Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 90snikersiek90

boje sie. porod w 26tc:(

Polecane posty

Gość 90snikersiek90

Dziewczyny moze wy cos wiecie o wczesnych porodach ?? Bylam dzis u lekarza ktory powiedzial mi ze glowka jest gotowa do wyjscia, musze lezec ;( bo moge urodzic w kazdej chwili... wiecie jakie sa szanse dziecka na przezycie i wgl ;( ja caly czas placze,nie umiem sobie miejsca nawet znalezc ;( boje sie

miałam podobnie w poprzedniej ciąży. od 26 tc w szpitalu bo mały się zbierał do wyjścia. to jeszcze bardzo niebezpieczny moment. a cos się szczególnego dzieje? jakies skurcze? cokolwiek?

Gość a co jeszcze bierzesz?
jakies leki? A pessar albo szew? Pytam bo wiem że do 30tc zakładają na szyjkę w celu zapobieżenia rozwarciu. A właśnie jak twoja szyjka?

wiesz co...ja o tym pisałam...w 7m-cu szanse na przeżycie dziecka wynoszą ok. 10%

Gość prosi niezdecydowana
to jeszcze nic przesądzonego, leż plackiem i się nie denerwuj na zapas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! będzie dobrze, głowa do góry!!! znajoma własnie urodziła bliźnięta w 37 tc, ciąża od poczatku zagrożona, wciąz krwawiła, lekarz mówił, ze w ogóle nie ma się nastawiać na urodzenie (wcześniejszą ciążę poroniła), a tu poród prawie o czasie, a dziewczynki piękne i zdrowe, czego i Tobie życzę pozdrawiam i nie płacz!

Gość znam przypadki z opowiadań
Moja koleżanka urodziła w 30 tc bliźnięta ale były tam kobiety co urodziły w 25 26 itd z 25 dzieci zmarły ale ma kontakt z dziewczyną co dziecko urodziła w 26 tc dziecko żyje ale czy jest zdrowe bo to najważniejsze to niestety nie nie widzi prawie nic nie umie samo jeść mięśnie są tak słabe że ledwo umie sam buzie otwożyć a ma w tej chwili 8,5 miesiąca jest po wylewie itd... To jest taki przypadek ale może być i dobrze naprawde a Ty kochana leż leż i leż ile sie da nie wstawaj nawet z łóżka choćbyś miała w pampersie leżeć (moja inna koleżanka tak musiała przez całą ciąże mąż przy niej wszystko robił) i donosiła tak 2 ciąże. Bądz dobrej myśli bo psychika duzo daje.

Gość 90snikersiek90
boje sie cholernie... ;( A pani doktor mnie dobila slowem iz glowka jest juz na wyjsciu ;(

Gość 90snikers90
i dodala,ze szyjki nie widac ;( too juz wgl opadlam z sil. przepisala mi jakies dwa lekarstwa

Gość eltako
przestań panikować, bo stres jeszcze Ci pomoże w przedwczesnym porodzie. Chcesz tego ? WEeź się połóż, włącza TV , poczytaj coś

czyli co -zgładzona i rozwarta szyjka a ty w domu jesteś?

Gość 90snikersiek90
naq poczatki szyjka byla okey...4 tygodnie temu powiedziala,ze jest troszke za krotka,a dzis ,ze jej nie widzi ;(

może skontaktuj się z innym lekarzem bo nie chcę osądzać ale albo Ty coś przekręciłaś albo z tą lekarką nie jest wszystko ok

Gość 90snikersiek90
Dziekuje za wsparcie ;)) a jesli chodzi o leki to niestety nie wiem - nie umiem sie doczytac,a ja do aapteki nie pojde lezec mam tak wiec czekam na mame lub na meza ...

ja bym na twoim miejscu pojechała na konsultacje na IP i to szybko bo każda zwłoka może się źle skończyć warto by chociaż do tego 32tc dotrwać potem już z górki

a ile miała szyjka przed skróceniem i o ile się skróciła poprzednio?

To niech się mąż zerwie z pracy i jedźcie do szpitala. to są leki na skurcze czy na co? bo skoro w 4 tygodnie poszła Ci całą szyjka a lekarka zarządziła czekanie w domu, to to jakieś niepoważne jest

Gość 90snkersiek90
Dziewczyny chyba tak zrobie,bo ta lekarka cos mi nie tak..... ale wole sie upewnic i pojde to innego lekarza .

Gość 90snikersiek90
Dziewczyny ja jade do szpitala..... Maz wlasnie przyjechal ale dziekuje za ifnormaceje

olej lekarza i od razu na izbę przyjęć i przygotuj się na to że cię na bank zostawią i to albo do porodu samego albo załżą szew odczekają kilka dni i wyślą do domu z nakazem leżenia

Gość niestety przeżyłam to :(
4 lata temu urodziłam synka w 27 tc . Ważył zaledwie 980g . Był 3,5 m-ca w inkubatorze ,ale teraz jest całkiem zdrowy , jedynie miał niewielkie problemy z oczkami . ( delikatny zez,juz wyleczony). Teraz rozwija się zupełnie normalnie. Medycyna idzie z roku na rok do przodu wiec nawet gdybyś urodziął to szanse są duże! Bądz dobrej myśli,a na razie leż i odpoczywaj! Trzymam kciuki! Gdybyś miała jakieś pytania to pisz,odpowiem na każde :)

daj znać co i jak jeśli będziesz miała możliwość. Powodzenia.