Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dietetyk trener w jednym

Jestem dietetykiem - odpowiem na wszystkie pytania

Polecane posty

Gość 009T@
Prosze odpowiedz na moje pytanie prosze

monotonia 12 proponuje w początkowej fazie diety 1500 kcl/dzień po 20 dniach zejść na 1300 po kolejnych 20 - dieta 1100 - 1200kcl

Gość personifikująca swoje kaktusy
@ up ty to lepiej idz do psychologa bo u ciebie zaczatki anoreksji widac :O

monotonia 12 śniadania - połączenie węglowodanów i tłuszczy obiad - mięso, ryby, warzywa unikaj sosów kolacja - białko

3 godz. przed snem ostatni posiłek? Ztego co ja wiem wiem to można nawet i godz przed jeść tylko musi być to coś lekkiego, np twaróg, serek wiejski. Kolejna sprawa-ćwiczenia na poszczegolne partie ciala najlepiej robić przed aerobami i sorki ale raczej nie jakies 8min abs bo na to potrzeba troche więcej czasu. Popraw mnie jezeli sie myle.

personifikująca swoje kaktusy wiesz to wszystko zależy od twojej wagi, gabarytów, gdzie odkłada Ci się tkanka, gdzie nie nikt nie powie że ost. posiłek powinnaś zjadać godz czy 2 przed snem, a co z indeksem glikemicznym - sadzisz że w godz czy 2 wyrówna się? nie sądze. Przed ćwiczeniami aerobowymi, najlepiej rozgrzać się najlepiej joogingiem, treningiem obwodowym, rozciągającym mięśnie - to bardzo istotne

ostatni post do krychy 888

Gość personifikująca swoje kaktusy
dietety, zaktualizuj swoja wiedze odnosnie IG 😴 ale i tak nie wierze, ze jestes dietetykiem :D

Hm, ja czytałam, ze aeoroby mozna zastąpić obwodami. Ja zawsze ćwicze 2 partie jednego dnia np.plecy i nogi około 40 min. bo po takim czasie mięsnie zaczynają pracowac, potem aeroby i efekty są bardzo zadawalające.

ćwiczenia obwodowe mają to do siebie że rzeźbią ciało i spalają tkankę tłuszczową, treningu obwodowego nie powinni się przerywać, najlepiej truchtać w przerwie

Gość niewiemcomyslec
waże 65 kg a chcę schudnać szybko tak 3 kg co zrobić?

Ja juz teraz mało aerobow robie,wlasciwe prawie wcale, ostatnio tylko siłowe cwiczenia i obwody i to mi wystarcza, a masz jakis fajny przykład obwodów moze?

3kg w 2 tyg dieta 1000 kcl dużo ruchu

Gość niewiemcomyslec
czyli co mam jeść? jem zawsze to samo; serki kremowe. Mam zbyt duży tyłek i cellulit. a co jest dobre i skuteczne na cellulit?

Gość niewiemcomyslec
to co mam jeść?

Gość co z tą wagą?
od tygodnia jestem na diecie Dukana, stosuję się do zaleceń, nie podjadam. Cały czas jestem na fazie proteinowej, nie schudłam ani grama. Dlaczego?

Dieta dukana? To nie jest dobry wybór, moze i efekty są ale tez wiele szkód dla organizmu.

Gość co z tą wagą?
właśnie o to chodzi, że efektów też nie ma... Gdzie nie spojrze to każdemu na tej diecie waga leci migusiem a u mnie nie drgnęła nawet

Gość co z tą wagą?
co polecasz w takim razie? Przytłam 5 kg i chcę się ich pozbyć w miarę szybko

Gość Nie moge schudnac
Stosowalam juz wielu diet wytrzymujac cale miesiace bez odstepst - rezultaty nikle lub wcale pomocy!

Gość Ania01
mam 18 lat 166 cm wzrostu i waze ponad 70 kg Nie moge schudnac co robic ?Jakie cwiczenia stosowac aby spalic tkanke tluszczowa?czy picie 2 litrów wody mineralnej dziennie pomoże szybciej zrzucic wagę?prosze pomoz mi...Najlepiej pasowala by mi dieta z samych owocow i warzyw :-)

Podam Wam przykładowy jadłospis z jednego dnia: 1 posiłek: 2 jajka gotowane na miękko+kawa bez cukru/lub 50 g płatłow owsianych i pół szklanki mleka. 2p :2 kromki cheba chrupkiego z serkiem wiejskim i szczypiorkie i 20 g orzechów włoskich 3p: 150g piersi z kurczaka+200 g surówki 4p: sałatka z tunczyka z warzywami 5p: serek wiejski--100g Ja wszystko waze i to na prawde duzo mi pomogło, staram się po prostu jesc zdrowo+3 litry wody.

Zajrzyjcie na forum sfd, jest tam mnostwo ludzi znajcych sie na rzeczy, wspierajacych w odchudzaniu, ja z niego troche sie dowiedzialam ale i tak jescze wiele wiedzy mi brakuje dlatego lubie tam zagladac :)

Gość nude nussle
kto jest głupszy wegetarianie czy mięsożercy czy weganie czy ludzie odżywaiający się światłem?