Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kropkabordo

jaka wódka jest najlepsza?

Polecane posty

Jedną czystą to na pewno warto kupić i mieć w barku, ale polecam ci też smakowe. Absolwent wypuścił teraz fajne smaki, np.mandarynka, czy mój ulubiony grejpfrut.

Gość gość
Polska wódka jest dobra, rosyjska też niezła, ale ja to ostatnio najchętniej sięgam po Norvegia Vodka. Oryginalna wódka z Norwegii. W składzie ma wodę z lodowca. Jakość zdecydowanie z wyższej półki.

Gość gość
Finlandia robi wodke z drewna. Ja pije winiak Majestaet z Lidla.

Gość Lorem Ipsum
Cudze chwalicie swego nie znacie. My też mamy dobre wódki, za dobrą cenę. Kierujecie się tym co usłyszycie o wódce, że dobra itp, a sami nie rozróżnilibyście smaku. Oczywiście Wódka z Czerwoną Kartką różni się w smaku od Finlandii, ale te już nieco droższe polskie wódki (okolice 25-30 zł za 0,5) to już bywają niezłe. Na przykład ostatnio zrobiliśmy test w mieszanym gronie damsko męskim, wzięliśmy Finlandie i mało znaną, w teorii "z nieco niższej półki" Lubuski Vodka i bez znajomości marki piliśmy jedną i drugą. Większość osób myślała, że Lubuski to Finlandia. Tak więc Panie i Panowie... próbować a nie sugerować się tym co Wam powiedzą.

Gość Przebitka87
Ogólnie to nie przepadam za wódką, wolę piwo i to też w niezbyt dużych ilościach, ale na specjalne okazje też kupujemy Lubuski wódka. Nie wiem dlaczego, ale ją zawsze mogę pić, nie wykrzywia mi tak bardzo twarzy, jestem w stanie ją przełknąć. A większości popularnych wódek to nie za bardzo.

Gość haterski
Hmm... polskie wódki są dobre, ale czy wszystkie? Zależy od receptury, producenta, ale nie oszukujmy się również - segmentu. Chyba nikt nie oczekuje, że wódka za kilkanaście złotych będzie odpowiedniej jakości. Bardzo mi odpowiada np. Gutt Vodka, spróbujcie sobie ich pieprzówki - nazywa się Pepper Vodka. Koniecznie pijcie porządnie schłodzoną i oczywiście po posiłku. U mnie zbawienny wpływ na układ trawienny - mam z tym spore problemy, ale przede wszystkim - trudny od określenia smak.

Gość Zostka
Ogólnie z wódką to jest tak, że wszystko zależy od dnia, jak jest gorszy to i Baczewski będzie wykrzywiał japę. U nas w rodzinie jest wielkie trio wódek, które lubimy pić, sprawdzone przez starsze i nowsze pokolenie. To jest: Baczewski właśnie, Lubuski Vodka i Finlandia. Co najśmieszniejsze, każda wódka z zupełnie innej półki cenowej, smakują trochę inaczej, ale każda jest dobra i delikatna w smaku. Żubrówka też może być, chociaż jak dla mnie to kwestia dobrej reklamy i tego modnego źdźbła w środku :)

Gość haterski
Żubrówkę piłem, ale jednak w stosunku do Gutt Vódka to inna półka smakowa. Nawet po samym zapachu widać sporą różnicę. No i smak nie jest tak delikatny - mowa o czystej, białej Żubrówce i Pure Vódka od Gutt. Pewnie każdy może inaczej to ocenić, ale jak dla mnie lepiej pić rzadziej, a porządny alkohol, który daje konkretny smak.

Gość hamates
To akuray prawda. Pure Vódka nie ma takiego smaku jak inne wódki, przynajmniej te które wcześniej piłem. Widać przy nich sporą różnicę, nawet w samym zapachu. Połączenie daje delikatniejszy efekt, a mimo wszystko w dalszym ciągu drin daje kopa. Przepadam za drinkami ;-)

Gość gość
Chopin rye wódka ale jest droga 0.7 kosztuje 80 zł, stock jest dobra, żubrówka czysta i wyborowa

Gość hamates
Po swoich doświadczeniach z przeróżnymi wódkami wiem, że lepiej wydać więcej na wysokiej jakości alkohol. Tutaj nie chodzi o to, żeby się upijać, tylko zwyczajnie pić to z przyjemnością. Porównaj sobie różne wódki - drastyczna różnica w smaku.

