Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość graeg

moja niunia nie chce spać:(

Polecane posty

Gość graeg

moja córeczka ma 2 miesiace...wrocilysmy z 2tyg wakacji u moich rodziców i jest problem:mała przyzwyczaila sie do tego ze babcia ja usypia swoimi sposobami i nie chce nam spac.do tej pory zawsze lulał ja mąż, działał na nia jak balsam...a teraz po tej rozlace u niego na rekach ciagle ryczy...dzis obudzila sie w nocy o 2 i do 5 nie chciala zasnać...nie wiem co teraz robic:(((((((((((czemu ona od razu po jedzeniu nie spi?? wczesniej tez od razu nie zasypiala ale duzo szybciej np. po pół godziny:(

Gość graeg
doradzcie cos dziewczyny co tu robic?

Gość graeg
halo:(

Gość graeg
rogiem od poduszki lulała,my tez tak robimy ale nic z tego...najgorsze jest to ze płacze u meża...i teraz ja prawie ciagle ja musze nosic

moze to okrutnie zabrzmi, ale ja odkladalam i koniec.Ryk mnie nie ruszla .IIm starsze dziecko tym trudniej bedzie ci ją na swoje sposoby uspic

Takie maluszki bardzo szybko przyzwyczajają się do tego co dobre, typu noszenie, bujanie itp. Córa ma dopiero 2 miesiące, więc jest w miarę lekka, a pomyśl co będzie jak będzie miała pół roczku, roczek...? Toksyczna dobrze pisze, niestety, czasem trzeba być okrutnym dla własnego zdrowia psychicznego i fizycznego też. Odkładaj ją do łóżeczka, głaszcz po pleckach, po policzku, czółku, za uchem, możesz coś nucić, albo włączyć kołysanki. Jeśli dalej będzie płakała to weź na ręce niech się uspokoi i połóż znowu i wyjdź z pokoju. Jak znowu zacznie płakać to wróć, uspokój i siup do łóżeczka. Wydłużaj przerwy we wchodzeniu i uspokajaniu. Okrutne, ale skuteczne i zaowocuje na przyszłość.

to ja polecam tobie obejrzezc zaklinaczke dzieci, co sie dzieje z dziecmi ktore w wieku paru lat dopiero są uczone samodzielnego spania,...Dla mnie to jest dopiero terror takiego dziecka.Ono wten czas zupelnie jest oglupiale dlaczego do tej pory była tak, a od tej pory ma byc inaczej

Gość toksyczna chora jestes
sama pomysl, a nie gowna w tv ogladasz jak jakas wyrocznie...

niunia - co to jest ? to się kojarzy niejednoznacznie, nie ponizaj dziecka w ten sposób

Gość grazakaaa
współczuje Waszym dzieciom... dziecko samo w pewnym momencie dojrzewa do samodzielnego zasypiania, rola rodzica jest wyczuć moment... i wcale nie nastepuje to w wieku 8 lat... wiem z doświadczenia

No taaak, bo lepiej do 3 roku życia dziecko bujać w wózku, żeby zasnęło, później przenosić do łóżeczka modląc się, żeby się nie przebudziło, położyć się obok dziecka i spać z nim do 5 roku życia, bo jak się potomek obudzi i wyczai, że nie ma obok śpiącej mamy to ryk, płacz i lament. Taaak to jest bardzo wychowawcze.

przeciez to TY mi walisz jakimis linkami, wiec ja tobie polecilam to i owo nawzajem. W domu mam 6 dzieci w roznym wieku i moja praktyk a sie sprawdzila .Proponujae aby ty opowiedziala mi jak twoje niuniu usypialas , a moze teorytyk z ciebie jak tutaj takich wiele???

no tak.. dla was odlozenie do lozeczka dziecka to jest terror, ale jak przyjdzie pora w wieku kilku lat nauczyc dziecko samodzielnego spania, dzieciak glupieje, dlaczego raptownie zaczyna wam przeszkadzac i go karcicie ( w jego mniemaniu) to juz wszystko ok wedlug was? Powtarzam, im starsze dziecko tym wielksza tragedia.Doopiero parolatek da wam popalic gdy wkoncu pojdziecie po rozum do glowy

Gość jannnniiika
kilkulatek rozumie co do niego mówisz, no oczywiście kilkulatek z którym sie od małego liczyłaś i z nim rozmawiałaś, ale co o tym może wiedziec kobieta, która pozwala niemowleciu płakac w samotności..

no to jeszce raz polecam abyscie sobie obejrzeli filmiki jak kilkuletnie dziecko reaguje gdy uczy sie je samodzielnie uspiac.Wtedy to dla niego jest trauma.Nie zycze zadnemu rodzicowi takiej szarpaniny sie z dziecmiem i po 40 razy w nocy odsylania je do wlasnego lozka kiedy z niego bedzie co 10 minut wychodzic