Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość nusieq1992

Skrzywiona Przegroda Nosowa - Septoplastyka

Polecane posty

Gość nusieq1992

Witam drogich czytelników. Problem Wasz tkwi w skrzywionej przegrodzie nosowej. A więc, nie ma co się obawiać i koniecznie udać się na zabieg. Niby poważne, niby nie. Jednak trochu jest. Nie na tyle, że nic nie będzie. ja właśnie wyszłam ze szpitala z septoplastyki przegrody nosowej. Na początku nie wydawało się groźnie. Leżałam od poniedziałku ale to ze względu, że mieli opóźnienia. Zabieg ( operacja ) była w czwartek. Trwa około godziny. To wszystko odbywa się podczas narkozy. Tamponada bo zabiegu założona na 2 dni tz. w dzień zabiegu, następny i jeszcze parę godzin dnia następnego. Usuwanie zazwyczaj nie boli, ale jest bardzo nie przyjemne... Potem krew trochu leci z nosa.. ale to norma bo jest poruszane.. Zauważyłam, że mam płytkę plastikową modelującą przegrodę w nosie. Tak musi być widać mówiła Lekarka. Za 2 tyg do usunięcia tej płytki.. Ciekawe czy będzie bolało .. :( i po 3 dniach wychodzi się do domu. Zalecenia są żeby nie brać gorących kąpieli żadnych gwaltownych ruchow przez 2,3 tygodnie. Sam zabieg nie jest tragiczny jak potem dochodzenie do siebie po nim...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować