Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 88....

Pomocy muszę to w końcu powiedziec zanim sami się zorientują

Polecane posty

Gość 88....

hej ! Mam duzy problem .. Mam 17 lat i jestem w 20 tygodniu ciąży. W szkole nauczyciele wiedzą ,chłopak też ,lecz nie potrafię powiedzieć tego rodzicom .. zawsze gdy o tym myślę to zaczynam płakać ,i nie potrafię wydusić tego z siebie .. nie sądziłam ze będzie takie to trudne wiem ze ich zawiodłam.. eh.. Czy tylko ja mam taki problem? ;(

Gość ugyjtyhrhtrtfrth
nie trza było sie J>E>B>A?C

Gość blog krokodyla
hej panna, uszy do góry będzie cieżko, czasami bardzo, ale bedzie dobrze Starzy mogą sie wsciec ( bo to zależy jakich masz rodziców), daj im wyrzucić emocje i nie bierz ich sobie do serca. Gratulacje mamusku 🌻

Gość 88....
wiem co to antykoncepcja on tez ale nie lubi gumek a ja nie moge przyjmować tabletek i kiedy sie kochaliśmy zawsze wyciągał jak dochodził .. lecz wtedy "zapomniało mu sie " ;/

Gość nunczako
Nie możesz przyjmować tabletek hormonalnych? dlaczego? jak długo jeszcze stosunek przerywany bedzie uchodził za formę antykoncepcji? przeciez to bzdura, część ejakulatu uwalnia sie już w trakcie stosunku, więc wyjęcie prącia przed wytryskiem z pochwy kompletnie nie zapobiega ciaży.

Gość 88....
no rodziców nie zbyt mam wyrozumiałych .. zawsze robili mi haje o byle co. stary chleje jak ma wolne a matka teraz leci do pracy do Anglii bo tam robote znalazła. ;/

Gość Edddyyytkaa
Dziewczyno, ja tez młodo urodziłam. Jest dobrze, najgorsze to wyglad ciala po ciazy. Gdy twoje kolezanki beda podrywaly facetow w bikini, ty bedziesz wciskac opone z rozstepami, w spodnie :o niestety, ale to koniec beztroskiego etapu w twoim zyciu. I nie mowie złosliwe, ale z perspektywy czasu wiem ze stracona mlodosc nie wroci.

Przede wszystkim GRATULACJE! Skoro byłaś na tyle dorosła by uprawiać seks to dziecko też dasz radę wychować:) Głowa do góry A rodzice - no pewnie pokrzyczą ale jak kochają to wybaczą i będą rozpieszczać wnuka POWODZENIA:)

88.... - Twoja głupota mnie przeraża... Mogłaś mu postawić ultimatum - albo z zabezpieczeniem, albo szklanka wody zamiast, ale jesteś za bardzo głupia i naiwna Nie uważałaś jak robisz, to teraz rób jak uważasz Skoro jesteś na tyle dorosła, żeby uprawiać seks, to jesteś na tyle dorosła, żeby wychować to dziecko. Więc je urodź i wychowaj.

Gość ertzu890
A CZEMU NIE USUNELAS???????? nie mialabys tyle problemu

Gość 88....
no niestety koniec hulania będzie trudniej w szkole w życiu dlatego zastanawialiśmy sie nad aborcją ,ale zmieniłam zdanie bo trzeba ponieść konsekwencje za swoje czyny i w sumie bym nie potrafiła tego zrobić ;/ cierpiałabym jeszcze bardziej może nie teraz ale na pewno później wiem to.

Gość ertzu890
cierpiec dopiero bedziesz, twoje zycie dopiero sie otwiera a ty je zamklas za ro dwa wyjdzie ci wszystko bokiem i co potem?????????????

Gość Maybe Nott
matko kochana ! co wy jej wypisujecie !! dziewczyno - jakbyś nie powiedziala , co byś nie robiła , to i tak musisz zacisnąć zeby i przejsc przez to , rodzice jak ochłoną - bo wiadomo ze nimi nieźle potelepie ale przecież nie jesteś pierwsza no i dobrze ze jesteś siwadoma tego , lepiej powiedz im dzisiaj , zanim zadzwonią ze szkoły

Gość angelika1366
Dasz radę :)

Gość 88....
jutro muszę muszę ,dziś próbowałam chociaż babci powiedzieć .. lecz nie dałam rady ;/ miałam łzy w oczach .. ;/

Gość nunczako
Dziecku nie służą twoje nerwy i napięcie wewnętrzne. Im szybciej powiesz, tym krócej będziesz sie męczyć z tym stanem, że musisz powiedzieć. Poza tym, to nie jest twoja ciaża, tylko WASZA, co tam chłopak proponuje teraz matce swojego dziecka?

