Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woooojio

Sposoby na zdanie sesji

Polecane posty

Gość woooojio

Sesja zbliża się wielkimi krokami. W tym semestrze mam 6 egzaminów masakra jakaś. I wpadłem na pewien pomysł, tylko trochę mam cykora, a poza tym nie do końca mam przekonanie co do jego realizacji. Czy korzystaliście kiedyś z jakiś pomocy na egzaminie? Mam na myśli, jakieś zestawy do podsłuchu, gdzie można podyktować pytanie; słuchawkę w uchu gdzie ktoś dyktuje ci odpowiedzi itd. korzystaliście kiedyś, albo ktoś z waszych znajomych z czegoś takiego?

Gość habahababa
ojoj sesja nie przeżyjesz 6 egzaminów to straszne! :O

Gość mam sposób skuteczny
uczyć się systematycznie u mnie działało, przez cały okres studiów miałam tylko dwie poprawki

A może się tak uczyć zaczniesz, zamiast kombinować. Ja w życiu nie miałam poprawki na studiach, żadnej 3 w indeksie i z pomocy nie korzystałam. Wystarczy się tylko uczyć.

Gość rfg łeee
a co to jest 6 egzaminów. ja mam sesje w lutym i tak na poczatku grudnia ostro przysiadam do nauki. potem robie sobie przerwe na swieta i znow kuje. zaliczam na 4 i 5. moja skuteczna metoda. to nie czytac tepo i starac sie kuc na blache... tylko robic notatki, wlasne mapy myslowe! czytam tekst i notuje najwazniejsze rzeczy. robie strzalki, podkreslenia etc. wystarczy, ze raz zrobie taka notatke z tekstu i już umiem. potem tylko powtórki z notatek :) zaluje, ze ten sposob odkrylam dopiero przed matura. inaczej jechalabym cale gimnazjum i liceum na 5 :)

Gość to fajne macie studia
ja k macie czas na robienie notatek albo jak zaczynacie uczyc sie dopiero w grudniu zapraszam na prawo to pogadamy ehh macie problemy

Gość MandragoraKW
no nie wiem, niektórzy oprócz nauki jeszcze np pracują :/ więc wcale nie jest tak różowo. poza tym ja wychodzę z założenia że należy się uczyć dokładnie tych przedmiotów które nam się przydadzą do czegoś i tych które nas interesują. a niestety jest pełno na studiach takich przedmotów tak zwanych "zapchaj dziury" które są zupełnie do niczego niepotrzebne. dlatego nie dziwie sie ze szkoda czasu na ich naukę i ludzie kombinują co zrobić żeby tylko zaliczyć, zdać i zapomnieć. Także też chętnie dowiem się czegoś więcej w tym temacie ;)

Gość maatika
Systematyczna nauka. Zdawałam w przedterminach ;)

sposob? po prostu uczyc sie! ja mam 15przedmiotow w tym roku, juz mam 2egzaminy na 10grudnia jestem na zaocznych a w tygodniu pracuje, wiec tez nie mam rozowo ale nie przyszlo mi nigdy do glowy zeby sciagac :o

sposób na zdanie? jedyny , wydawałoby się to oczywiste, ale chyba nie dla autora, że trzeba się uczyć! może systematycznie to nie przeginajmy, mało który student jest tak sumienny, ale dwa tygodnie przed sesją można już zacząć przeglądać notatki. dobrym sposobem na zdanie bez poprawek jest też chodzenie na przedterminy. a co do pomocy innych przez zestawy słuchawkowe - znam takie przypadki. jednym się udało, innych przyłapano i nie mieli kolorowo :P

Gość umyj pizdę przed
egzaminem

Gość ja tgez sie boje sesji ale moj
egzaminy jak narazie to wlasciwie sama matma.wiec niefajnie.

Gość waffell
Kiedyś korzystałem z takiej mikro słuchawki. Połasiłem się i kupiłem chiński szajs, który do niczego się nie nadawał. Były błędy w połączeniu, miałem problemy ze zrozumieniem kumpla, który do mnie nawijał, rozłączało mnie ciągle. Nie polecam.

Gość ja nie potrzebuję
uciekać się do takich metod. Jestem inteligentna :-P

Gość ja86sia
jest listopad, masz jeszcze kupę czasu do sesji i zamiast się uczyć to kombinujesz? to nie wiem po co Ci ten dyplom, bo z zerowymi umiejętnościami i wiedzą ze studiów nic nie osiągniesz...

Gość laleczka694
No bo tak to jest jak się kupuje gów** hehe :P Jeśli chce się już z czegoś takiego korzystać to trzeba zainwestować trochę więcej kasy, a przynajmniej masz pewność, że sprzęt będzie dobry. Ja właśnie zastanawiam się nad zakupem tego http://www.spy-shop.pl/szpiegowska-mikro-sluchawka-petla-indukcyjna-bluetooth-p-57.html Obczajaliśmy z kumplem, on się bardziej na tym zna niż ja i radził, żebyśmy zainwestowali właśnie w taki model. Jak zamówie i przyjdzie to mogę podzielić się wrażeniami :D

Gość ogorWTF
no to czekam w takim razie na opinie jeśli kupisz bo sam jestem ciekawy czy sprzęt dobry.

Gość gość
czy ktoś może napisać coś więcej o takim sprzęcie i o wykorzystaniu podczas sesji....?

Gość przemoON
No tutaj za bardzo nie ma co pisać o wykorzystaniu. No bo co chcesz wiedzieć? Kupujesz sprzęt,albo wypożyczasz, testujesz w domu żeby umieć się dobrze tym posługiwać i potem wykorzystujesz to na egzaminie no i właściwie tyle. Ja zainwestowałem w coś takiego http://www.spy-shop.pl/mikrosluchawka-egzaminacyjna-petla-indukcyjna-bluetooth-p-762.html Kupiliśmy to z kumplami do spółki żeby było taniej i wymieniamy się na egzaminach.

Gość kelner z Rewala
Bardzo dowc*pny ojciec nazwał swego syna - Jehowa, żeby na ślubie porobić sobie jaja z jego świadków.

Gość gość
Najprościej uczyć się systematycznie! Jeśli coś jest trywialnego to nauczysz się od grudnia. Nie wykombinujesz na sześć egzaminów. Prościej w lotto trafić!

Gość gość
nie wiem jak mozna nie zdac sesji..

Gość gość
jeśli jesteś studentem/studentką lub czekają cię po prostu zaliczenia w szkole i masz dużo do zakuwania to warto żebyś wszedł na www.igortreneronline.pl i w ofercie igora najskuteczniejszego trenera w internecie sprawdził pakiet student czyli zalecenia dietetyczne, trening i suplementację, dla osób które dużo się uczą. kupiliśmy razem z moim chłopakiem prawie rok temu i oboje zaliczyliśmy sesje na samych piątkach. do tej pory wydaje mi się, to dość nieprawdopodobne, ale stosując się do informacji tam zawartych (w pakiecie student) podniesiecie swoja koncentrację, inteligencję i przyswoicie wiedze 1000% razy szybciej niż normalnie!!! polecam pakiet student – www.igortreneronline.pl