Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4364375638538

70 lat po wojnie a polacy mają dalej uprzedzenia do niemców

Polecane posty

Gość 4364375638538

jak można być tak zacofanym :o 🖐️

Jak Polak Polakiem Niemiec nidy nie będzie bratem.Oni to mają w genach patrzeć z wyższością na wszystkich oprócz swojej nacji:(

ludzi ktorzy wojne przezyli zrozumiem ale 14 letnich gowniarzy ktory rzucaja jakies ''modne'' hasla anty niemcy w dodatku do niemcow w rowiesniczym wieku sa debilami do potegi entej 🖐️

Gość bardzo słusznie
że mają

Gość anna rodrigez 26 lat....
tak, moj narzeczony jest niemcem razem od 4 lat a ja nadal czuje taka nienawisc do niemcow mimo ze tata i dziadek cale zycie w niemczech pracowali wiem ze sa bardzo pracowici, kulturalni, uczynni ale nadal w moim przekonaniu tli sietaka mysl

szkoła powinna przeciwdziałac eurosceptyzmowi i zachowaniom ksenofobicznym a takze się powinno mlodzieży na lekcjach uswiadamiać , ze Niemcy to wartosciowy Naród , od którego mamy brać przykład i go szanować jako bratni unijny Kraj. na takie wychowanie w domowym ciemnogrodzie polskim liczyc nie można

miast ujadać na lepszego , trza poznać przyczynę czemu jest lepszy i czerpać wzorce te które mogą się Nam przydać. czy można mieć nienawiść do Brazylijczyków czy Hiszpanów , ze Nam piłkę zabierają? nie ! trza się nauczyć im zabierać ale najpierw poznać metody jak się uczyć

My to nawet od Czechów się musimy uczyć. to Oni sprzedają Nam samochody [ dobre] i to do Nich polskie krety jeżdzą kopać węgiel .

muszą mieć uprzedzenia, bo Niemcy jak potrzeba, są razem i razem idą do celu, a Polacy każdy chuj na swój strój, warcholstwo i wzajemna katolicka nienawiśc. Nawet po Hitlerze widać, jak potrafił zjednoczyć naród...a przede wszystkim Niemcy to Goethe, Marks, i wielu innych, a jeden psychopata Hitler, psychopata prawie słowiański Stalin, ma o wiele większe "osiągnięcia".

aa no i zazdrość jeszcze. Polacy zazdroszczą Niemcom stabilizacji w kraju i wyższego standardu życia, dobrego rządu. Tylko, że aby mieć uprzedzenia do jakiegoś tam Niemca który żyje na tym świecie mniej niż np 50 lat tylko za to jakiego jest pochodzenia to trzeba być ograniczonym kretynem. A, że tyle polaków te uprzedzenia ma to wniosek nasuwa się sam :D

Mychol - może najpierw się poucz trochę historii, a potem wypowiadaj. Kto popierał Hitlera? Kto tworzył obozy koncentracyjne i przeprowadzał w nich masową zagładę? Kto odpowiada za Holokaust? Sam Hitler jednoosobowo to zrobił?

messol a co ja wyzej napisalam? Ze gowno wiecie o wojnie :D o Niemcach gowno wiecie bo na lekcjach historii w Polsce sie o tym nie mowi, bo i po co? Uczono w Polsce tylko tego ze Niemcy to samo zlo, ze wszyscy razem porabani i wszyscy nienawidzili polakow, zydow i czerpali sadystyczna radosc ze znecania sie nad Wami. Mialam ''przyjemnosc'' uczyc sie historii i w Polsce i w Niemczech. Tak wiec wiem ile przemilczano na polskich lekcjach o Niemcach i nie wyjezdzaj mi zaraz z tym, ze niemcy klamia i sie wybielaja bo jest wiele dowodow na pewne sprawy, co wiecej Polacy tez swieci nie byli ;)

trudno mieć do Niemców żal , że chcieli przestrzeni życiowej, a że trafił im się bezbronny frajer , zacofany gospodarczo i militarnie a mający całkiem zasobny i piękny teren to trza mu ten teren zabrać. chesz bez wojny - musisz być uzbrojony. a nie mieć żal , że taka jest polityka

Hitlera wywindowała w górę partia nazistowska , skrajna prawica, a że on potrafił idee populistyczne przekazać tak, że Niemki omdlewały na tembr jego głosu, reszta potoczyła sie sama. Niemiecka Frau, wierna zasadom, trzech K , kościół , kuchnia, dzieci, potrafiła swojego mężczyznę ustawić tak, że szli za tym psychopatą jak w dym.

Gość wściekłość nad wściekłościami
Wyjedź do pracy , do Niemca w pole, np. tak jak ja na zbieranie wzrzyw-zobaczysz jak bedziesz traktowany, jak w obozie koncentracyjnym żal ,że nie przegralismy tej wojny

Gość Polska&Niemcy razem
Mamy wspólnego wroga czyli Antifa, Gazeta wyborcza, Tvn, Nigdy Więcej, itp itd co szkaluja nasze dobre imie.

zależy w jakim landzie, ja byłem w Bawarii u kolegi i bardzo sobie chwalę, natomiast z Berlinem mam bardzo złe doswiadczenia i chyba nigdy więcej tam sie nie pojawię.

Gość i slusznie,,.
70 lat to niewiele w skali calej historii. Sa narody, ktore bardziej niz inne maja potrzebe dominacji, i Niemcy niestety maja ja silnie zarysowana, to wie kazdy. Sa narody bardziej zawziete, tyle ze nie maja srodkow i i narzedzi do wojowania z sukcesem. Niemcy maja i chec i mozliwosci. Nie wiem, na ile jestescie na biezaco z wydarzeniami polityki swiatowej, ale przeciez zaledwie kilka tygodni temu, Niemcy znowu zagrozili atakiem zbrojnym na neutralne panstwa.....

Niemcy lubią gdy się uznaje Ich wyższość więc sposób polaków na udobruchanie Panów Niemców jest taki , by polaczek pracujący u Niemca w polu pił co rano w hołdzie mu Jego mocz. taki toast grzecznosciowy

Ja mam z Berlinem same pozytywne doświadczenia a mieszkam od 99 roku. Nie spotkałam się z wyzyskiem ani z chamstwem wobec mojej osoby nigdzie, w żadnym urzędzie i w żadnej instytucji. Ani ja ani osoby które znam. Z kolei od ''polaczków'' mieszkających tutaj można się wiele nasłuchać negatywnych słów o niemcach tylko za to, że tu żyją. Mają pretensje o to, że zarabiają mniej niż np. niemiec ale sami tak niskie stawki podają gdy tej pracy szukają. Chcieliby kokosy za to że chodzą naburmuszeni, nierzadko lubią popić w pracy i mają ''uprzedzenia''. Nie wiem ale może takim typom się właśnie wydaje, że Niemcy są im winni odszkodowania w takiej postaci czy coś? :D oczywiście mówie tu o kilku przypadkach a nie o każdym Polaku bo daleko mi do generalizowania i wrzucania wszystkich do jednego wora.

Gość blah blaaah
jakby taki hitler był polakiem to zapewne u nas by powstaly te wszystkie obozu koncentracyjne itp. zwykla psychologia.. wielu niemcow nie popieralo dzialan wojennych, ale po prostu wykonywalo rozkazy i szlo za tlumem. nie mozna za to winic wszystkich niemców. nawet tych co doswiadczyli wojny :o

Ostatnio ogladalam film na faktach tylko nazwy nie pamietam - niemiecki wlasnie o Hitlerjugend. chlopcy w dzieciecym wieku byli zmuszeni (doslownie) do udzialu nie bylo mozliwosci wyboru a jak 5 czy 6 letnie dzieci byly swiadkami masowego mordowania rosjan w tym tez kobiet z dziecmi i od tego wieku byli szkoleni doslownie i uczeni tego ze mordowanie to normalna rzecz to mozecie sobie wyobrazic jaki to mialo wplyw na ich psychike. Na poczatku zwolennikow Hitlera bylo niewielu - to wlasnie w taki sposob powstawali ''zwyrodnialcy''.

mimo,że jestem ostrym przeciwnikiem nazizmu I A.H., muszę powiedzieć, że takiego szczęścia jak miał ten człowiek, to bodaj chyba żaden....tyle zamachów na niego, tak obmiślanych, o on zawsze wychodził bez szwanku. Tylko Parkinson i dopalacze istniejące w jego czasach, powaliły go dokładnie.

70 lat po wojnie i wielkich mordach, a Niemcy nic się nie zmienili i dalej prowadzą swoją zaborczą politykę lisio się uśmiechając, a w duchu nienawidząc Polaków...

jasne, bo jak ktos jest normalny i nie pluje jadem i nienawiscia to na sto procent udaje a w duszy nienawidzi, na sto procent juz knuja nastepna wojne i trzeba ich pierwszych zagazowac najlepiej - polska mentalnosc :o

mi się wydaje, że to co najgorsze u Niemców, przetrwało, we wschodnich Niemczech, i musi minąć jeszcze ze 40 lat, powiedzmy, żeby się naturalnie wyrównało.