Gość KróliK FOTOgraf
ja proponuję spróbować Ciroc z lodem i dwiema kropelkami z limonki ps. mówimy o smaku, nie o upijaniu - do tego są lepsze polskie destylaty

Gość gość
my na wesele np bierzemy grawerowanego polanina, przekonała mnie butelka a w smaku jak to wódka.

Gość Legowska1
My jeszcze w sumie nie jesteśmy do końca pewni którą wódkę weźmiemy, ale zanosi się na lubuski, bo mąż bardzo lubi. Na pewno nie ma sensu kupować jakichś bardzo drogich wódek, to nawet nie będzie dobrze wyglądać, takie trochę snobistyczne.

Gość Komorko
No my się zastanawiamy nad Żytnią albo Lubuski Vodka. Obie mają fajny design, polski-nowoczesny, co w sumie bardzo fajnie pasuje stylistyką do naszego wesela i myślę że do większości. Poza tym smakowo są dobre.

Gość trustek
Z delikatnych wódek to na pewno Gutt Vodka, a dokładnie ich czysta, czyli Pure Vodka - bardzo fajny alkohol, o przyjemnym smaku. Kiedyś wódeczki mnie odrzucały samym zapachem, a teraz w drinie chętnie się napiję. Trochę to mylące, ale niby delikatna, a tak samo kopie.

Gość Dąbrówka2
Jak to powiada klasyk, wódka smakuje tak samo dobrze, czyli wspaniale. Ale oczywiście są takie, po których paw leci samoistnie, a są takie jak Lubuski, że wchodzą gładziutko i człowiek nawet nie wie kiedy jest wesół jak mało kto.

Gość cempel
Do dringków świetnie pasuje Pure Vodka, bo jest delikatna i ma przyjemny zapach, ale to wiele zależy po prostu od tego, jakie połączenia lubicie. Moim zdaniem wóda która pali w gardło jest w takich przypadkach poronionym pomysłem.

Gość gość
Pure Vodka jest w porządku, delikatna, rzeczywiście nie ma takiego odrzucającego zapachu, który pojawia się przy większości wódek. Tutaj to mi fajnie pasuje do normalnych drinków z colą, połączenie ciekawie smakujące, ale mnie po prostu takie odpowiadają. Problem mam tylko wtedy, kiedy na imprezach stawiają jakiś szajs.

Gość hortelas
Gutt Pure jest na tle innych wódek wyjątkowo delikatna - nie wiem czy kojarzycie, u nas w kilku sklepach tylko ją widziałem. Na pewno różni się od innych wódek smakiem, zapach też jest jakby taki totalne inny, ale ogólnie właśnie w takich klimatach, jaka moim zdaniem powinna być wódka.

Gość gość
Potwierdzam. Z czystych też uwielbiam Gutt Pure, jest wyjątkowo przyjemna, delikatna, dobrze się sprawdza w drinach, ale też pita jako czysta smakuje mega przyjemnie - powiedzmy, że alkohol w moim typie, ale to musicie dopasować pod siebie...

Gość gość
Zdecydowanie Gutt Pure - przynajmniej według moich doświadczeń. Zdecydowanie się u nas sprawdziła, jest solidna, jakościowa, delikatna, ma przyjemny zapach - większość alkoholi właśnie samym zapachem odrzuca. To jest totalna masakra, a ludzie nadal to piją. Ale co kto lubi...

Gość gość
Porządne wódki nie są tanie, ale zdecydowanie warto zapłacić za nie więcej, niż za inne. Przecież różnica jakościowa jest ogromna. Pewnie, że wiele zależy od tego, jaki alkohol sobie dopasujecie, ale bez przesady... Mnie tam po kiepskich wódkach odrzuca, a dla porównania napijcie się Gutt Pure. Totalnie inny alkohol.

Gość gość
Jaka vodka najlepsza ? Odpowiedz, zadna. Vodka jest dla prostakow, wiesniakow i alkoholikow

Gość cyber12354
co sadzicie o wodce bialy bocian????????

Gość pebana
Kilka osób pisało o Gutt Pure Vodka - w jakich sklepach to można kupić i ile kosztuje butelka? Patrzyliśmy w okolicznych sklepach, również auchan i nigdzie tego nie mieli. To w jakichś wybranych punktach jest tylko do kupienia?

Gość pomper
Też zdecydowanie wolę jakościowe wódki. Akurat Gutt Pure znam - moim zdaniem zdecydowanie najlepsza wódka, delikatna, przyjemna w smaku, nie pali w gardło, jest po prostu smaczna. Chyba jedyna wódka, która pasuje mojej kobiecie, a akurat ona zawsze była przeciwniczką wódki ;-)