Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paranoid

powinnam zmienic styl ubierania?

Polecane posty

No, tylko, że dany gust nie oznacza przynależności do subkultury. Kiedyś kłóciłam się z jednym facetem, bo na siłę chciał ze mnie zrobić wiekowego metala. No ręce mi opadły...gość lepiej wiedział co robię w wolnym czasie, czym się interesuje i jaka jestem ode mnie, a wywnioskował to na podstawie mojej kurtki ;)

Gość paranoid
Gorsety mi sie podobaja, ale rzadko tak chodze, malo osob widzialo mnie tak ubrana. Nena36 nie sadze, zebym szla na latwizne ;) moze to tak brzmi, bluzka i spodnie, ale widocznie cos w tym niepozornym komplecie jest, ze ludzie mnie tak odbieraja. czasem maluje oczy kredka, ale nie ma efektu 'pandy' i wiele.moich znakomych tez tak sie maluje. teraz w zimie chodze w glanach i plaszczu do polowy uda, jak sie dowiedzialam wygladam 'jak szatan'.

Ja zakładam gorset tylko na imprezy albo jakieś ważne okazje. Wszystkie egzaminy ustne w nim zdawałam, broniłam w nim pracy dyplomowej - przynosi mi szczęście ;)

Gość paranoid
Ja gorset mialam kilka razy z okazji koncertu ;) A jesli chodzi o panie ubrane w cetki, to ja sie z takich nie smieje, bo nie moja sprawa co kto nosi. Dlatego tak sie dziwie tym, jak latwo ludziom przychodzi ocenianie innych. Poznalam tez niedawno kilku 'metali', na podstawie wygladu i tego jak sie zachowuje - czyli nie jestem glosna, nie lubie zwracac na siebie uwagi w towarzystwie - zafundowali mi szczegolowa psychoanalize. byli to ludzie typu 'kupimy sobie pentagramy i bedziemy nosic na ulicy, zeby bylo widac jacy jestesmy mroczni' cos takiego jest dla mnie zalosne..

Takie coś to można odstawiać w gimnazjum, w okresie buntu. Ja już jestem za stara na takie zabawy :) Chociaż ostatnio ktoś mi powiedział na uczelni, że jestem najbardziej uśmiechniętą gotką jaką widział w życiu i że łamię stereotypy. :) Tak mi się miło zrobiło.

No nie wiem czy z tymi stereotypami to do końca prawda, bo Goci uchodzą za najbardziej pozytywnie nastawioną do życia subkulturę (trzeba być pozytywnie pierdolniętym żeby w to się bawić ;) ). W każdym razie nie spotkałam jeszcze "smutnego gota". A co do pentagramów to ja akurat mam, hah! Taka jestem mhroczna - a tak poważnie to jest to zwykły pendant który dostałam w prezencie...no, ale przy przypadkowym spotkaniu z księdzem dostałam reprymendę jak 8latka.

Moorland ale dla ludzi całkiem z zewnątrz goci i emo to w zasadzie jedno i to samo. Wiecznie zdołowani, smutni, ględzący o śmierci.

Wiesz, emo to subkultura typowo "wczesno-młodzieżowa" i nie jestem pewna czy 13 latka z różowym, zmutowanym królikiem na koszulce uznałabym za zdołowanego ;P

Ja wiele razy słyszałam, że jestem emo bo noszę czarne ciuchy, a zbliżam się do ćwierćwiecza, więc nie można mnie nazwać wczesno -młodzieżową :) Swoją drogą, totalnie nie znam się na Emo jako subkulturze.