Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmaaaammma

Spisz razem z dzieckiem?

Polecane posty

Gość mmmmmaaaammma

Tak z corka do 1,5 roku synek ma teraz 2 miesiace i tez ze mna spi (chociaz zarzekalam sie,ze tak nie bedzie)

Gość mamaa102
tak, z 2 -letnim dzieckiem. Chciałabym to wreszcie zmienić...............

Gość hhhhhmmmmmm
nie mam 11 miesieczna corke

Gość dellicje
tak, od niedawna a syn ma juz 2 lata dlatego tak się stalo, ze w łożeczku wstaje co chwilke, nie wyspywia się nikt a z nami spi dobrze. Dziwnie to

niestety tak 2,3 godzi śpi sam w łóżeczku, a potem wstaje i pokazuje na nasze łóżko i mówi tiu, tiu no i nie chce w środku nocy robić mu nauki samodzielnego spania i śpi ze mną

Gość lena #
czasem śpię z synkiem ;)

nie chociaż bywały przypadki typu choroba i spałam bo się bałam o niego zdarzało się ze podczas drzemki w ciągu dnia tez usypiałam

Gość moim zdaniem jak
od początku dziecko kładziesz w swoim łóżku to z każdym dniem a właściwie nocą będzie go trudniej od tego odzwyczaić. Ja od razu położyłam małą do łóżeczka i gasiłam światło. Faktycznie pierwszą noc trochę się kręciła ale następne już spała normalnie

Gość hhjgbhj
Pewnie częściej śpią matki karmiące naturalnie....:)Ja spałam na wielkim łożu z mężem i córką(choć planowo miała spać w łóżeczku).Gdy pojawiło się drugie spałam krótko z dwiema(:) mąż pracował-musiał się wysypiać),później tylko je razem usypiałam i myk do "chłopa".Teraz śpią (zasypiają )razem i my razem :D Jest fajnie!

Gość hhjgbhj
Choć całe życie spałam sama,teraz coś mi się przestawiło,że ..smutno tak samemu w łóżku;)

nie, śpi sam. chyba że ma jakieś koszmary w nocy to wędruje po mnie i mam się z nim kłaść do jego łóżka, ale nie przytulać go :P nie lubi żadnych przytulanek z mamą czy tatą w łóżku :P na początku jak był malutki to spaliśmy we 3, bo mi było wygodniej karmić bez wstawania, poza tym straszliwie ulewał i bałam się go odstawić od siebie choć na moment. później zaczął zasypiać sam, ale i tak w nocy, przy 2-3 karmieniu wędrował do nas i tak spaliśmy do rana. od 11 miesiaca życia, czyli od kiedy odstawił sie od piersi śpi sam.

Gość mireczkaa
tak :) ma 2,5roku i od jakiegoś czasu wróciła do naszego łóżka.

Gość elizka24
mala_agatka a co to znaczy odstawil sie od piersi? moj ma prawie 11m i strasznie mnie meczy z nocy. Ciagle wstawanie i branie do siebie cyc a pozniej znow odkladanie go meczy nieziemsko, wiec mysle o odstawieniu. Wiem e to bedzie ciezkie bo moj syn nawet nie chce patrzec na zadne szmoczki/

Gość hhjgbhj
elizka-porządnie go nakarm przed snem czymś zapychającym może?Może ma w nocy za gorąco i pić mu się chce,a może chodzi tylko o twoją obecność.Budzi się matki nie ma a jak "Ją" dorwie to naturalne że się przysysa.:

Gość hthh
Na początku spaliśmy z córeczką. Chcieliśmy żeby czuła się bezpiecznie i sami wiedzieć że nic jej nie jest. Jako paromiesięczne niemowlę córka spała już wyłącznie w swoim łóżeczku. Teraz ma dwa latka i wciąż łóżeczko uwielbia. Gdy chce jej się spać, sama się do niego pakuje. Śpi długo i spokojnie w nocy i dodatkowo ok.2-3 godzin w dzień. Myślę że to dlatego że nigdy jej nie separowaliśmy od siebie a i teraz śpimy w jednym pokoju.

to znaczy że się odstawił :) skończył 10,5 miesięca i nagle z dnia na dzień przestał jeść w dzień, co mu proponowałam pierś to był pisk, wrzask i odrywanie się ode mnie. więc zaprzestałam prób. jednocześnie pojawił się koszmar nocnego karmienia! całe noce od 24 do 6 rano karmienie co 20 minut! non stop cycek w buzi i ssanie, picie, jakby na zapas! nagle z nocy na noc przestał! o 24 wypił z piersi, po 20 minutach wrzask, pisk, odrywanie się ode mnie...podalam wodę i tak oto temat karmienia został całkowicie zakończony! nigdy więcej nie upomniał się o pierś. odstawił się sam :) a i 3 dni po skończeniu 11 miesięcy (i jednocześnie po zakończeniu karmienia) wyrósł mu 1 ząbek :D

Gość hhjgbhj
Ja ze swoimi spałam i była "samoobsługa w karmieniu.Jak przestały w nocy jeść to zwiałam:).

Gość elizka24
ehhh zazdroszczę Ci mala_agatka. Moj ma juz 8 zabkow ale cyc to jego najlepszy kompan:)

Gość Córka Córeczka ma
18 miesiecy od 1 pazdziernika w koncu spi sama, bo ma swoj pokój, nowe łózko ktore zaakceptowała i spi. Ale sa noce ze przychodzi kolo 2 czy 4 i ładuje sie miedzy nas.

Gość Synuś śpi w łóżeczku
w ciąu dnia podczas drzemek (dwie ok 45 minut - 1 h) a także zasypia w łóżeczku ok 20-stej. Około 3 w nocy ma kryzys i ląduje u nas w łóżku, ma obecnie 10 msc. Kryzys ma od około 3 tygodni śpi niespokojnie trochę ale szło mu naraz 4 zęby więc się nie dziwię.

Gość elizka24
mam bardzo podobna sytuacje do Twojej

spałam z nim do połowy października,postanowiłam że koniec, po to ma łóżeczko.I zaczęło się stopniowe uczenie spania samemu.Obecnie przesypia w łóżeczku już całą noc(wcześniej ledwo wsadzony budził się i chciał do mnie) jednak jeszcze nie udało mi się oduczyć zasypiania ze mną-po kąpieli i butelce musze przytulić,pośpiewać,pogłaskać bo inaczej nie uśnie ,będzie coraz bardziej wściekły.

tak, specjalnie kupilismy gigantyczne łózko kiedy byłam w ciąży bo od poczatku chcieliśmy żeby spał z nami, teraz ma rok i nadal śpi.\ Aha, nigdy nie spał między nami, śpi z między mną a ścianką z poduchą :)