Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamusiaZaraz

Oddział patologii ciąży

Polecane posty

Gość MamusiaZaraz

Jutro mam się stawić na tym oddziale. Jestem 7 dni po terminie. Jakich badań poza ktg mogę się spodziewać? Jakie są szanse, że od razu będą mi wywoływać poród?

Na wstępie pewnie będzie badanie na fotelu i usg, potem podepną ktg. Wydaje mi się że to zależy od stanu łożyska i przede wszystkim od szpitala, bo w jednym każą czekać do 42 tyg a w innym prowokują 3 dni po terminie..

ja 7 dni po porodzie zostałam przyjęta. Zrobili mi KTG potem wzięli na porodówkę, zbadali, dostałam zastrzyk i poszłam spać. Wszystko się zaczęło samo pod wieczór. Aaa mnie jeszcze pobrali krew na badania do znieczulenia i założyli wenflon. To chyba tyle z tego co pamiętam.

Gość mamam26
co szpital to inny zwyczaj - ale jak masz się zgłosić to myśle nie po to żebyś sobie tam poleżała na koszt państwa tydzień tylko odrazu będa wywoływać - u mnie było przyjęcia, badanie, ktg i potem balonik na szyjke - i z nim do rana sie chodziło jak po nim poród się nie zaczął to na porodówke na kroplówki - i do skutku - chyba ze jakoś 3 nie zadziałały to robili cc