Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ElizaElle-9

Co jeszcze można dawac psu do jedzenia?

Polecane posty

a ja sie zastanawiam ile u was ,w waszych sklepach kosztuje wołowina skoro tak nią hojnie szafujecie ? a ile cielęcina ? coś mi sie zdaje z,e nie bardoz macie pojęcie jakie sa ceny takiego mięsa i ile trzebaby go bylo kupic ,zeby nakarmić nią jednego tylko psa przez jeden dzień.

Gość h4ufriohfg
Ja coś jest "pochodzenia zwierzęcego" to są same skóry, pazury, odbyty, dzioby, jelita, słowem cały syf i odpady które zostają po uboju.

Gość jrjujda
"Mój drugi piesek alergik je mięso z kaczki z ziemniakami lub rybe pange z ziemniakami ,,,, Na deser jabłko." hehe czuję się jakbym czytała jadłospis dla siebie

Gość madrakamilka
Ten 'syf' jest idealny dla psa.

Gość h4ufriohfg
Idealny BO ?

Gość pimpkowa
Takie gorsze wołowe kupowalam po 20 zł. Mam małe pieski.

Gość h4ufriohfg
Ja za kilogram indyka gulaszowego płacę 12zł, na kg mięsa z ud kurzych 9zł.

Gość jrjujda
nie wiem czy syf czy nie, ale mój piesek to uwielbia a naprzykład mięska z puszki pedigree nie tknie

Gość darek 12345678
labladorko, jak najbardziej wiem ile kosztuje i ile trzeba aby była cała miska wołowiny z ryzem i marchewką. bo mój pies dostaje raz dziennie taką michę i potem ma chrupki. i ma prawidłową wagę i żadnych chorób.

ee to nie tak zle, tutaj takiej nie kupisz :/ - jak raz przeczytalam sklad jednej mielonki w sklepie dla psa to myslalam ze sie kipne :D 10% miesa, 5% warzyw olej roslinny i wszystkie inne roslinne pierdoly

czyli Twoim pieskom takie wołowe starczy na kilka posiłków a na ile starczy dużemu psu ? na raz ? macie pojęcie jak droga jest cielęcina ? chyba nie , bo inaczej takich głupot byście nie wypisywali . Nawet gorszej jakości wołowina to plus minus 15 zł - ale jak rozumem sami nie zjecie ale psu kupicie ? Bajkopisarze :)

Gość proponuję pedigree
piesek będzie szczęśliwy i będzie robił zdrową kupkę :)

Gość h4ufriohfg
No dokładnie, psu dam, a sama nie zjem, bo w ogole nie jem mięsa :P . Wołowinę można dawać raz na jakiś czas, gulaszowe wołowe kosztuje ok. 18zł/kg. Ostatnio kupowałam schab cielęcy za 20zł/kg.

Gość pimpkowa
Do jrjujda... Ja nie jem pangi! A ze zdrowym pieskiem często jemy indyka gotowanego z warzywami i tylko z solą. Bez innych przypraw, tylko jak pisałam mam małe pieski, to jak zje mięso z szyi indyka i do tego troszkę marchewki to ma na cały dzień, nic już nie dotknie.

Gość zimny klecha
mielonego kota

Gość rftgyuioiudsdfg
co podawac psu w czasie zaparcia???????????

schab cielęcy ? a moze boczek z kurczaka ? :D no , chyba ,ze jest to jakiś przetworzony mocna schab :) ale jak pracuje w sklepie miesnym w życiu czegoś takiego nie widziałam :D

Gość pimpkowa
Jak ktoś ma dużego psa, o nie bardzo go utrzyma na wołowinie. Zgadzam się całkowicie. Wtedy dawałabym więcej suchej, ale nie pedigri, bo to syf.

Gość pimpkowa
schab cielęcy jest i kosztuje pewnie ze 40 zł za kg

Gość darek 12345678
kilogram wołowiny kosztuję około 25-35zł. dlaczego mam sam nie zjeść? jeśli mam ochotę to jem. nie rozumiem zatem określenia bajkopisarze. mój pies je około 400 g mięsa + dwie garści ryżu i mała siekana marchew. 15 zł na psa dziennie raczej nie wywraca mi kieszeni na drugą stronę.

Gość h4ufriohfg
Ta 2846489zł za kilogram :D .

Gość Gość
Jak czytam większość wpisów Waszych, to zastanawiam się czy ktokolwiek ma pojęcie o żywieniu PSA. Po pierwsze dieta psa to indywidualna sprawa. Jeden pies mieszka na zewnątrz, drugi ciężko pracuje, trzeci wyleguje się pół dnia w domu przy kaloryferze. Następna sprawa , pokarm powinien być jak najmniej przetworzony, a ilość mięsa powinna być ustosunkowana do wielkości psa. Im większy pies, tym mniej mięsa potrzebuje procentowo do swojej wagi. Wilk kiedy upoluje swoją ofiarę nie wybiera polędwiczki, karkóweczki i chudego mięska. Te części które dla Nas są najbardziej pożądane, dla wilka są najmniej odżywcze i najmniej smaczne. Najbardziej pożądane i zjadane w pierwszej kolejności są jelita, wątroba, żołądek. Tam znajduję się resztki pokarmowe roślinożerców, nadtrawione i dobrze przyswajalne dla mięsożercy. Myślicie że dlaczego pies zjada krowie kupy. Jest najbardziej przyswajalna forma witamin. Krowa nadtrawia swój pokarm przez co jest łatwo przyswajalny dla psa. Oczywiście Nam takie praktyki żywieniowe wydają się obrzydliwe.

Gość ElizaElle-9
halo halo to ja jestem autorką tego tematu i nic nie pisałam o żadnej wołowinie. panu na drugiej stronie chyba coś się pomyliło. prosze poczytac moje wypowiedzi i wtedy komentowac. jesli dla pana mięso drobiowe z ryżem i marchewką to karmienie psa byle czym to gratuluje:O

Gość milbo
ho ho ależ sie ludzie rozhulali - już nie tylko wołowina ale i cielęcina a nawet schab z cielęciny :) ludzie , zejdździe na ziemię :D

Gość darek 12345678
przepraszam zatem, faktycznie mogłem pomylić osoby.

Mój bokser, je suchą karmę. To jest podstawa jego diety. Do tego dochodzi surowe jajko, podgotowany drób, gotowany ryż i smakołyki psie. Pije tylko wodę. Zdecydowanie mój pies ni jada nie tylko słodyczy, ale również pieczywa, wędlin, nic z naszego stołu, oprócz tego co wymieniłam. Ma alergię na parę rzeczy i np po zjedzeniu kromki chleba, czy plasterka wędliny, gryzie się do krwi. A potem, to już tylko sterydy. Tak więc pilnuję rodzinkę, dzieciaczki szczególnie, by go nie podkarmiały tym, co mu szkodzi. Pies ma dwa posiłki dziennie a zaraz po jedzeniu zostaje tylko miska z wodą. Reszta jest chowana.

Gość ElizaElle-9
moja wypowiedz była do darek 12345678