Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pammyx33

BŁAGAM RATUJCIE !!!!!!!!!! Co ja narobiłam ALLEGRO!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zmara na powiece
mondra ale to jest 6 sztuk te torebki tez waza swoje :O co wy myslicie ze poczta za darmo to wozi?!

Gość zmara na powiece
owszem, sprzedawcy tez maja tendencje do zawyzania kosztow przesylki, ale pomyslcie ze kopert tez na poczcie za darmo nie daja, musi byc to jakos tez opakowane i zabezpieczone.

Gość mondrA joanna
od każdej transakcji zdalnej można odstąpić w ciągu 10 dni... wystarczy że mu napisze że zmieniła zdanie i może sobie dać siana :)

Gość mondrA joanna
a dlaczego kurierem nie wysyła? w czym problem?

no może odtsapić ale chyba najpier musi zapłacić i dostac bo niby na jakiej podstawie się rozmysliła? pomyśl, ludzi by dla jaj licytowali labo żeby wykończyc konkurencje

Gość zmara na powiece
mondra mylisz, sie moze odstapic ale to sie odbywa gdty transakcja jest zrealizowana, czyli otrzyma towar i w ciagu 10 dni na wlasny koszt go odsyla. anie ze w ciagu 10 dni mu pisze ze nie chce. tak nie ma nigdzie :O jest mozliwosc kurierem, przeciez skopiowalam z aukcji opcje dostawy 🖐️

Gość mondrA joanna
i niektórzy tak robią... a czy ten pan ma konto firmowe i czy wystawia faktury?

Dokonując transakcji w serwisie Allegro i korzystając z opcji Kup Teraz, która formalnie nie jest licytacją, mamy prawo do zwrotu towaru w ciągu 10 dni od dnia jego otrzymania. Uprawnienie to służy nam nawet wtedy, gdy towar jest pełnowartościowy, ale nam się po prostu nie podoba. czyli tak jak mówie - najpierw musi zapłacić :)

Gość zmara na powiece
mondra to ze niektorzy sa idiotami to nie znaczy ze masz ich nasladowac :O pomysl co by bylo jakby wszyscy stosowali takie "zasady" tak ta osoba to firma, wystawia faktury, tak wynika z linku na ktory i ty mozesz zajrzec 🖐️

Gość mondrA joanna
nie ma się co rozwodzić... jak taka świnia z niego i nie widzi że to błąd oczywisty to należy go olać a nie dać się wkręcić na setki złotych, on nic nie traci bo prowizję odzyska przecież prawda? zwłaszcza że autorka byłaby skłonna zapłacić mu nawet

Gość nie słuchaj kretynów
olej gościa, wystąpi o zwrot prowizji i tyle nawet negatywa nie dostaniesz :classic_cool:

Gość mondrA joanna
to samo mówię... nega nie wystawi faktycznie bo będzie się bał odwetu

Gość zmara na powiece
tamten sprzedawca ma ponad 99% pozytywnych komentarzy

Gość mondrA joanna
zmara a ty nie jesteś tym sprzedawcą czasem?🖐️

Gość mondrA joanna
jakby to była aukcja z licytacją to co innego ale to jest zwykłe kup teraz i nawet ofert nie miał więc co go boli uznać pomyłkę i wystąpić o zwrot prowizji albo przyjąć gratyfikację od kupującej? tak postępują tylko tzw. złotówy na allegro i to jest jeden z nich więc olać dziada!

Gość zmara na powiece
zeby tylko na negu sie skonczylo, kwota w sumie jest konkretna za te 6 torebek, jak poda ja o to do sadu, a ma podstawe, to dojda jej koszty procesu pewnie. ja bym raczej nie ryzykowala w ten sposob, zawsze mozna kupic i odeslac, koszty mimo wszystko mniejsze niz ewentualna koniecznosc zaplaty za calosc + koszty procesu

Zadzownilam do niego i przeprosilam,powiedizlam ze mnie nie stac i nie moge kupic i koles powiedzial ,ze ok -daruje sobie i zebym mu zaplacila tylko prowizje za wystawienie ponownie na allegro!!!!!!. jestem heppi!!!! i juz wiecej nie kupuje na allegro ;-)

Gość zmara na powiece
nie , nie jestm tym sprzedawca :O ale tez kupuje na allegro i tez mi sie zdarzylo kilka razy sprzedac, ale nigdy nie zdarzylo mi sie przez "pomylke" kliknac 12 razy zeby kupic 6 sztuk niechcianego przedmiotu :O

Gość mondrA joanna
i w allegro jest błąd... nie powiem na czym to polega ale czasem takie sytuacje mają miejsce i u mnie też czasem ktoś kupił więcej niż chciał bo myślał że coś się zacięło i ponawiał próby - to jest tam celowo tak zrobione żeby więcej prowizji wyciągać, a ludzie niech się martwią!!

Gość mondrA joanna
no to jak tak zrobił to ma jaja jednak, gratulacje🖐️

Gość zmara na powiece
nie wiem jaki blad, mi sie cos takiego nigdy nie zdarzylo, a korzystam juz killa lat z tego portalu. moze i nie kupuje tam co dzien, ale jednak regularnie

Gość zmara na powiece
najbardziej zawodni w dzialaniu pogramow i systemow sa ludzie ktorzy na nich pracuja 🖐️

Gość mondrA joanna
a u mnie już kilka razy ludzie tak mieli i wiem o co chodzi, dodam że allegro nie usuwa tego uparcie więc to celowa pułapka jest

Gość zmara na powiece
a czy jest wina allegro, ze jak ktos kupujac cos klika jak opetany X razy zamiast raz?

Gość mondrA joanna
zrozum że to nie wina ludzi że coś jest nieintuicyjne albo że ma błąd bo taki początkujący ma prawo czegoś nie wiedzieć prawda?

Gość mondrA joanna
czemu nie ma guzika o wyraźnej treści ANULOWANIE TRANSAKCJI BEZ PONOSZENIA KOSZTÓW? tylko jakieś magiczne cofnij czy wróć które wprowadzają w błąd?

Gość zmara na powiece
a co w znaczeniu słowa COFNIJ jest niejasnego?

ok to ja. zadzwoniłam tam koles powiedział że dostanę meila z tą prowizją. Więc skoro bylo 6 torebek, ja kupie 1 to za te pozostałe 5 bede musiała zapłacic prowizje? skoro torebka kosztuje 30 zł to ile bedzie wynosila prowizja? +chce zapłacic przesyłke za 12 zł (priorytet) czyli bede musiała zrobic mu przelew przesyłka+torebka=42zł + koszta prowizji?