Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharka nieprawdziwa

jak poprawnie zrobić popcorn w mikrofalówce?

Polecane posty

nie wiem, czemu moderator skasował temat, odwal się moderatorze! Nie wychodzi mi zupelnie popcorn jak próbuję go zrobić w mikrofalówce. To już moje 4 czy 5 podejście :o jak robię tak jak na instrukcji to nawet połowa się nie robi, jak czekam aż przestanie strzelać to się topi :o nie wiem, co robię nie tak. pomoże ktoś?

Gość co ci sie topi?????
wkładasz torebke oznaczonym "do góry", właczasz mikrofalówkę (ja zawsze na 3.40) i wysypujesz do misko Nigdy nie zrobi sie 100% ziaren, zawze troche zostaje...

trochę to trochę, ale nie ponad połowa :o bo jak robię zgodnie z instrukcją czasowo to nawet połowa sie nie robi. A co mi się topi? właśnie popcorn. Jak przedłuzyłam to mi się stopiło i miałam tylko kilka ziaren do zjedzenia a reszta to była stopiona zbita masa. Ustawiłam wtedy na 4 minuty.

Gość bo tam masz napisane jaka moc
mikroweli i na jaki czas im większa moc tym krócej

Gość bo tam masz napisane jaka moc
ja np moc 900W i starczy ok 3 min nawet mniej

Gość na opakowaniu jest napisane
jaka moc i ile czasu

Gość ggggggggfffsss
to masz jakas dziwna i zjebana mikrofale. ja ustawiam na minute i mam juz popcorn. wyjmuje jak tylko przestaje mocno strzelać i wychodzi jakies 80%. więcej nie, bo sie zaczyna przypalać. no własnie.. przypalac, a nie jak u ciebie topic w jedna mase. moze innego producenta kupuj ten popcorn, a nie najtanszy biedronkowy :P

Gość tamtarammmm
nigdy mi sie takie coś nie zdarzyło, ale może to wina masła jeśli to popcorn z masłem. Ja jak robie z masłem to przed włożeniem do mikrofalówki staram sie to masło troche rozprowadzić w środku ugniatając bo mi sie często przypala to masło

no wiem i tam było napisane że do mojej mikrofali mają być 2 minuty, ale wtedy prawie nic się nie zroibło. Nie wiem, w czym rzecz. Jak przedłużyłam do 3 minut to też bylo mało, a jak do 4 to mi się stopiło. Raz nawet powiedziałam że mam to gdzieś i włożyłam popcorn przeznaczony do mikrofali do piekarnika i powiem Wam, że lepszy wyszedł, niz z mikrofali. Paranoja po prostu :o na ile Wy ustawiacie swoje mikrofale? moja ma 1200W

Gość pocorniks
a czy ty uzywasz tego specjalnego popcornu do mirkofalowek czy moze zwyklego?? bo tym specjalnym do zadna filozofia zawsze mi wychodzi po prostu wlaczam i sie robi

Gość pocorniks
musisz miec zwalona mikrofalowke jak wkladam na 2,5 minuty i jest miodzio tylko kilka zairen na spodzie nie zrobionych.

Gość tamtarammmm
ja mam 700 W i trzymam 3,5 min.

no już też zaczynam się zastanawiać, czy to nie wina samego sprzętu, aczkolwiek tylko popcorn na nim nie wychodzi.

Gość tamtarammmm
a moze kijowy popcorn?

Gość aaaaaaaumss
moze w ustawieniach pogrzeb czy cos, bo moze masz domyslnie ustawionego grila albo rozmrazanie czy inne ustrojstwo :D

nie no na pewno włączone sa mikrofale :) może faktycznie sam popcron jest nie teges, ja się uparłam na słodki, może sprobuję zrobić normalny słony i wtedy zobaczę czy jest tak samo

Gość MonikaC
Myślę, że to wina mikrofalówki. Ja miałam mikrofalówkę Samsunga i popcorn zawsze wychodził super (może 2-3 % ziaren zostawało niezrobionych). Nie było w niej żadnego programu przeznaczonego do popcornu, ustawiałam na max mikrofale i po ok. 3 minutach miałam pyszny popcorn. Zmieniłam mikrofalówkę, która posiada specjalny program do popcornu i niestety popcorn nie wystrzeliwuje prawidłowo. Robi się zaledwie 10-20% ziaren a do tego są one małe i twarde, wydłużenie czasu powoduje przypalenie się tych ziaren, które wystrzeliły. Próbowałam różnych kombinacji, ale żadna nie pomaga. U mojej sąsiadki jest podobnie, ona nawet próbowała wstępnie podgrzewać mikrofalówkę, ale to też nie przynosiło rezultatów. Tak więc myślę, że to w 100% wina sprzętu. Moja mama ma najtańszą z możliwych mikrofalówek i tam również super wychodzi popcorn.

Gość gość
Kurde kupilam nowa mikrofale z funkcja grila I piekarnika. Wszystko pieknie oprocz popkornu :'( dzieci sa zawiedzione I ja zreszta tez. Moze ktos Wie Jakie ustawienia trzeba zrobic zeby popcorn wyszedl. Na starej mikrofali nie mialam problemow

Gość Popcornfan
A po co w mikrofalówce. Postawić duzy garnek na płycie elektrycznej lub na gazie, potem wlać olej tak żeby zakryl dno garnka, trochę podgrzać , następnie wsypać ziarna kukurydzy i zamknąć garnek dekielkiem ,czekać aż się zrobi. Posypać cukrem lub solą i gotowe.