Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pammyx33

BŁAGAM RATUJCIE !!!!!!!!!! Co ja narobiłam ALLEGRO!!!!!!!!

Polecane posty

Gość pammyx33

dopiero zaczynam zabawe z allegro. mialam na oku pewna torebke, wiec weszlam na aukcje i nacisnelam kup teraz ale nie chcialam jej kupic tylko zobaczyc co bedzie tam dalej pisac jak sie nacisnie. i zrobiłam tak z 6 razy bo caly czas dawalam anuluj a ten koles mial akurat 6 tych torebek, ze na tej aukcji pisało ze zakonczona i to ja ją zakonczylam bo niby KUPIŁAM wszytskie 6 tych torebek :O Jak to kupiłam skoro nie ustalałam sposobu zapłaty ani Banku ani nic tylko doszłam do rubryki gdzie pisze sie szczegóły sprzedawcy i anulowałam. Co teraz ??? czy on wysle mi te torebki i bede musiała za to płacic :O:O:O to wszytsko jest jakies pojebane !!!!!!!!!!!!!!!

Gość pof42jkfo2jf
spokojnie jeszcze da sie odkrecic po pierwsze za madra nie jestes:o ale mniejsza z tym pisz do niego meila lub dzwon na jego numer przepraszajac i powiedz ze dziecko grzebalo ci w komputerze kiedy wyszlas do lazienki a jak wrocilas okazalo sie ze torebki kupione przepros ladnie i ewentualnie zgodz sie na pokrycie prowizji-pare zlotych i tyle moze sie uda

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
nie poprostu nie zaplacisz a allegro zawiesi twoje konto za nie wywiazanie sie z transakcji

Gość pof42jkfo2jf
a i wejdz na swojego meila tam bedziesz miala wszystko napisane w wiadomosci od allegro

Gość Zainteresowana24
wyslalby gdybys zaplacila najpierw, wiec nie panikuj tylko napisz do niego albo zadzwon i wytlumacz sytuacje. Ciekawa jestem jakie inne rzeczy jeszcze robisz "z ciekawosci".., nie bedac zlosliwa :P

Gość chyba wiem co ci dolega
zadzwon do sprzedawcy i powiedz ze wzrócisz mu prowizję i koszty aukcji zmusic cie do zapłaty sądownie chyba nie będzie mu siie chciało

allegro zawiesi twoje konto żeby tylko, ale wydaje mi się, że konsekwencje są poważniejsze...;) to tak jakbyś towar wzięła w sklepie i za niego nie zapłaciła, wiesz jak to się nazywa ?

zmusic cie do zapłaty sądownie chyba nie będzie mu siie chciało niby nie, ale ciekawe jakie to torebki, jak za 20 zł to luz, ale jak za 200 to różnie może być ;)

Gość pammyx33
no ale JAK kurwa to moze byc kupione skoro oststecznie nic nie uzgodniłam:O:O:O:O

Gość pof42jkfo2jf
spokojnie moze nic sie nie stanie zlego musisz sie dogadac ze sprzedajacym jak jest w porzadku oddasz tylko koszty prowizji ktore sa naprawde niewielkie doslownie pare zlotych i tyle

Gość begiebe
kup teraz to kup teraz, czego ty sie spodziewalas tam? gdybys z ciekawosci poczytala całą aukcję to bys znalazla tam informacje o wysylce, sprzedawcy itp. przycisk "kup teraz" - jak sama nazwa wskazuje- sluzy do kupna. ale napisz do tego kolesia, moze ci to anuluje...

Gość pof42jkfo2jf
tez nie lubie ludzi co nie czytaja regulaminow;(

Gość pammyx33
mowie ze nie znam sie na tym to jest jakies chore 1!!!!!!!!!!!!!! ja pierdole napisałam mu a on napisal ze nie da sie anulowac

dać się da, ale widać nie ma ochoty - ma takie prawo w takim razie musisz kupić te torebki jeśli nie chcesz kłopotów, bo może skonczyć się na tym, że wystawi ci negatywny komentarz a może być tak, że sprawa trafi na drogę sądową - a jak widać facet do ugodowych nie należy :]

Gość no to moze tak by to
to teraz sprzedaj 5 torebek i juz :P

Gość pof42jkfo2jf
juz ci odpisal?? szybko cos :o

Gość Vvbbvfcbvf
Pokaż te torebki moze kupię od ciebie jedna

Gość pammyx33
a co sie stanie jak poprostu zapomne o tym , nic nie zapłace i w ogole? przyjdą mi te torebki ? ile moze byc tej prowizji? ta prowizja w sumie, czy z osobna za kazdą torebke? nie mam POJĘCIA co to jest prowizja nawet :O

Gość pammyx33
ludzie prosze napsizcie czy cos da sie zrobic? moge napsiac do allegro i poprosic ich o anulowanie? jedna torebka kosztuje 45 zl"!!!!! ja nawet nie mam tyle kasy zeby za to zaplcci . zrestza co ja zrobie z tymi torebkami?!?!?!?!

no ale jak widziałaś po jednym kliknięciu, że nic właściwie się nie dzieje to po co klikałaś znów :O allegro nie może ci anulować z tego co wiem, bo co im do tego, facet zapłacił za to, by móc wystawić te torebki i on tu rządzi.

Gość chyba wiem co ci dolega
nie ważne ze nie uzgodniłas szczegółow zpałaty tj czy na konto, czy za pobraniem itp. do samego zakupu doszło poprzez kliknięcie Kup teraz. Mam dla ciebie taka radę. zgodnie z ustawa o ochronie niektórych praw konsumentów konsument ma prawo bez podania powodu w terminie 10 dni zwrócić każdy zakupiony na odlegość przedmiot. także na allego ( o ile nie była to licytacja), więc jeśli się boisz to jedyne "prawne" rozwiązanie z jakiego możesz skorzystać - zapłać za torebki, jak przyjdą to je odeslij. daj mi numer tej akucji zebym zobaczyła co to za sprzedawca

Gość a jaki stanik kupiłaś?
jeśli kupiła od osoby prywatnej a nie od firmy to nie obowiązuje prawo zwrotu w ciągu 10 dni

Gość luki luki
klikając kup teraz zawarłaś umowę kupna sprzedaży i tylko możesz dogadywać się z gościem żeby anulować a jak nie to musisz zapłacić bo to jest prawna umowa także polecam przeglądać allegro bez logowania albo dokup jeszcze jedną i będziesz jak na każdy dzień tygodnia nową torebkę

Gość ZnakomitaBiegaczka
Wiec zapłacisz ponaad 300zl

Gość pammyx33
tak własnie zrobiłam identycznie jak tryueieo napisałam, napisałam :O ale nie wiem jak to bedzie :O:O:O

Gość pammyx33
a czy jak uciekne do pakistanu to mnie tam znajda?

Gość tryueieo
zadzwon do niego a nie pisz...inaczej jest jak sie gada:)

Gość pammyx33
wstydze sie zadzwonic,bo sie jakam od malenkosci.... 😭