Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patataja

czy też was rażą błędy ortograficzne u ludzi?

Polecane posty

Gość patataja

bo mnie strasznie... spotykam sie z nimi regularnie, mam wrażenie ze Polska to kraj nieuków itd w podstawowych wyrazach używanych na codzień karygodne błędy i nie mówcie tu o jakiejś dysortografii itd-to można z sukcesem korygować osoba czytająca i zwracająca uwagę na to co pisze nie będzie robić byków za bykiem dla mnie sprawa jest jasna-nieuctwo i nieczytanie książek, czegokolwiek bardziej ambitnego od gazetek typu GALA, portalu Pudelek czy wlasnie Kafeterii

Gość drawmate
tak, też rażą. i zniechęcaja do ludzi, bo jednak sosob wyrazania i poprawnego pisania swiadczy o czlowieku.

Gość drawmate
mnie bardziej razi obłuda i kurestwo- to też

Gość Eleeena
przesadz Kolezanko/Kolego :-P Tu na Kafe ?Chyba nie masz wiekszych problemow niz bledy piszacych tu? Wrzuc na luz , bo zepsujesz sobie dzien :-D

Gość Magdalena 28
Ale "chuj" napisałeś poprawnie ;) Nienawidzę czytać wypowiedzi z błędami 🖐️

Mnie bardzo rażą błędy ortograficzne. Doprowadzają do szewskiej pasji. Traktuję takich ludzi jak tumanów. Bo jeśli już ktoś sobie zdaje sprawę z tego, że robi błędy ortograficzne, to powinien korzystać ze słownika. Ale widać niektórzy uważają, że to nie jest takie kompromitujące.

Gość (@)
też mnie to denerwuje....... ale co dziwne czasem klikam i czytam po sobie zamiast też to napisałam tesz lub coś podobnego ;) więc myślę, że często jest tak, że się przeklikamy........ nie chcąco

Gość patataja
no ktoś mnie rozumie:) i żeby nie było-nie jest dla mnie problemem jak się komuś czasem zdarzy błąd, jesteśmy tylko ludźmi, mi też się zdarzają Natomiast jeśli jest to powtarzalne często to naprawdę razi A spotykam się z blędami typu żecz, bluska itd:-O i nawet u ludzi po studach....

Gość jasne a znajomość
natury ludzkiej zwalnia cię z obowiązku kultury :P Piszesz niechlujnie, z błędami i równie paskudnie odnosisz się do ludzi. Mniemam, że znasz się na nich tyle, co na zasadach dobrego wychowania - wiesz, że istnieją :P

Gość Eleeena
widocznie nie macie wiekszych problemow , niz doprowadzanie sie do szewskiej pasji tu :-P Trzeba byc wyrozumialym dla ludzkich ulomnosci, sa o wiele wieksze grzechy , niz pisanie z bledami. Ale kto co lubi. Wkurzajcie sie , az nerwy Was poniosa w "Kosmos".

niektorzy ludzie to zdecydowanie przesadzają z waleniem byków, ale drazni mnie takie czepialstwo o blędy interp. typu ;gdzie przecinek źle postawiony a gdzie dobrze etc....

Gość patataja
jeśli rażą mnie koszmarne błędy to znaczy ze nie razi mnie obłuda i kurestwo? i inne rzeczy? jedno drugiego nie wyklucza

Wyklucza, ponieważ skupiasz się na błędach, nie zaś na treści topicu. Tak jakby błędy były najważniejsze. Ważne, że wszyscy rozumieją co autor miał do przekazania.

ostatnio czytalam pytanie czy opłaca sie leciec na wczasy do Żymu :o :o.Dodam ze to nie była prowokacja,dopiero gdy autorce zwrocili uwage że pisze się Rzym przez "Rz" wtedy sie zorientowała

Gość patataja
pendzior bzdury piszesz to że przeczytam treść z błędami nie znaczy, że tylko te błędy zauważę a treść nieważna ale nie po to są stworzone jakieś normy językowe żeby ich nie przestrzegać możemy też iść na egzamin w dresie bo w końcu ważna wiedza a nie ubiór albo powiedzieć weszłem itd-w koncu każdy wie o co chodzi odrużniam rzeczy ważne od mniej ważnych-ale te pierwsze nie przysłonią mi tych drugich

Gość patataja
odróżniam:) pardon

Gość kunga
Autorko -->"na co dzień"

Gość Taraban
A to ? : Mnij ksionszkuf wincej piwa

Gość niunczako
hahaha, a co za litera ta gwiazdka?

Gość dkxdjksd
tylko pedały napiszom chuj bez gwiazdki, normalnym to nie pszehodzi przes klawiature

Gość dkxdjksd
głuwnie do krencenia loduf i pisania huj przez ch terz

Gość niunczako
Akurat pisownia wyrazu ch.uj jest najmniejszym problemem z tej epidemii byków hahahaha

Na kafeterii nie trzeba pisać poprawnie,bo szkoda czasu i mało ludzi zwraca na to uwagę.Często tez komuś po prostu się nie chcę i pisze bez przecinków i z błędami.Na przykład na trolli szkoda marnować czasu i pisać ą ę. Tyle w temacie

Gość qwrtypoiuy
chuj kurwa z tym