Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy sie smiac czy nie

SZLACHTNA PACZKA! Widzieliscie juz nowe zgloszenia?

Polecane posty

Gość Zlecania przez net
Na co mam dać namiary??? Jak ktoś już pisął, to w moim nicku jest nazwa strony, wyskakuje w goole, ale jakby nie to adres www.zlecenia.przez.net/ Ja się zgłosiłam do kilku ogłoszeń, a wybrano mnie na jednym i to tylko dlatego, zę się zgodziłam na naprawdę śmieszne stawki (80 gr za 1000 z ze spacją).Nie znałam się kompletnie na tym, ale mam dobre pióro i umiem lać wodę ;) Dostaje kasę w zależności od ilości znaków, o teksty i ceny są różne i ponieważ jestem szybka, dostaję też teksty, których ktoś nie zdążył napisać, czyli mam swoje zlecenia, plus to, co ktoś zawali. I miałam dwa razy teksty za ekstra kasę, bo nie chwaląc się, nieźle piszę. Ale namiarów do tego konkretnego faceta nie podam :D Przecież bym sobie strzeliła samobója ;) Ale takie same zlecenia od innych się pojawiają, jakbym potrzebowała, to na pewno się zgłoszę, ale nie trzeba być pazernym na początek, dla mnie nawet te 200m zł na miesiąc, to było coś. Ale teraz mam już koło 400 ;)

Gość hhakdkdfjf
Mnie juz dawno opadly i nie tylko rece. :-0. Rozmnazaja sie na potege a potem skomlenie o wszystko. Noz kur.w.a Wlasnie sms od Operator przylazl Zbiorka na dzieci z wada sluchu tym razem :-o.

Gość hhakdkdfjf
Pani Małgorzata (43 l.) i Pan Zygmunt (51 l.) wychowują pięcioro dzieci: Anię (9 l.), Rafała (13 l.), Pawła (15 l.), Kasię (17 l.) i Mateusza (21 l.). Przyczyną trudnej sytuacji rodziny jest fakt, iż tylko Pan Zygmunt pracuje zarobkowo, by utrzymać tak liczną rodzinę. Pani Małgorzacie trudno podjąć pracę, ponieważ obowiązki domowe przy sporej gromadce dzieci wymagają bardzo wiele poświęcenia i energii. Pełnoletni syn nie pracuje, ponieważ w dalszym ciągu uczy się. Siedmioosobowa rodzina mieszka w czteropokojowym mieszkaniu. Na dochód rodziny składa się pensja Pana Zygmunta (1300 zł) i niewielki zasiłek (520 zł), z czego połowa przeznaczona jest na opłacenie mieszkania. Po odliczeniu kosztów utrzymania mieszkania na jednego członka rodziny przypada niespełna 200 zł miesięcznie. Rodzina najbardziej potrzebuje żywności i środków czystości. Pomoce szkolne: Zeszyty, Bloki, Kredki, Farbki, Cyrkiel, Plastelina, Papier kolorowy, Nożyczki, Klej, Piórnik, Plecak, Przybory do pisania Szczególne upominki: Komputer (może być używany) - by ułatwić edukację dzieciom, kosmetyki. W kazdej szkole jest komputer plus Internet Tu znow komputer chca. :-0. Ja pier.do.le Ja rozumiem ze sa te wszystkie plyty edukacyjne slowniki... ale....bez jaj.Moze jakis full wypas lapek za 4 kola Tylko czy nie bedzie marudzenia ze ma byc rozowy :D a nie czarny.

Gość hhakdkdfjf
Juz widze jak dzieci z tej patologii do roboty ida jakiejkolwiek :D Beda sie tylko na potege rozmnazac na naiwniakach zerowac.

Gość Zlecania przez net
Nie od strony, chyba napisała wyraźnie za co...

