Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zauwazam upzejmie

zaległe alimenty a windykacja

Polecane posty

Gość zauwazam upzejmie

zastanawiam się czy mozna sprzedac swoj dług alimentacyjny firmie windykacyjnej.wiem,ze zjadą mnie teraz wszyscy alimenciarze i ich nowe zony ale pytam powaznie. w tym kraju sa tysiace alimenciarzy uporczywie uchylających się od swojego obowiazku wobec wlasnego dziecka.przepisują swoje makatki,domy,samochody swoim matkom, siostrom,partnerkom itd... zeby tylko dokopac bylej zonie a tak naprawde skazują swoje wlasne dzieci na gorsze zycie.czy ktos się orientuje jak to jest z firmami windykacyjnymi,czy oni przyjmują takie zlecenia? wiem,ze sa bardzo skuteczni...

Gość malinka malinowa
hej raczej możesz. Ale przecież MOPS może Ci wypłacać alimenty (do 500zł-) co miesiąc. Powodzenia!:)

Gość zauwazam upzejmie
mops mi wyplaca ale ja mam zasądzone wiecej niz 500 zł

Gość zauwazam upzejmie
poza tym jak urodzilo się nasze dziecko to on przez rok nie dał ani złotowki ,ja podalam go po 3 miesiacach i zanim sprawa się rozpoczela i skonczyla i jeszcze troche czasu uplynelo bo musi min 2 miesiace komornik nie sciagac zeby mops zaczał wyplacac-to minał prawie rok i za ten prawie rok juz mops nie zaplacił bo mops nie placi wstecz. a ja musialam sama z niemowlakiem starac sie o przezycie jak skonczyl mi sie zasilek macierzynski ktory trwa 4 miesiace to potem zostałam zupełnie bez dochodów.

Gość zauwazam upzejmie
ale np co z tymi kobietami ktore mają dochody wyzsze niz 725 zł na osobę na miesiac? bo takie jest kryterium dla mopsu.

Gość zauwazam upzejmie
ktos sie jeszcze wypowie?

Gość Iuk9876
Nie można sprzedać długu alimentacyjnego - takie jest stanowisko orzecznictwa sądowego. Poczytaj: prawo-porady.pl/artykuly,cesja-zaleglych-alimentow,474.html