Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ElizaElle-9

Co jeszcze można dawac psu do jedzenia?

Polecane posty

Gość ElizaElle-9
kot mojej ciotki bardzo lubi surową kapustę, jak zostawi główkę na stole to potrafi jej ponadgryzac tą kapustę:D mój jeden pies uwielbia ser zółty dałby się za niego pokroic nie wiem czemu tak sobie upodobał

Gość darek 12345678
+ surowe jajko z białym serem raz na jakiś czas zamiast posiłku z mięsem. taka dieta jak napisałaś jest dobra jak najbardziej. nie potrzeba więc zadnych urozmaicen. Twoje psy sa pewnie zadowolone i zdrowe.

Gość ElizaElle-9
są zdrowe i zadowolone jeden wazy 30kg, drugi dobiega do 20 bo jest jeszcze młody ale do 30 też pewnie dobije albo i więcej.

Gość szlachetna paczka to super
eliza a jakie masz pieski?

Gość eedaaa123342
To co to za duże psy ważące po 30 kg :D ? Myślałam że naprawdę duże, mój jeden więcej waży niz twoje dwa

Gość darek 12345678
więc nie masz powodu do zmartwien. moje psy miały taka a nie inną dietę ponieważ jest ona odpowiednia, taką dietę zalecali mi hodowcy. kiedyś jak jeżdziłem na wystawy z nimi to się każdy zachwycał nad tym jakie są zdrowe i mają piękne futro, dziś robię to dlatego ze jest ona sprawdzona i choc nie jezdze już z psem na wystawy to uwazam, ze powinny miec w misce tylko dobry pokarm.

Gość ElizaElle-9
Boksery:) jeden ma 3 lata i waży 32kg, drugi ma 6 miesiecy i waży 20kg. No są raczej z większych psów, małe to dla mnie jamniki;) te są największe jakie miałam wczesniej tylko terierki i kundelki.

Gość jestemjakijestem453
ja gotuje moim psom gar kaszy z podrobami-od masarza kupuje plucka ,nerki i tym podobne za bezcen,do tego daje warzywa .Psy sa zdrowe na deser:D kosci wolowe, raz na tydzien witamine A+D i jajko surowe-dobrze dziala na siersc nigdy nie dawalam suchej karmy, nie potrafie sobie wyobrazic z czym to jest i dlaczego psy choruja na dziwne choroby po tej karmie

Gość madrakamilka
Przypomnialam sobie ze naszemu pieskowi sypiemy na suche jedzenie garsc siemienia lnianego na zdrowe futerko.

Gość moj tez tak ma
krzywde robisz bo dajesz jedzenie mieszane czyli mokre i suche z czego suche lezy non stop w misce i psy mają cały czas do nich dostęp a i tak to olewają bo pańcia i tak kurcaczka ugotuje. jak powiedzialam wyzej-trzeba się zdecydowac alb o suche albo mokre-mieszac nie wolno bo to zle wplywa na uklad trawienny. pies w przeciwienstwie do czlowieka nie musi miec urozmaiconej diety,jego zoładek przezwyczaja się do jednego rodzaju pozywienia.w suchym mają wszystkie niezbedne skladniki i witaminy ale jak chcesz dawac naturalne i placic 10 razy wiecej to twoj wybór. poza tym kurczak jest bardzo nieodpowiedni dla psów (mojemu oczy ropiały od drobiu),najlepiej w takim razie wołowina. w zadnym razie wieprzowina a juz bron Boże kosci drobiowe ani wieprzowe. tylko i wylacznie mieso i kosci wołowe. jak cię stac to powodzenia.

Dla psow tylko i wylacznie sucha karma jako baza. Mozna do tego czasami cos dodac, ale pod zaleceniem weterynarza.To co wy piszecie to czysta smierc dla czworonoga, MLEKO to rozstroj jelit moze spowodowac??? Pieczywo ??? Pies nawet nie moze jesc gotowanych rzeczy ani zadnych przypraw, pogadajcie z dobrym weterynarzem. Jak juz to surowe mieso czy jakies podroby i zadnych kosci, bo odlamki moga byc szkodliwe albo dla jelit albo dla zebow. Jestem w szoku czytajac niektore wpisy ...

mój wcina suche oraz dla urozmaicenia ryż z wołowiną/kurczakiem i marchewką. nie rozumiem skąd tu te dziwne opinie o szkodliwości domowego jedzenia. wiaodmo - bardziej wartościowa gotowa karma, ale domowe dla odmiany czasem też może być. zapas suchej karmy zawsze mam, zamawiam hurtem z e-karmy i kilka miesięcy z głowy, ale od czasu do czasu lubię coś psiakowi sama ugotować :)

Gość piszinger
A taka karma? Co o niej sądzicie?? http://www.krakvet.pl/belcando-active-25kg-p-14571.html ma w sobie sporo według mnie z tego co widze na składzie składników odżywczych i zdrowych dla psa, ale może doradzi tu ktoś kto zna się na tym albo sprawdzał tą karmę dla swojego psa.

Gość piszinger
madrakamilka a jaką suchą karmę mu dajecie? Dieta jaką organizujecie swojemu psu wygląda dość dobrze, wygląda na to, że dostaje on wszystkie składniki jakie mu potrzeba. Do tego jakaś dobra karma sucha i super. Właśnie się zastanawiam nad ta http://www.krakvet.pl/belcando-active-25kg-p-14571.html

Gość Jabardzo
Ja mam dobermana. Gotuję mu zupę z wątróbki, marchewki i kaszy jęczmiennej. Je to praktycznie codziennie, aż nogami przebiera do tej zupy. Oprócz tego je batony dla psów i suchą karmę, ale taką specjalistyczną Mobility, bo ma zwyrodnienie kręgosłupa. Uwielbia mleko, czasem mu daję makaron z serem. Ma taki schiz, że uwielbia te brzeżki od zamawianej pizzy, aż ma ślinotok na to. W ogóle to nigdy nie zostawia pełnej miski, u niego wszystkie miski są zawsze puste, ile bym mu nie nawaliła.

Gość kayya

Tylko wysokomięsna karma i od czasu do czasu jakieś smakołyki ale z tych suszonych. Uszy, przełyki itd. z karm wybraliśmy wysokomięsne karmy kanadyjskie 1st Choice . Mają nawet karmy bez drobiu, super skład. www.1stchoice.com.pl

Gość roksenn

Te kanadyjskie karmy bez zbóż są bardzo dobre- Pronature Holistic. Bez konserwantów, z duża zawartością mięsa, a jaka różnorodnosc smaków. Mój psiak je wręcz uwielbia