Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 90snikersiek90

boje sie. porod w 26tc:(

Polecane posty

Kochana współczuję i trzymam kciuki aby było dobrze. Mam nadzieję, ze za kilka m-cy napiszesz "Mam zdorwiutkie, śliczne dzieciatko". Spokojnie i nie denerwuj sie.

Dziewczyno, Twoje dziecko może mieć duże szansę na normalne życie, ale powinnaś się znaleźć natychmiast w szpitalu, pod kroplówkami pod sterydami, które przyspieszą dojrzewanie dziecka. Ta lekarka to konował jakiś. Ja urodziła w połowie 33 tygodnia chłopczyka całkiem już dojrzałego. Jedyne czego nie zdążył się nauczyć w brzuchu to ssania i tego go uczyli w szpitalu, nawet dnia nie był w inkubatorze, ale miałam leki na podtrzymanie i przyspieszenie dojrzewania dziecka, bo lekarz tez szans na poród mi nie dawał, tylko na poronienie bardziej... Zawsze mówił byle przekroczyć 3o tydzień. Skąd jesteś?

Gość małamamam
powodzenia!! moja mama urodziła 20 lat temu!!! na początku 6 miesiąca, mój brat mieścił się na dłoni taki był malutki, nie miał płuc i nie dawali mu szans na przeżycie, leżał przez 3 miesiące w inkubatorze, a teraz jest mega zdrowym dorosłym facetem i nigdy nie miał żadnych problemów ze zdrowiem

coś mi się przypomniało. Mam nadzieje, że poczujesz się lepiej. Mój mąż urodził się w 7miesiącu, w którym dokładnie tygodniu nie wiem, ale na pewno w 7miesiącu. Jest zdrowym człowiekiem, jako niemowlak i małe dziecko też większych problemów nie miał. Także nie zamartwiaj się, bo stres Ci nie pomożę. Wszystko będzie dobrze. Trzymaj się

Trzymam kciuki za was! lekarka bardzo nieodpowiedzialna, brak szyjki, głowka gotowa do wyjscia, a ona tylko leki przepisała..

Gość nie...
moja koleżanka urodziła synka w 24 tyg. było to w kwietniu.. Mały leżał 4 miesiące w szpitalu ale już jest w domu i jak na razie ok. Ma do nadrobienia 5 miesięcy to znaczy, że o ten czas będzie opóźniony. Ponoć ma się to wyrównać ok 2 lat.

Gość nie...
ważył 700 g i miał 33cm

Gość przyszlaMamusia
Hej, nie przejmuj się! Ja znam przypadek gdzie kilka miesięcy temu kobieta urodziła w właśnie 26 tyg, mała miała 900g i leżała w inkubatorze 2 miesiące po czym wyszła do domu, bo było wszystko ok :) Twoja dzidzia ma szanse na przeżycie nawet gdyby się urodziła teraz, ale dbaj o siebie, leż, odpoczywaj, bo każdy dzień w Twoim brzuszku to dla maleństwa lepiej, Będzie dobrze! :)

Gość znajoma krzysia
i jak autorko?

Gość ole brzydole
?