Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzia021

Czy to możliwe?

Polecane posty

Gość zuzia021

mam wielki problem od paru dni.. i potrzebuje porady osoby obiektywnej bo od 1.5 roku bylam z pewnym chlopakiem i zerwalismy bo mnie oklamywal ważniejszy byl alkohol i koledzy... poznalam drugiego u kolezanki i bawilam sie z nim na dyskotece i wpadl mi w oko a ja mu juz dawno jeszcze bedac z tamtym teraz minal miesiac ponad od zerwania z panem x i od tygodnia jestem z panem y. i dopadly mnie watpliwosci nie wiem z ktorym chce byc;/;/ pan y spotkal sie z byla dziewczyna niby pogadac bo chciala a ja spotkalam sie z byly i podpilam sie i wrocilam niby ale teraz tego zaluje ;/ obaj do mnie pisza dzwonia a ja nie wiem co zrobic zostawic obu czy wybrac ktoregos ;/

Gość mikikun
Jezus nauczał, że obstawanie przy obiektywnych faktach może być czasami niebezpieczne. Z tego powodu wybuchały wojny, upadały religie, rozpadały się małżeństwa i przyjaźnie, wydziedziczano dzieci. Czasem ceną wygranej kłótni jest koniec związku. Jak mówi stare porzekadło: w małżeństwie można być szczęśliwym albo mieć rację. Czasami pokładamy wielką wiarę w nasze przemyślenia, gdyż daje nam to złudne poczucie bezpieczeństwa. Możemy szczerze wierzyć w to, że mamy rację, i równie szczerze się mylić4. Jezus ostrzegał nas, by nie mylić szczerości z prawdą. Nikt z nas nie wierzyłby w to, w co wierzy, gdyby uważał to za fałsz. Wierzymy w coś, co uważamy za prawdę. Jezus nauczał, że powinniśmy z pokorą traktować SWOJĄ wiedzę, ponieważ prawdę możemy poznać wyłącznie z własnego punktu widzenia.

Gość mikikun
to z tej książki Jezus największy terapeuta wszech czasów. Psychologiczne przesłanie Ewangelii

Gość *Caryca*
Potrzebujesz krowy, która ci Biblię przeżuje? Nauki Jezusa są w Biblii a nie ksiązkach