Gość hhakdkdfjf
Pani Kasia (20 l.) i Pan Piotr (36 l.) wychowują troje dzieci: Anię (7 l.), Mateusza (10 l.) oraz 11-miesięcznego Rafałka. Z rodziną na okres zimy zamieszkał także bezdomny ojciec Pana Piotra - Krzysztof, który stracił własne mieszkanie. Pani Kasia wychowuje dzieci pana Piotra z poprzedniego małżeństwa, ponieważ ich matka - alkoholiczka nie interesuje się dziećmi oraz nie płaci na nie alimentów. Najstarszemu synowi, który został z nią i jej partnerem utrudnia kontakt z ojcem. Przyczyną trudnej sytuacji rodziny jest przede wszystkim zadłużenie poprzedniego mieszkania Pana Piotra, do którego przyczyniła się jego była żona. Połowa wynagrodzenia Pana Piotra oraz część emerytury Pana Krzysztofa odciągana jest przez komornika na spłatę długów. Na dochód rodziny składa się więc połowa pensji Pana Piotra (950 zł), zasiłki z MOPSu (350 zł) oraz część emerytury Pana Krzysztofa (400 zł). Problemy finansowe rodziny uniemożliwiają zaspokojenie podstawowych potrzeb. Dochód rodziny na osobę wynosi 153,33 zł. Od niedawna dodatkowym problemem stała się zepsuta kuchenka, przez co nie można sporządzać ciepłych posiłków. Sześcioosobowa rodzina ma do dyspozycji tylko jeden pokój, ponieważ pokój na poddaszu zimą nie może być używany z powodu konieczności przeprowadzenia remontu komina. Także w kuchni konieczny jest remont, w szczególności malowanie zagrzybiałych i pokrytych pleśnią ścian. Wśród najważniejszych potrzeb Pani Kasia wymienia farbę do odmalowania kuchni oraz żywnoś Pomoce szkolne: Zeszyty, Bloki, Kredki Inne: zeszyty w kratkę, zeszyty w cienką linię, flamastry, bloki kolorowe, bloki techniczne, bloki rysunkowe, pióra Wyposażenie mieszkania: Inne: - Brakujące sprząty gospodarstwa domowego: przydałaby się kuchenka elektryczna (mała) Inne potrzeby farba do ścian, środek do pleśni Szczególne upominki: dzieci ucieszą się z każdego prezentu, ale ich szczególne marzenia to: lalka bobas, zabawka "little pet shop", słodycze, klocki lego - zamki, żołnierzyki. Najważniejsze potrzeby: farba do pomalowania mieszkania, żywność

Gość kacia wie kto
Zlecania przez net a dałabys mi link do wiarygodnej firmy szukającej osób do pisania tekstów .Bardzo Cię prosze .

Gość hhakdkdfjf
Pani Kasia (27 l.) wraz z mężem, Panem Adamem (33 l.), wychowuje syna Dawida (4,5 l.). Mieszkają razem z rodzicami Pani Kasi: Panią Basią (48 l.) i Panem Janem (55 l.) oraz jej bratem, Tomkiem (10 l.) Przyczyną trudnej sytuacji jest głownie brak pracy Pani Kasi mimo dużych starań o nią. Pani Basia zajmuje się chorym na atopowe zapalenie skóry Dawidkiem, któremu mimo wielu badań ciężko dobrać odpowiednie i wystarczające leki i maści, które zapobiegłyby ponownym nawrotom oraz wydatkom. Ta sześcioosobowa rodzina mieszka w trzypokojowym mieszkaniu w budynku, który nie spełnia warunków spokojnego zamieszkania. Żyją z pensji Pana Jana (1000 zł - gdzie 500zł automatycznie zabiera komornik) i Pana Adama (1000 zł). Dochód (250 zł na osobę) w ponad połowie przeznaczony jest na opłaty i zobowiązania. Na życie zostaje naprawdę niewiele. Rodzina najbardziej potrzebuje żywności i pralki, ponieważ ich dotychczasowa frania już się poważnie psuje. Pomoce szkolne: Zeszyty, Bloki, Kredki, Farbki, Cyrkiel, Plastelina, Papier kolorowy, Nożyczki, Klej, Piórnik, Plecak, Przybory do pisania Inne: Encyklopedia szkolna, słowniki językowe. Wyposażenie mieszkania: Pralka Inne: Chcieliby dostać chociażby używaną pralkę automat, ponieważ piorą w starej dwudziestoletniej frani, gdzie większe rzeczy do prania nawet się nie mieszczą. Pranie wykręcają ręcznie, suszenie ubrań trwa bardzo długo. Brakujące sprząty gospodarstwa domowego: Talerze głębokie na zupę, miseczki. Szczególne upominki: Tomek marzy o gitarze (najprostszej, nawet używanej) i filmie "Titanic". Dawid chciałby pod choinkę samochód, np. policyjny, straży pożarnej. Pani Kasia o karbownicy do włosów lub mikserze (najzwyklejszym), by móc upiec coś na Święta. Karbownica do wlosow??? :D Loczki se bedzie krecic???? Mikser????? :D Nie mam i zyje Ale bez karbownicy ni ch.u.j.a. sie zyc nie da :D

