Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamcia2105

POKÓJ DLA DZIECKA:)

Polecane posty

Gość Kamcia2105

Witam! Co raz bliżej do porodu. Zaczynamy z mężem myśleć o kliku dodatkowych meblach do sypialni. Chodzi nam o coś ładnego, estetycznego. marzeniem byłyby gdyby meble posłużyły na dłużej. Możecie coś doradzić? Blanka-bo tak będzie miała na imię nasza córa nie będzie wychowywana na królową różu :P więc proszę i to mieć na uwadze:) Proszę o pomoc, wskazówki doświadczonych mam i mam w stanie oczekującym :)) Pozdrawiam.

Wiesz ciężko powiedzieć co moglibyście dokupić, bo przecież nikt nie wie co macie. Oczywiście łóżeczko to każdy rodzic wie, ale tak poza tym? na jakiej podstawie ktoś ma wam doradzać? Jest wiele małych kompletów mebli-nie różowych, które dobre są zarówno dla niemowlaka jak i większego dziecka.

Gość kozabrzoza
wiesz co mi si ewydaje że jesłi masz mieszkanie to nie warto kupowac typowych mebelków dziecięcych- mało w nich pomieścisz. lepiej kup normalne meble, tylko jaśniejsze a pokój ładnei pomaluj, wytapetuj i ładne dodatki

Gość Eeerrr...
Te meble Pinio sa bardzo ladne! Takie dzieciece, ale, eleganckie i neutralne, praktycznie wszystkie kolory do nich pasuja.

Gość Kamcia2105
Chciałabym aby było to coś z motywem zwierzątek.Mieszkamy w małym mieszkaniu.dlatego teraz Potrzebuję łóżeczka, komody, może jakiegoś niedużego regału. W wakacje przeprowadzamy się do własnego domu:))) i szukam takiego zestawu żeby potem można było dokupić coś małej.

Gość Kamcia2105
małamamam pino ładne nie powiem ale chciałabym coś bardziej weselszego.

Gość Kamcia2105
Śliczne naprawdę... ale szukam czegoś kolorowego. Czwartek piątek mamy ruszać na zakupy. Także czekam na Wasze propozycje. :)

Gość Kamcia2105
lopae- rozumiem że to jeden z elementów u Ciebie w domu? Podziel się ze wszystkimi jakie to dodatki dobrało?

Gość Kamcia2105
z lubieżnym usmiechem na ustach zasadzam się w gołębniku sąsiada aby znienacka pokrywać moim kroczem niczego nie spodziewające się gołębie

My dla swojej Oli zdecydowaliśmy się na łóżeczko i komodę firmy KLUPŚ. Podobają mi się mebelki tej firmy - niestety w tej chwili nie mamy szans na cały zestaw - zwyczajnie brakuje miejsca.

Gość chujowe te witraże
🖐️

Gość ,mnmn
a ja stwierdzilam ze nie bede kupowac dziecku doroslych mebli bo i tak do nich nie dorosnie..znajac zycie beda kiedys obklejone naklejkami, plakatami, plastelina, farbkami itp.zdecydowalismy sie na typowo dzieciece meble z nowszej serii z ikei, nie zaluje, wygladaja swietnie, plus rzeczy malej mieszcze w szafie posciel, reczniki i narzuty, takze nie jest zle:)

Gość ,mnmn
w ogóle to planuję, żeby dziecko mieszkało w szafie trzydrzwiowej

Gość ,mnmn
spadaj trolu

słyszałam o rosnących meblach. Łóżeczka z którego potem można zrobić łóżko, szafa do której można dokupić elementy i staje się potem niezłą garderobą. Pomyślę, jeżeli coś upatrzę dam znać.

Gość hopl
ja kupiłam synkowi tylko 'rosnące' łóżeczko, zaś resztę mebli ma zwykłe sosnowe( szafę, biurko, krzesło, półki). Zmieniam mu tylko ochraniacze na łóżeczko, pościel, narzuty, ochraniacze na krzesło, zasłony. Wszystko uszyłam ze zwykłego materiału pościelowego. Uważam, że jego pokój wygląda wystarczająco dziecięco. Poza tym jak mu się odmienią preferencje czyli z Myszka Miki przestawi się na np. samochody to zmieniam tylko dodatki. I tak do momentu, gdy meble będą w stanie używalnym i nie będą straszyć swoim stanem...

Gość A jak duży macie budżet?
?

Hej! Wczoraj chyba przeszukałam wszystkie strony w internecie. Meble firmy Baggi strasznie mi sie podobają. Szukam sklepu gdzie mogę je zobaczyć wiecie może gdzie znajdę taki sklep? Warszawa? Bliskie okolice?

Gość te baggi wygladaja tandetnie
. sorry.

kurcze.. naprawdę tak myślisz? Chodzi mi konkretnie o zestaw z lwemm Myślę,że mogę pomóc rozwinąć wyobraźnie.

Gość te baggi wygladaja tandetnie
zalezy od twojego gustu. skoro podobaja ci sie takie rzeczy to spoko. w koncu to wy bedziecie z nich korzystac, a nie kto inny. dla mnie malo uniwersalne i ani nie eleganckie, ani nie nowoczesne, ani nawet nie klasyczne. przekombinowane i pstrokate. predko sie opatrza.

Nie są złe, ale czegoś w nich za dużo. Wiem ze to dla dziecka ale wiesz. Tak teraz piszesz o królowej różu itd ale to jednak dziecko wiec pewnie dostanie i różowe i czerwone i fioletowe zabawki, a nie tylko zólto zielone z kremowym akcentem. No i jak naukładasz kolorowych zabawek, klocków, ksiazeczek to sie w tym pokoju zrobi strasznie. Nie będzie mozna myśli pozbierać. Kup proste meble- jedno, dwu kolorowe. Mnie się bardzo podobają te (i sa super wykonane z tego co widziałam) http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/series/11928/ jak do tego dodasz kolorowe akcenty typu pościek, kocyki, pudelka na akcesoria, zabawki itd to zrobi się przytulnie i milo, a nie bedzie naciapane.