Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maagda909-mała

Jakie badania zrobi ginekolog ???

Polecane posty

Gość maagda909-mała

Miałam robione USG z tego powodu że od ponad tygodnia bolał mnie brzuch i miałam pobieraną krew a nakońcu miałam robione USG i wykryli u mnie torbiel na lewym przydatku ma wymiary 55 na 51 mm i wysyłają mnie do ginekologa ale nie wiem jakie badania mi zrobią podobno robią USG dopochwowe ale ja jestem dziewicą to robią wogóle gdy ma się torbiel USG a jak się robi to którendy bo przecież błona dziewicza to jakie jeszcze badania robi i jakie były wogole wasze przeżycia z wizyt

Dziecko, przede wszystkim przestań się denerwować. Porozmawiaj o tym z mamą. Zacząć należy od tego, że ze względu na Twój wiek-12 lat, pójdziesz do ginekologa dziecięcego, a nie do "normalnego". Co do USG to nie wiem czy będziesz miała robione USG transvaginalne, ale raczej wątpię. Słyszałam kiedyś o USG przez odbyt, ale nie wiem czy to nie jest jakaś głupia plotka. Wydaje mi się, że powinnaś mieć zrobione badania hormonalne-to nic strasznego, pobierają Ci tylko krew. Jeśli miesiączkujesz to być może w odpowiednim dniu cyklu. Nie wiem jak będzie z badaniem palpacyjnym skoro jesteś dziewicą. Generalnie to nic strasznego-lekarz wkłada dwa palce do pochwy i jednocześnie uciska trochę dół brzucha. Nie umrzesz. Na pewno będzie z Tobą mama w gabinecie.