Gość hhakdkdfjf
na lewo pewnie ciagna :D a za co komornik zabiera to juz nie wyjasnione :D Kim sa ci wolontariusze jak rany koguta :D Tymi wy;udzeniami i cala akcja powinna sie zainteresowac policja i prokuratura

Gość kacia wie kto
o spory dochód 250 zł na osobe , przy większej ilości osób opłaca się gotować na 2-3 dni . Ja bym im pomogła gdybym miała pralkę , kasą nie .

Gość hhakdkdfjf
Pani Magdalena (30 l.) wychowuje samotnie córkę Małgosię (11 l.). Sama utrzymuje siebie i córkę, odkąd postanowiła rozstać się ze swoim konkubentem - ojcem Małgosi, który odkąd zaczął pić, stał się niebezpieczny dla rodziny. Utrata głównego źródła dochodu, jakim była wypłata konkubenta i brak pracy dla niej, postawiły panią Magdalenę w bardzo trudnej sytuacji finansowej. Pani Magdalena aktywnie poszukuje zatrudnienia. Niestety trudno jej znaleźć pracę, którą mogłaby pogodzić z opieką nad córką i paleniem w piecu c.o. Pani Magdalena mieszka z córką w wynajmowanym, 2-pokojowym mieszkaniu, wymagającym odgrzybienia obu pokoi. Jedyny dochód rodziny to alimenty i zasiłek rodzinny na Małgosię (490 zł) i okresowy dodatek socjalny na węgiel - w skali roku ok. 50zł na miesiąc. Łączny dochód rodziny (270 zł na osobę) nie wystarcza nawet na bieżące rachunki. Dlatego pani Magdalena potrzebuje przede wszystkim żywności, odzieży - w tym bielizny dla siebie i Małgosi. Przydałyby się także środki czystości. Pomoce szkolne: Bloki, Kredki, Klej, Piórnik, Plecak, Przybory do pisania Inne: kartki A4 w linie i w kratkę Wyposażenie mieszkania: Inne: kołdra, pościel, koc, poduszka, ręczniki kąpielowe Brakujące sprząty gospodarstwa domowego: robot kuchenny, komplet garnków, szklanki, kubki Inne potrzeby nie Szczególne upominki: aparat fotograficzny dla córki Najważniejsze potrzeby: żywność, odzież, komplet garnków Albo ja jestem debil dokumentny albo czego nie kumam. jakim cudem stac to babsko na wynajmowanie mieszkania. Przeciez to najmarniej 800 plus oplaty licznikowe

Gość Zlecania przez net
Kacia, to mój mail amorek.love@interia.pl. Zapytam tego faceta czy by nie potrzebował, bo wiem, że kiedyś mnie pytał o kogoś.

