Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczka115

zdolnosc kredytowa

Polecane posty

Gość calineczka115

witam mam takiego pytanko czy jezeli maz ma umowe na czas nieokreslony a ja mam umowe na czas okreslony(koniec umowy 28luty2012) bank udzieli nam kredytu jezeli moja umowa jest na czas okreslony. Mamy 1 dziecko.

Zalezy ile zarabiacie i ile kredytu chcecie wziąć

Gość calineczka115
kredyt na mieszkanie 120000tys na 39 lat maz 3 tys netto ja najnizsza krajowa

Gość calineczka115
na 30lat mialo byc zle napisalam wczesniej

Gdybyś miała umowę na czas nieograniczony i takie same zarobki co mąż wtedy mielibyście szansę. Banki umowę na czas określony nie biorą pod uwagę.

Gość calineczka115
a gdybym przyniosla zaswiadczenie ze umowa bedzie przedluzona? jak wtedy sprawa wyglada? dzieki za odpowiedzi

dostaniecie. bank bierze pod uwagę każde zarobki nawet na umowę zlecenie. ale każdy bank ma inne warunki, jeśli jeden się nie zgodzi idzcie do innego

Gość calineczka115
dzieki magda podtrzymalas mnie na duchu oczywiscie nasz dochod jest duzo wiekszy ale na papierze oficjalnie mamy 4000tys razem

Każdy bank ma swój sposób obliczania zdolności kredytowej klienta. Banki przeważnie stosują w mniejszym lub większym stopniu tzw. rekomendacje T, która narzucana jest przez Komisję Nadzoru Finansowego. Powoduje to, że instytucje, które udzielają pożyczek, mogą przyznać kredyt mieszkaniowy osobie której suma wszelkich miesięcznych zobowiązań finansowych nie przekroczy 50 % dochodów jej gospodarstwa domowego ( po zapłaceniu wszystkich zobowiązań kredytobiorcy ma mu zostać na koncie jeszcze pół pensji). Bank obliczając zdolność kredytową klienta zawsze odejmuje od jego miesięcznego dochodu wszystkie obciążenia finansowe ( raty kredytów, alimenty, pożyczki w zakładzie pracy, składki na ubezpieczenie, pieniądze na życie). Jeszcze dodam ze reklama swoje a rzeczywistość swoje. http://www.youtube.com/watch?v=58PN41KjPWQ http://s1.pokazywarka.pl/i/741865/381718/morze.jpg

Gość kfjiofjkdf
a właśnie, że biorą pod uwagę umowę na czas określony,(sama mam taką) i mam zdolność kredytową, musisz mieć przepracowane x miesięcy (ile musisz to dyktuje bank),

Gość calineczka115
przepracowalam w tej firmie 11 miesiecy

Gość calineczka115
moze jeszzcze ktos sie wypowie?:)

Gość podnoszeeee ,,,,,
moze zna ktos odpowiedz na pytanie?

Zalezy od banku Wiem ze Citi bierze pod uwage umowe na czas okreslony ale to musialaby juz byc ktoras z kolei no i odsetki horrendalne

Gość idzie zima............
bank bierze pod uwage umowe na czas określony.My braliśmy kredyt mieszkaniowy w kwietniu ,mąż ma na określony-do końca tego roku -a ja na nieokreślony.Możecie mieć tylko problem z ewentualną zdolnością bo macie dziecko więc dochód liczony jest na 3.Banki podobno zaostrzyły ostatnio przepisy i są troche problemy z kredytami.

idzcie do doradcy finansowego to wam wszystko policzy i powie jaki ewentualnie bank wchodziłby w gre.

Gość mondrA joanna
w UK kredyt po 3 przepracowanych latach i rata 200f/mc :)

Gość calineczka115
caly czas jestem w kontakcie z doradca ale wlasnie ja sie obawiam ze pojdzie cos nie tak mamy wiekszy dochod niz wykazany legalnie na papierach ah te banki dzieki za pomoc

banki nie interesuje wasz nieoficjalny dochód tylko ten legalny.Doradca wam już coś polecił?

Gość calineczka115
tak 3 banki ale wszedzie jest napisane do kiedy jest umowa...

jak wam dał 3 banki to musicie sie na któryś zdecydować i do dzieła:) gdyby nie honorowały umowy na czas określony doradca pewnie by wam powiedział że nie macie zdolności kredytowej...

Gość calineczka115
dzieki za szczesliwe wiadomosci:)

proszę;) sama przez to przechodziłam...ze stresu schudłam 5 kg...ale dzisiaj mamy swoje mieszkanko:) i kredyt na 19 lat:(

Gość calineczka115
idzie zima fajnie sie macie:) tez bym chciala byc wlascicielka mieszkania swojego moze sie uda:)

Gość mamusia synusiaaaaa
chyba bedzie cięzko :-( my braliśmy 170 tyś złotych, oboje umowy na stale, oboje w firmach przepracowaliśmy po 3 lata, mamy jedno dziecko a i tak zdolnosci na kredyt w walucie nie mielismy :-( wogole pkobp i pkosa mysle ze bez szans :-( pani spojrzała na moje zaswiadczenie o dochodach ( zarabiałam 1600 netto )i powiedziała; cos tam pani zarobiła ale niewiele :-0 chcieli nam dac kredyt ale musielismy miec poreczycieli :-( w mbanku, w lukas, w nordea macie sznse

Gość calineczka115
dzieki za kolejna podpowiedz:)

Gość calineczka115
mamusia synusia a maz ile zarabia? przepraszam za pytanie

Gość mamusia synusiaaaaa
jak staraliśmy sie o kredyt to mieliśmy razem 4300 netto :-P

Gość calineczka115
oki. dzieki za info:)

na pewno macie jakieś zdjecie ze swojego miasta , lub z innego...jezeli tak to możecie je wyslac do nas (dane-miast.pl) . Jakiekolwiek zdjecie, moę byc zdjecie rynku, mostu, ulicy, kosciola, ratusza, boiska, jeziorka, cokolwiek. wysljcie je do nas. my je opublikujemy i wezmiesz udzial w losowania iPoda........ nie muszi sie nigdzie rejestrowac... zapraszamy adres : http://www.dane-miast.pl