Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yasmin__

Czy dobrze karmię moje dziecko ? ma 4 miesiące

Polecane posty

Gość yasmin__

za 3 dni córka skończy 4 miesiące i wczoraj po raz pierwszy dałam jej jabłuszko 2 łyżeczki i nie było żadnej rewolucji I dzisiaj dałam 3 łyżeczki i póki co od 11 nic się nie dzieje. A jutro zamierzam dać 4 po jutrze 5 itd. Czy dobrze postępuję ? czy powinnam jakoś inaczej ? I tak samo mam zamiar po zjedzeniu całego słoiczka jabłuszka podać marchewkę w ten sam sposób Proszę o rady

Gość yasmin__
up

Gość chyba każdy
szybko zaczynasz

Moim zdaniem za szybko rozszerzasz dietę, zalecają aby dziecko karmić wyłącznie mlekiem do 6go miesiąca. Chociaż dawniej też zaczynano wcześniej, moda się zmienia:)

Gość dobry wynik
tez mi sie wydaje ze za szybko dajesz dziecku deserki, no ale mysle ze skonsultowalas to z pediatra. Mój mały konczy w czwartek 4 miesiace i od kilku dni daje mu jabluszko zrobione w parowarze a pozniej zmiksowane w blenderze. najpierw dawałam 2 lyzeczki pozniej na drugi dzien 4, pozniej pol jabluszka a teraz wcina cale. ale u nas bylo tak ze Igorek troszke slabiej przybieral na wadze tzn miescil sie w minimum ale pedriatra powiedziala ze mozna mu zaczac dawac, a ze mu posmakowalo to robie mu sama:)

Gość dobry wynik
nie wiem czemu ale zrozumialam ze za 3 dni twoja mala zacznie 4 miesiac a tu czytam drugi raz i wychodzi ze zaczyna 5 tak?? Bo mój własnie zaczyna 5 miesiac

Gość Gosiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zależy czy karmisz piersią czy mm. Ale ja karmie piersią i też jak mała skonczyla 4 miesiece dawalam jej jabluszko potem z marchewką a po 2 tygodniach dawalam jej samą marchewke w formie obiadku a potem z ziemniaczkiem ;) teraz ma 6 miesiecy i daje jej normalnie te obiadki ;)

Gość 99ela
ja też swojej córce dałam na spróbowanie dwie łyżeczki z jabłkiem tydzień przed ukończeniem 4 miesięcy. Bardzo jej zasmakowało :) W sumie to nie dałam sama z siebie, tylko mama mnie namówiła. Teraz córka ma 4.5 miesiąca i potrafi "wtrąbić" 3/4 jabłka :) Więc zastępuje jej jeden mleczny posiłek.

Gość yasmin__
za wcześnie ? e raczej nie... ja nie karmię piersią więc moim zdaniem już pora Dzisiaj dałam je 5 łyczeczek i jeszcze chciała ale już jej nie dawałam bo się bałam

jak nie karmisz piersia to nie jest za wczesnie, moze spokojnie jesc jabłuszko:)

Według WHO dziecko do 6 miesiąca powinno się karmić wyłącznie mlekiem matki. Więc nie powinnaś już teraz rozszerzać diety dziecka.

W wielu przypadkach zaleca sie wprowadzenie jabłuszka pod koniec 4 miesiąca bez względu na to jakim mlekiem sie karmi dziecko.Więc na pewno nie jest to za wcześnie.

Gość yasmin__
Pro-familia proszę cię czytaj uważnie :)

Gość moje dziecie
bylo wylacznie karmione piersia do 6 ms.wtedy zaczelam wprowadzac inne jedzonko tak jak 4ms na mm.dzis ma juz ponad 9ms i gotuje mu obiadki,ktore chetnie wcina.

Gość moje dziecie
wydaje mi sie ze powinnas po pierwszym razie doczekac max 3 dni,a nie dawc dziecku dzien po dniu