Gość kacia wie kto
komornik zapewna za alimenty na dziecko z poprzedniego związku ,temu nie napisane..

Gość kacia wie kto
hhakdkdfjf - życzenia z kosmosu ,ale pomyśl gdzie ma mieszkać ?? musi wynając !

Gość hhakdkdfjf
Pan Rudolf (46 l.) i pani Dorota (45 l.)wychowują czwórkę dzieci: Daniela (21 l.), Andrzeja (19 l.), Piotra (16 l.) i Szymona (13 l.). Ojciec rodziny jedenaście lat temu zachorował na stwardnienie rozsiane. Ze względu na chorobę nie może on podjąć pracy zarobkowej. Jego żona, Pani Dorota, mimo wielu starań, również pozostaje bez pracy. Jeśli kiedyś podejmie pracę, to tylko pod warunkiem, że jej wykonywanie będzie mogła pogodzić z opieką nad chorym mężem. Najstarsi, pełnoletni synowie jeszcze się uczą, syn Daniel jest studentem. Na dochód rodziny składa sie renta chorobowa Pana Rudolfa (1000zł) i zasiłki( 648zł ).Po odjęciu kosztów utrzymania mieszkania (750 zł), dochód na osobę wynosi około 150 zł. Warto dodać, że miesięczny koszt rehabilitacji Pana Rudolfa to 1200 zł. Z oczywistych względów rodzina nie ma możliwości przeznaczać takiej kwoty na leczenie. Rodzina najbardziej potrzebuje żywności, środków czystości i butów. Szczególne upominki: Piotr-edukacyjna gra komputerowa, Andrzej-dezodorant, Daniel-dezodorant, Dorota-kosmetyki, Rudolf-golarka, Szymon-piłka nożna Najważniejsze potrzeby: Węgiel, żywność, buty jaka gra Moze najnowsza Skir jakos tak matol jestem go co?? golarka??? moze brauna albo phillips a jednorazowko nie laska???

Gość hhakdkdfjf
Pani Iwona(42 l.) mieszka z ojcem Edmundem (75 l.). Rodzina z trudem wiąże koniec z końcem. Trzy lata temu pani Iwona straciła zatrudnienie w zakładzie pracy chronionej. Od tamtej pory wciąż szuka pracy. Zły stan zdrowia i brak wykształcenia powodują, że poszukiwania jak dotąd są bezskuteczne. Pani Iwona choruje na astmę i cukrzycę typu 2. Utrzymanie rodziny to emerytura ojca (1200zł) i zasiłek z opieki społecznej(270zł). Po opłaceniu mieszkania (500zł) oraz zakupie lekarstw (290 zł) na życie w przeliczeniu na osobę pozostaje 340 zł. Priorytetowe potrzeby rodziny to żywność i środki czystości. Szczególne upominki: Laura-płótno do malowania. Jerzy- encyklopedia geografii. Przepraszam az kawa mi w przelyku stanela Plotno do malowania??????????? :D Na osobe 340 zl :D i im brakuje???? ja pie.rd.ole

Gość hhakdkdfjf
nie kominiarz nie murzyn Uwierz nie ma rodziny w ktorej bylby ktos zdrowy. Albo rodzinka tatus mamusia oboje z III stopniem uposledzenia umyslowego bez pracy maja 4 dzieciakow :D

Gość kacia wie kto
Zlecania przez net - dziękuję ,napisałam :)

