Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurde no o co chodzi???

PayU - ALLEGRO o co chodzi do cholery??? rozumie to ktoś?

Polecane posty

a ja w piatek rano zlecilam wyplate srodkow na konto- od piatku transakcja ma status "rozpoczeta"- i nic sie wiecje nie dzieje nie wiecie jaki jest max czas na przelanie tych srodkow?

Gość eedeefeeeeeeeeeee
podnosze temat, tez dalam wczoraj "zlecić wypłatę na swoje konto" (wyplata na Żądanie,m nie automatyczna", i napisane, ze już zakończona, a kasy dziś nie mam na koncie :O jak dlugo to zajmie by kasa trafila na moje konto? powtwarza, Zlecilam wyplate na moje konto bankowe.......

Gość ok , wytłumacze ja
Oj dzieci dzieci :) To, że na allegro macie status "zakończono" nie oznacza od razu, że pieniądze w ciągu minuty, a nawet tego samego dnia będą na Waszym koncie. Kupujący zapłacił poprzez Payu (Allegro otrzymuję taką informację) i informuje sprzedającego o tym w emailu, ale kiedy pieniądze znajda się na koncie sprzedającego zależy już tylko od banku, najdłużej realizacja trwa jeżeli przelew jest z przeciwnego banku. Bywa do 3 dni. Autorka napisała o piątku godz po 22, więc bank zaksięgował to na pewno jako poniedziałek rano, mamy dzisiaj wtorek , wytarczy spojrzeć z jakiego Banku kupujący przelewał pięniadze (jest to również w opcjach allegro) zapewne z innego skoro tak długo, więc jutro najpóźniej będziesz miała kasę! A biedny kupujący czeka bo Głupi sprzedający nie zna zasad allegro i piszczy , że nie ma kasy na koncie to nie wyśle przedmiotu, jak nie znasz zasad to nie wciskaj takiej opcji Matole!

"wytarczy spojrzeć z jakiego Banku kupujący przelewał pięniadze (jest to również w opcjach allegro) zapewne z innego skoro tak długo, więc jutro najpóźniej będziesz miała kasę!" Wystarczy spojrzeć, że temat jest z zeszłego roku. 😴

Gość ok , wytłumacze ja
i się tu na wszystkich nie wydzieraj bo tłumaczy Ci każdy po ludzku najprościej jak można, a Ty swoje -ŻE MASZ STATUS ZAKOŃCZONA- i w kółko to samo . Co za Matoł ! W dupie, że masz to ZAKOŃCZONA ! I ŻEŚŚŚ SEE WCISNĄŁ TĄ WYPŁATĘ ! Ale bank jeszcze nie zrealizował przelewu . Jak juz tego nie zrozumiesz to nie mam słów na takich baranów jak Ty !

Gość ok , wytłumacze ja
nie ważne z jakiego, niech inni się wyuczą

Gość didIcomeherewithalittledog
Nie każdy ma doktrat z logiki. Wyjaśnione jest OK :). Przyda się innym pytającym o drogę :)

Gość marekllk
nie polecam placenia payu na allegro pieniądze nie docierają do sprzedającego

Gość gość
pomocy!!!! sprzedalam kilka rzeczy przez allegro kupujacy przelal pieniadze przez payu wchodzac na saldo sa tam pieniadze ale nie moge nic zrobic ani zlecic by pieniadze byly na moim koncie bo nie mam ich od kilku dni a kolo saldo mam mala czerwona kłódke:( co mama zrobic ??? jak odzyskac pieniadze na konto????

Gość gość
jak ja puszczalam na konto w piatek było w poniedzialek po poludniu

W ogóle to PayU w Allegro jest beznadziejne. Na przykład jak ktoś kupił od jednego sprzedawcy dwa przedmioty na dwóch aukcjach to przy wpłacie na konto mógł się umówić ze sprzedawcą jeśli chodzi o koszty wysyłki tych dwóch przedmiotów i koszty przedmiotów + koszt wysyłki wpłacić przelewem zwyczajnym a przy PayU nie mógł się umówić w kwestii mniejszych kosztów jednej wysyłki tych przedmiotów. A w ogóle to sprzedając można PayU wyłączyć : zakładka Moja sprzedaż / ustawienia sprzedaży / ograniczenia dla kupujących / nie przyjmuję płatności przez PayU.