Gość Anonimowa zreszta
do 88;-)Jak dla mnie sa nieodpowiedzialni,dziedzicni Ci co wyzywaja.A ty naprawde az tak nie przejmuj sie ani nie usuwaj bo tego bedziesz zalowala do konca zycia... kazdy uwaza ze matka 17 18lat jest zla matka:/a moje zdanie jest takie ze to od wieku nie zalezy.Mam prawie 19lat urodzilam dziecko kiedy mialam 18lat i kilka dni na moje urodziny i jestem pewna ze doskonale opiekuje sie dzieckiem chlopakiem mieszkaniem i dobrze radze sobie w szkole na zaocznej.Pod wzgledem milosci i finasowej moj chlopak zarabia 3500zl+500zl co ja dorabiam+rodzice wciskaja 400zl miesiecznie na szkole bo twierdza ze na szkole oni chca dawac;-)a mieszkamy w domu rodzicow chlopaka mamy cala gore dla siebie;-)liczniki mamy osobne to sami placimy rachunki,jedzenie sami kupujemy jak ja gotuje na wieczor jak chlopak i tesciowie wroca to przychodza na gore i razem jemy albo my schodzimy na dol ;-)na dziecko to spokojnie wydaje miesiecznie 1000zl rachunki to 500zl nie wiecej prad to do 250zl gaz na butle dwa telefony to 60zl i internet a i jeszcze 300zl kredytu bo tesciowie na remont gory nam wzeli a my spalacamy PISALAM TO PO TO ZEMY WKONCU NIE GNOJIC MLODYCH MATEK BO MLODE MATKI TEZ MOGA BYC BARDZO DOBRE CO BARDZO KOCHAJA SWOJE DZIECKO CO ZROBIA WSZYSTKO DLA DZIECKA I UMIA DBAC O DZIECKO I CHLOPAKA MIESZKANIE I SZKOLE I WKONCU PRZESTANIECI GNOJIC MLODE MATKI BO JA DLA DZIECKO ROBIE WSZYSTKO

Gość spokojnie.....
ja w styczniu zostane babcią. Wiedziałam,że córka jest w ciąży (wygląd, zmienione smaki, nie wołała podpasek,tabletek na ból brzucha) Czekałam aż sama mi powie. Powiedziała w 16 tyg. Bała się reakcji męża, a on tylko powiedział czy dziecko ma tatusia i dziadków czy tylko nas? Teraz czekamy na dzidzie, pomagamy córce aby mogła się uczyć. W marcu skończy 18 lat. Powiedz rodzicom jak najszybciej, mnie boało to,że córka mi nie ufa

Gość Anonimowa zreszta
A 88 napewno sobie poradzi i niema co zalowac ze skoncza sie imprezy bo mi skonczyly co ledwo sie zaczely mialam 16lat jak poznalam tego jedynego ojca mojego dziecka;-)i nie zaluje bo dziecko na co dzien mi tyle radosci daje ze co dzien sie wzruszam mam duzo obowiazkow ale nigdy nie narzekam bo jak dziecko nie spi to caly czas sie dzieckiem zajmuje,jak gotuje obiad to odkladam do wozka bo jak spi dziecko to wtedy mam czas na rozne roboty np pranie,sprzatanie dokladne sprzatanie prasowanie itp itd obowiazkow jest duzo ale jestem najszczesliwsza na swiecie ze tak mi sie cudownie zycie ulozylo

Gość 88....
Anonimowa zreszta Miło ze uświadomiłaś niektórym ze młode matki to nie tylko nieroby . Mam nadzieje ze dam rade.. Moj chłopak niestety tylko zarabia 1900 zł miesięcznie a mieszkanie 600 zł Ja za to nie pracuje tylko się ucze w technikum , w 8 miesiącu planuje zajęcia indywidualne a później po urodzeniu dziecka pójdę do pracy na weekendy bo nie chce tylko byc "na pieniądzach chłopaka " Mam nadzieje ze rodzice chodź troche nam pomogą ..;/

Witaj dziewczyno nie bój się przede wszystkim.Dacie rade zobaczysz jak czas szybko ucieka urodzisz i nawet sie nie obejrzysz a dziecko będzie odchowane możesz isc do pracy .życze szczescia

Gość 88....
najgorsze jest to ze oni mojego chłopaka nienawidzą i zakazali mi sie z nim spotykać .. a ja nadal z nim jestem i jeszcze ta wpadka ;/

Gość angelika1366
mam dużo koleżanek w które zaszły w ciąże mając 17 lat nawet 16 i teraz są szczęśliwe i jakoś sobie radzą :)

Gość 88....
bo ma 23 lata i czasem mi dawał sie napić piwa .. i ze ma na pewno starszych kolegów którzy "cały czas piją alkohol " i on sam na pewno jest alkoholikiem ah i nie rozumieją co on ode mnie chce od 17 latki .. mój stary sam ma problem z alkoholem i nie wiem dlaczego zrobili z niego alkoholika ..;/

Gość mamuśka ;))
Będzie dobrze! Musi być! Ja zaszłam w ciążę zaraz po skończeniu szkoły. Chociaż u mnie jest inna sytuacja, rodzice lubią mojego faceta. Miałam stracha jak cholera zanim się przyznałam, zachwyceni nie byli, ale z czasem tak jak ja nie mogli doczekać się narodzin maleństwa. Córcia ma 8 miesięcy i wszyscy życia sobie bez niej nie wyobrażamy ;)) Zobaczysz, że Twoja rodzina też pokocha Dzieciątko. A tak wogóle to przecież powinno być widać brzuszek...