Gość hhakdkdfjf
Pani Katarzyna (50 l.) mieszka wraz z mężem Ireneuszem (56 l.) oraz synem Mateuszem (27 l.). Trudna sytuacja rodziny zaczęła się w 1997 r., kiedy podczas powodzi stracili dom. Obecnie mieszkają w niewielkiej przybudówce. Z powodu wykształcenia i wieku członkom rodziny ciężko jest znaleźć stałą pracę. Jeśli mają taką możliwość pracują dorywczo i sezonowo. Obecnie na dochód rodziny składa się tylko zasiłek (400 zł), jednak po opłaceniu mieszkania (340 zł) zostaje im zaledwie 60 zł. Z tych pieniędzy nie są wstanie spłacać pożyczki, nie mówiąc już o innych wydatkach codziennego życia. Rodzinie najbardziej potrzebna jest żywność i środki czystości. Szczególne upominki: Pani Kasia marzy o tosterze, Pan Ireneusz o maszynce do chleba a chłopak o fajnych kosmetykach. No tak toster aby Pancia pijac kawe z darow ktora wyludzila mogla sobie tosciki posmarowac czyms tam :D No maszynka do chleba :D fajne kosmetyki Bossa im lece kupic tylko czy sie nie obraza??? Bo jak w gust nie trafie??? Moze Dali albo Nino Cerutti ? :D

Gość kacia wie kto
Pani Iwona(42 l.) mieszka z ojcem Edmundem (75 l.). Rodzina z trudem wiąże koniec z końcem. Trzy lata temu pani Iwona straciła zatrudnienie w zakładzie pracy chronionej. Od tamtej pory wciąż szuka pracy. Zły stan zdrowia i brak wykształcenia powodują, że poszukiwania jak dotąd są bezskuteczne. Pani Iwona choruje na astmę i cukrzycę typu 2. Utrzymanie rodziny to emerytura ojca (1200zł) i zasiłek z opieki społecznej(270zł). Po opłaceniu mieszkania (500zł) oraz zakupie lekarstw (290 zł) na życie w przeliczeniu na osobę pozostaje 340 zł. Priorytetowe potrzeby rodziny to żywność i środki czystości. Szczególne upominki: Laura-płótno do malowania. Jerzy- encyklopedia geografii. Przepraszam az kawa mi w przelyku stanela Plotno do malowania??????????? Na osobe 340 zl i im brakuje???? ja pie.rd.ole 340 -dużo ,ale dolicz leki ,a to płótno może po to by dziewczyna mogła malować spieniężyć i stanąć na nogi ?

Gość hhakdkdfjf
Pani Joanna (36 l.)wychowuje samotnie dwójkę dzieci: Monikę (16 l.) oraz Jakuba (11 l.). Po rozwodzie i utracie pracy przez panią Joannę ich sytuacja materialna uległa znacznemu pogorszeniu. Pani Joanna obecnie pracuje jako sprzedawca, uzyskując miesięcznie 1000zł wynagrodzenia. Chcąc poprawić swoją sytuację nie ustaje w poszukiwaniach lepiej płatnej pracy, przeglądając oferty i udając się na rozmowy kwalifikacyjne. NA dochód rodziny, oprócz wynagrodzenia za pracę dla pani Joanny, składają się alimenty na dzieci ( 1000 zł).Po uwzględnieniu wszystkich opłat na utrzymanie mieszkania (800zł) oraz raty kredytu (500zł) "na życie" pozostaje im zaledwie 233 zł na osobę. Pani Joanna bardzo obawia się zimy, dlatego do najważniejszych potrzeb zaliczyła ciepłe kurtki zimowe. Przydadzą się także środki czystości. Inne potrzeby lampka stojąca, mama marzy też o krześle obrotowym do biurka dla syna Szczególne upominki: deskorolka moze skorzane to krzeslo??? A po co deskorolka???

Gość kacia wie kto
ao akurat dobre - chłopak matrzy o kosmetykach ,27 letni chłop hahaha , a do roboty a jak nie ma to do innego miasta !

