Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patataja

czy też was rażą błędy ortograficzne u ludzi?

Polecane posty

Gość qwrtypoiuy
pierdolę wam

Gość niunczako
ammarie, tez masz pretensjonalna maniere pisania -ę- w drugiej osobie? "ludziom sie nie CHCĘ" masakra...

a po co ja mam pisac poprawnie ? do kogo? kiedy chce to pisze poprawnie ale sorry na kafe to ja mam w dupie ta cala ortografie chyba ze wyrazam sie do kogos kogo lubie badz szanuje reszte mam w dupie.Brak czasu tez czasami zmusza na ominiecie wszelkich polskich znakow i juz. Najlepiej rozdaj wszystkim slowniki i nauczaj ortografii ale i tak nic nie zmienisz. Mam prawo pisac jak chce i tyle skoro sie komus nie podoba to jego problem.Cyaaaa

Gość niunczako
Mam prawo pisać jak CHCĘ hhahaha

Gość mi mala niezalogowana
jesli ktos popelnia podstawowe bledy ortograficzne, to niestety nie istnieje dla mnie jako rozmowca, z ktorym moglabym sie liczyc:P ot, taka niepowazna malpka:)

Gość mi mala niezalogowana
nie mam polskich liter w pracy ;p

mnie rażą, sama często robię literówki, pisząc np. na gg czy tutejszym forum, ale ó zamiast u itp. jest rażące :( bo to nie z pośpiechu wynika

Gość ksjdlfkajkljfkl
pierd‌ole wasze błędy ortograficzne w ch‌uj mnie to wal‌i spie‌rdala‌jcie z tym 🖐️

Gość no szkoda esfghydfgh
dlaczego nieuków? Powiem tak , ortografii mozna zapomniec , kazdy ma do tego prawo w szkole wygrywałam wszystkie konkursy ortograficzne ,dzisiaj po latach bywa że i zastanawiam sie niekiedy nad składem' pisownią danego wyrazu ,jesli jest niepewność to najlepiej zweryfikować przy pomocy słownika . Mnie też rażą błędy ort ale jesli dany wyraz jest rzadko używany to osoba ma prawo do błędu",ale jesli podstawowowe ,codzienne wyrazy z którymi człwoiek ma styczność to przepraszam bardzo nie podoba mi sie to i od razu oceniam osobę.

Gość jako polonistka mam prawo
po robocie szczerze pierrrdolić wszelkie błędy :classic_cool:

Gość niunczako
jako polonistka jesteś zerem, skoro po 16ej, zawieszasz swoje wykształcenie na kołek. Męczy cię pisanie poprawnie? komu te dyplomy dają, straszne...

Gość Adamadam
Nie wierzę, że można zapomnieć ortografii! jeśli się nauczysz poprawnie pisać to poprostu to wiesz i tyle. Tak jak tabliczkę mnożenia :)

Gość adammmmmm
no to odpowiedz natychmiast bez myslenia... tylko uczciwie 7*8= 6*9= 3*27= no i jak szybko była odpowiedź? od razu? pewnie nie :P

Gość Adiri1969
Jak piszesz tekst masz możliwość przeczytania tego co napisałeś zanim klikniesz wyślij . :)

Gość Adiri1969
I nie porownuj mnożenia szybkiego i od razu natychmiast , (choć ja potrafię to policzyć szybko i bez problemu) do pisania tekstu bez błędów ortograficznych które można sprawdzić . Jeśli znasz ortografie to piszesz odruchowo bezbłędnie a jeśli jej nie znasz to nie znasz :)

Gość patataja
chyba niektorzy maja nie tylko problem z robieniem bledow ortograficznych ale i czytaniem ze zrozumieniem Napisalam wyraźnie ze rażą mnie blędy częste, w podstawowych wyrazach uzywanych na co dzien. jak ktos nie wie jak napisac gżegżółka, rzeżucha itd to zadna tragedia tak samo nei musimy uzywac polskich znakow piszac na forum, mi sie juz wlasnie przykladowo nie chce wiec przestalam:) jakies literowki itd tez zaden problem -oczywiscie mam na mysli forum, bo logiczne, ze w innych okolicznosciach piszac list czy cos w pracy nawet maila sluzbowego uzywa sie polskich znakow.

Gość w ogóle bzdura
bo wszystkie przeglądarki mają, albo można doinstalowac, moduły sprawdzania pisowni :classic_cool:. Starczy to zrobić i klikać na szlaczki

Gość ech.............
NIE NIGDY!!!!!!! Według ciebie jestem nieukiem, nierobiem i nie wiem czym. Według mnie ty jesteś popiepszoną polonistą/ kobietą nie potrafiąca nic innego niż dopieprzać się do ortogragfii.. Ja tak patrze na takich ludzi. Dlaczego?? Mówiąc prosto i dosadnie BARDZO DUŻO potrafię. W pracy już nie 1 łączę kilka dziedzin m.in fizykę, medycynę, biologię, informatykę, elektronikę, zmysł techniczny i złotą rączkę. Zarabiam spokojnie 2,3 razy tyle co ty. Nigdy nie pracowałem przez znajomości. Więc według ciebie to że potrafię napisać żeka, hoć itd znaczy że jestem głupi?? Po 1 to dysfunkcja mózgu. Maluję jak 6 letnie dziecko. A po 2 gie nie jest to nijak w życiu przydatne, gdyż każdy jest cie wstanie zrozumieć. Po 3 uważam że głoski dźwięczne znikną z polskiego alfabetu za max 100lat. i będziemy pisać zeka. Więc w czym moja panno jesteś ode mnie lepsza ?? Potrafisz coś więcej niż wyuczony zawód?? Nie licząc tego co każdy potrafi? Czy potrafisz tylko POPRAWNIE pisać po polsku bo wypowiadać się to już nie wiadomo no i jakaś obsługa kasy fiskalnej.