dupie odp ide stad, bo alkoholiczka zawsze sie wymawia

W Polsce tez widuje sie rodziny gdzie tata i mama do oiadu pija wino w restauracji i tych dzieci si rodzicom nie odbiera ale .... jest roznica miedzy jednym kieliszkiem wina a wypiciem 3-4 piw. Nie wierze ze nawet jesli Ty sie dobrze czujesz po wypiciu tych piw - to a organizmie stezenie alkoholu jest i miarą w tym przypadku nie bedie czy Tobie tylko szumi w glowie tylko badanie alkomatem i na tej podtstawie stwierdza sie trzezwosc. Wiec po wypiciu 3 piw dla policjanta mozesz byc pijana mimo ze tobie tylko szumi w glowie. I na tej podtstawie mogą zabrac Ci dziecko. Druga rzecz tu sie pisze ze owszem mozna pic ale niech bedzie w domu ktos trzezwy. Dla mnie alkohol moze nie istniec bo baweie sie swietnie bez alkoholu. I wiekszosc moich znajomych to rodziny z dziecmi gdzie podczas imprezy nie wszyscy pija tak ja u was, wlasnie dlatego ze sa z nami dzieci. Nawet jesli u nas nocuja to jedno z rodzicow jest zawsze trzezwe na maxa !!! Dla mnie to nieodpowiedzialne - zadne wybelanie mnie nie przekona.

JAKA PRAWDA? Dodam,że jeszcze pale ,chodzę na solarę,noszę krótkie spódniczki i cycki na wierzchu! Poprawiłam wam humor? asia,nie upijam się. Wszystko z głową. Nie założyłam tego tematu po to żeby się wybielić,usprawiedliwic,czy co tam jeszcze,chciałam widzieć jak to jest u Was.

Gość a moim zdaniem nie powinnas
do pani o nicku asia- juz wie,my ze mamusia cie nie kochala, ze masz uraz, traume czy nie wiem co jeszcze:D Ale swiata nie zbawisz i wyobraz sobie, ze nie kazdy musi wyznawac taki poglad jak ty na temat picia. Wiele osob umie kulturalnie sie napic piwa, wina czy nawet wodki i to czy maja dziecko czy psa nie ma nic do rzeczy. Mi sie poglad na ta sprawe nie zmienil po urodzeniu dziecka, wciaz jestem soba i nie mam zamiaru sie popdporzadkowywac komus. Widze, ze autorka takze. I naprawde asiu zacisnij zabki, piastki czy nie wiem co tam jeszcze i pogodz sie z tym, ze twoja racja jest twoja. Reszta ma ja w dupie:P

a moim zdaniem nie powinnas,jeeezuuu,nie wierze,skąd Ty się kobieto urwałaś. Ty jedna rozumiesz o co mi chodzi.....

Jest trzezwa - to kto jest trzezwy - bo piszesz ze oboje z mezem pijecie -wiec kto jest trzezwy? Bo mi chodzilo o to ze zawsze trzezwa jest jedna osoba z rodzicow dziecka. Czyli np ja, bo mamy dziecko i na kolezanka - mama dziecka ktore u nas nocuje.

Bella jasne, ze po badaniu alkomaten dla policjanta bede nietrzezwa po 3 piwach mimo, iz bede sie czula naprawde dobrze. Tylko wyjasnij mi co pan policjant a alkomatem mialby robic w moim domu? Nie slyszalam zeby w naszym kraju wprowadzono jakis nadzor majacy polegac na naglych kontrolach alkomatem rodzicow:D Choc wiem, ze wiekszosc z was pewnie bardzo by tego chciala

Gość fhvghbjh
No jeśli podejdziemy do tego tak ,że dziecko i jego dobro to nie powód by pozbywać się swoich wcześniejszych nawyków...to jasne ,czemu nie,wszystko można ,jeśli dziecko to "nie powód".A tak z ciekawości-co mogłoby być powodem?

Gość fhvghbjh
Jak już wiemy ,że nalotu policyjnego nie będzie (ufff..)to pijmy!!!!:D

dziecko jest i powinno byc powodem dla ktorego rodzice rezygnuja z calonocnych imprez, ktore odbywaja sie czesto, z chlania non stop itd. Nie widze jednak jakim cudem dzieje sie krzywda dla dziecka gdy rodzice wypija piwo. I nie mowie tu o chlaniu jak mama naszej asi, ale o wypiciu sobie normalnie nawet i tych kurde 3 piw. Oczywiscie nie codziennie, nie w dzien, ale czasami wieczorem? Tak, tak dziecko od tego zostanie DDA:O

fhvghbjh,dużo zmieniło się po urodzeniu dziecka,jesli nie powiedzieć wszystko. Kiedys były imprezy do białego rana,teraz kończą się wcześnie,nie ma wódki,głośnej muzyki itd itp. Jest piwo,reeds.

Gość fhvghbjh
Chrzestna dziecka zostaje u was na noc po imprezach?To po co ta dyskusja?

i jeszcze jedno, wiekszosc z was to ma chyba jakies przykre wspomnienia skoro picie od razu wam sie kojarzy z chlaniem, tarzaniem po podlodze i bog wie czym jeszcze. Spokojnie, to, ze wasi rodzice tak sie bawili nie oznacza, ze kazdy tak sie bawi:P

i będzie! Nie beczka i nie co weekend. Nie mam zamiaru zamknąć się w czterech ścianach, żyć sprzątaniem,praniem itd. No sorki.

autorko to ty te piwo, ktore pijesz to redds??? Bo jesli tak to no prosze cie, mozesz sobie i 4 pic przeciez to prawie bezalkoholowe:D

Gość badaszga
Moim zdaniem nie jest problemem, ze pijesz piwo podczas imprezy. Mnie zaalarmowalo takie twoje stwierdznie "Podczas imprezy bawimy się świetnie,jednak następnego dnia oprócz kaca pojawiają się ogromne wyrzuty sumienia...." :O Jezeli nastepnego dnia masz kaca to znaczy, ze jednak jestes dosc mocno pijana podczas tej imprezy. Ja po wypiciu 2 piw nie mam absolutnie kaca po sie nie upije, po 4 pewnie bym miala. Nie jest problemem alkohol sam w sobie, problem jest w tym, ze pijesz za duzo!

fhvghbjh,no właśnie nie wiem po co ta rozmowa. Zadałam jasne pytanie w pierwszym poście i chciałam usłyszeć jasne odpowiedzi. Chrzestna jest na każdej imprezie,bo to właśnie z nią,jej mężem i dzieckiem się spotykamy. Zawsze w tym samym gronie.

i zaraz się okaże ,że na imprach pije się właśnie reds albo karmi,a kac gigant,no,no

Gość Z tymi dziećmi to w ogóle
jakaś przesada jest. Wychodzi, że rodzice w ogóle nie mają prawo do życia towarzyskiego.

ale sie tego kaca przeczepilas. Niektorzy maja i po piwie nie jedny, wszystko zalezy od organizmu. DDA dziecko sie staje, a nie nim jest. Nikt sie z tym nie rodzi