Gość kacia wie kto
nie kominiarz nie murzyn mogłes zawołac jakąmś kobietę i wspólnie im to wręczyć

Gość hhakdkdfjf
Pani Janina (52 l.) i Pan Zdzisław(52 l.) wychowują czwórkę dzieci: Marleną (24 l.), Małgosię (19 l.), Mateusza (17 l.) i Martynę (9 l.) Pani Janina nie mogła przez wiele lat podjąć się pracy, gdyż od najmłodszych lat dzieci Pani Janiny chorują i muszą mieć ciągłą opiekę lub też były zbyt małe, by je same pozostawić w domu. Pani Janina i Pan Zdzisław mają piątkę dzieci i jedno z nich jest już usamodzielnione, jednak czwórka dzieci nadal pozostaje pod opieką rodziców. Sześcioosobowa rodzina mieszka w trzypokojowym mieszkaniu. Na dochód rodziny składa się pensja Pana Zdzisława (1150 zł.) oraz zasiłki (740 zł). Te przychody pozwalają na opłacenie mieszkania, wykupienie lekarstw, biletów do szkoły i pracy. Niestety na życie zostaje niewiele.(Po odliczeniu kosztów utrzymania na jednego członka rodziny przypada jedynie 188 zł). Rodzina najbardziej potrzebuje żywności, dwóch kołder antyalergicznych i zimowego obuwia Szczegolnie Marlenka jest do wychowywania :D Ja pitole :D Noz ku.rw.a co ze ciul w to uwierzy???? Pomoce szkolne: Zeszyty, Klej, Przybory do pisania Wyposażenie mieszkania: Inne: Kołdra antyalergiczna x2(jakaś tania) Szczególne upominki: perfumy, kosmetyki, gumki i spinki do włosów Najważniejsze potrzeby: eeeee przepraszam ile koszyuja gumki i spinki do wlosow???? :D Moze to dla Marlenki zrobi dwie kitki i wsadzi w buzie lizaczka i na nocniczku usiadzie... :D zaraz moze nie maja nocniczka moze im tez trzeba wyslac ?? :D

Gość hhakdkdfjf
nie moge normalnie nie moge to sa kpiny z czlowieka i smienie sie z niego w zywe oczy :D

Gość hhakdkdfjf
Pani Agata(40 l.) i Pan Mikołaj (39 l.) wychowują trójkę dzieci: Stefana (17 l.), Agnieszkę (15 l.), oraz Anię (14 l.) Przyczyną trudnej sytuacji rodziny są niskie zarobki (2720 zł), nieadekwatne do wysokich kosztów utrzymywania mieszkania (ponad 1000 zł) i potrzeb rodziny, oraz do problemów zdrowotnych Pani Agaty, która ma przyznaną III grupę inwalidzką (leki kosztują ok 160 zł.),a także do częstych pęknięć kości rąk i nóg u Agnieszki. Pięcioosobowa rodzina mieszka w 3 pokojowym mieszkaniu, które jednak wymaga remontu i doposażenia. Łączny dochód rodziny (310 zł na osobę) nie zawsze wystarcza i pozwala jedynie na skromne życie. Dodatkowym problemem jest to, że pan Mikołaj, z racji wykonywanego zawodu (dekarz), nie pracuje w okresie zimowym. Rodzina w tym okresie szczególnie potrzebuje wsparcia. Wśród najważniejszych potrzeb rodziny znajduje się żywność trwała i środku czystości. Niskie zarobki ?????????????????????????????????????????????????????????? To sa niskie zarobki??????????????????

Gość hhakdkdfjf
2720 calosc 1000 mieszkanie plus 160 leki Tj 1160 2720-1160=1560 malo pytam????

Gość hhakdkdfjf
Pani Barbara (35 l.) samotnie wychowuje dwóch synów, bliźniaków: Adriana i Fabiana (3.5 l.). Mieszka także ze swoimi rodzicami: Panią Krystyną (62 l.) oraz Panem Janem (64 l.). Przyczyną trudnej sytuacji rodziny jest nieudane małżeństwo Pani Barbary oraz jego późniejsze następstwa: samotne wychowywanie małych dzieci a tym samym niemożność pójścia do pracy (Od września tego roku dzieci poszły do przedszkola, w związku z czym Pani Barbara dopiero teraz może zacząć starać się o pracę). Cała rodzina mieszka w dwupokojowym mieszkaniu z łazienką i kuchnią. Warunki mieszkaniowe są bardzo skromne. Po rozwodzie Pani Barbara uzyskała alimenty na synów w wysokości 600 zł, jednak większość pieniędzy wydaje na opłacenie przedszkola. Otrzymuje również pomoc w formie zasiłku rodzinnego w wysokości 136zł. Wszystkie koszty związane z utrzymaniem mieszkania, opłatą rachunków oraz wyżywieniem ponoszą dziadkowie (mający wspólnie 2110 zł emerytury). Dochód na jednego członka rodziny po odjęciu niezbędnych wydatków wynosi 400 zł. Wśród najważniejszych potrzeb rodzina wymienia bieliznę i buciki na zimę dla chłopców oraz żywność. Inne: poduszeczki do łóżeczka x2 Szczególne upominki: dla Fabiana i Adrianka po dużej koparce Najważniejsze potrzeby: bielizna dla chłopców, obuwie, żywność

Gość hhakdkdfjf
Pan Robert(41 l.) oraz pani Katarzyna (42 l.) wychowują córkę Magdalenę (11 l.). Mieszkają oni z babcią- Panią Zofią (72 l.) Przyczyną trudnej sytuacji rodziny jest choroba pana Roberta- schizofrenia, przez którą bardzo ciężko znaleźć mu pracę. Pani Katarzyna również ma trudności ze znalezieniem pracy, gdyż przez kilka miesięcy przebywała ona na leczeniu uzależnienia od alkoholu. Czteroosobowa rodzina mieszka w trzypokojowym mieszkaniu w dość ubogich warunkach. Utrzymują się oni tylko z renty pani Zofii (2000zł.). Dochód na jedną osobę po odliczeniu kosztów utrzymania mieszkania wynosi 250zł. Do wydatków należy jeszcze kupno lekarstw pana Roberta, na które nie zawsze go stać (120 zł), oraz raty kredytu (aktualnie do spłacenia zostało 2500zł). Rodzina najbardziej potrzebuje odzieży. Bardzo przydałby się sedes, gdyż stary jest pęknięty. tu sku.rwie.le zeruja na staruszce zabic takich to malo

Gość hhakdkdfjf
Pani Mariola (45 lat) samotnie wychowuje troje dzieci: Piotra (24 lata), Maćka (23 lata) i Mariana (10 lat). Przyczyną trudnej sytuacji rodziny jest choroba 3 synów na mózgowe porażenie dziecięce. Na dodatek Maciek, oprócz MPD, cierpi również na refluks żołądka. Pani Mariola nie może pracować, ponieważ opieka na synami pochłania jej cały dzień oraz często powoduje nieprzespane noce. Pomimo ciężkiego życia, jest bardzo pogodną kobietą. Czteroosobowa rodzina mieszka w dwupokojowym mieszkaniu w wieżowcu. Na dochód składa się renta Piotra (1100 pln), Maćka (1100 pln) oraz alimenty Mariusza (150 pln). Po opłaceniu mieszkania oraz wykupieniu leków, rodzinie zostaje na życie 385 zł/os. Rodzina najbardziej potrzebuje żywności, środków czystości oraz pościeli i koca. Marzeniem Mańka jest zdalnie sterowana koparka. Pomoce szkolne: Inne: modelina dla Mariusza Wyposażenie mieszkania: Inne: Pościel na podwójne łóżko, koc, poduszka Brakujące sprząty gospodarstwa domowego: Mata masująca na fotel Inne potrzeby - Szczególne upominki: Marzeniem najmłodszego syna - Mariana jest laptop oraz koparka zdalnie sterowana laptop :D :D mata masujaca????????? :D popier.do.li.lo sie dokumentnie w glowkach bez maty zycia nie ma :D