Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klara-en

niania chyba przesadziła-sytuacja do oceny.

Polecane posty

Gość Klara-en

Pracuje u nas od 2 miesięcy dotąd wszystko było ok.Jednak dzisiejsza sytuacja dała mi do myślenia.Eleminuje z menu dzieci słodycze zwłaszcza młodszego syna (2 lata).Dziś córka wróciła z przedszkola (6 lat) i od razu po wejściu chciała ciastko które sobie odłożyła.Niania spytała jej czy może itd ona odp że tak bo pozwoliłam jej samej zdecydować kiedy zje.Niania powiedziala ze dobrze ale niech zje w kuchni tak aby synek nie widział bo byłaby awantura a drugiego rzecz jasna nie było.Córcia wzieła ciastko przeszła sie po domu pokazała bratu że je i uciekła,on chyba nie zareagował jednak po 2 takim podchodzie upomniał się o nie niania prosiła córke by sie z nim podzieliła a córka włozyla całe ciastko do buzi nagle.Niania powiedziała jej że zachowała sie nieładnie to co zrobiła nazywa sie łakomstwo i dodała że ona ze swoim młodszym bratem zawsze sie dzieliła.Córke strasznie te słowa rozłosciły zamknela sie w pokoju i zaczeła plakac krzyczac ze nie chce juz niani mi sie serce krajało gdy tak plakała :o nie ukrywam że byłam zła na nia bo powiedziala to zbyt mocno przeciez to dziecko,mąż mówi ze zachowała sie dobrze ale ja tak nie mysle i nie wiem jakie bedzie wasze zdanie?przez 40 min ciagle corka chodzila za mna na widok niani reagowala placzem bo sie jej wystraszyla!

Gość ededwwwwd
niania dobrze postapila, no nie rob ze swojego dziecka ksieziczki ktora z wlasnym bratem nie moze podzielic sie ciatkiem, luuuudzie potem sie dziwicie, ze coraz gorsze rzeczy na swiecie

Gość Klara-en
dlaczego? powinna ja przytulic albo delikatniej jej wytlumaczyc bład

Gość jjajjagsgsgs
dobrze jej powiedziala trzeba w dzieciach jakies zachowania ksztaltowac jestes dziwna jak tego nie rozumiesz

Gość ededwwwwd
poza tym to chyba provo :o

Gość Ilonkadhcsh
Przepraszam za to co napiszę. Wiem, że kochasz swoje dzieci i patrzysz przez pryzmat tej miłości, ale niania zachowała się odpowiednio. Córka wiedziała, że nie ma drugiego ciastka. Mimo to robiła to specjalnie przy bracie i nie chciała się podzielić. Reakcja córki na słowa niani jest taka dlatego, że Ty byś jej nie upomniała, że zrobiła źle, a zrobiła. Teraz dla niej to niania jest ta zła. Choć to co powiedziała Ty też powinnaś mówić.

Gość domesthossss
Powinna smarkula po dupie dostać bo jest złośliwa. Niania wyraźnie prosiła żeby nie pokazywała bratu.

Gość Klara-en
oczywiscie ze rozumiem ale mogla poprosic ja o to miłym głosem przytulic wytłumaczyc - córka strasznie płakała i sie wtulała we mnie przez 10 min po sytuacji taka była roztrzesiona,a co jakby nie bylo mnie w domu?

Gość refrefrefara
nie przesadzaj co? gowniara sie poplakala bo jej niania dwa slowa prawdy powiedziala? nie krzyczala na nia ani nic, gratuluje malego terrorysty w domu :o

nie raz byłam nianią i nigdy nie wprowadzałam swoich zasad. Zawsze przyjmowałam te panujące w domu. Ta niania jest dziwna jeśli sama z siebie zabrania dzieciom słodyczy a Ty nie widzisz nic w tym złego. To Twoje dzieci więc Ty decydujesz, a nie Ona. Byłam nianią 5 latki której nie pozwalano oglądać tv i przestrzegałam tego surowo, bo taka była wola rodziców. Byłam też nianią 2 latka któremu puszczano bajki 24/dobę. Mógł oglądać ile chciał wedle życzenia rodziców. Wychowywanie zawsze ograniczałam tyle ile się da, a za swoje obowiązki brałam zabawę z dzieckie, spacery, pomoc w ubieraniu, karmienie itp.

Gość rob tak dalej
najlepiej to zwolnij nianie bo zachowala sie POPRAWNIE jak na moj gust smarkula powinna dostac kare za 1 nie posluchanie prosby niani 2 jawna zlosliwosc wobec brata ale zrob jak chcesz, zobaczymy za kilka lat czy ci sie bd serce krajac na zachowanie twojego dziecka a syna ci nie zal? na oczach malego dziecka ktos wpierdolil ciastko i on nie dostanie, czemu ma byc gorszy?

Gość domesthossss
No straszne naprawdę, powinna jeszcze od Ciebie opierdol dostać. Rozpieszczaj gówniarę dalej to za parę lat będziesz mieć tego efekty.

Gość rrrrrtqwerqwrqwr
Ta córka to widać w ciebie się wdała a niania postąpiła dobrze a nawet bardzo dobrze.

Gość dididii
Niania dobrze postapila, madra kobieta, za to ty jestes glupia torba, cchesz z "corci"ksiezniczke zrobic, siedz w domu z bachorami i sama wychowuj durna babo! Najgorsza i najbardziej niewdzieczna praca nianczyc czyjes bachory a taka mamuska huj wie czego chce, sama sobie je wychowuj ta swoja"corcie "bekse

Gość Klara-en
nie.niania jest jeszcze przez godzine po moim powrocie tak abym mogla sie rozberac spokojnie wypic herbate przygotowac kolacje czy cos. i w ciagu tej godziny to mialo miejsce.Przewaznie w ciagu tej godziny zdazyla sie pobawic z córka

Gość No prosze Was....
Nie ..nie mogę...kobieto najlepiej gdy niania wychowa Twoje dzieci,bo Ty się do tego nie nadajesz . No to się wkurviłam przed snem 🖐️

Gość Klara-en
wy chyba nie macie własnych dzieci :o jak dziecko moje placze to nie moge na to obojetnie patrzec przeciez tym bardziej ze nie mogla sie uspokoic

Gość rob tak dalej
dziewczyny nie czytajcie tego 1 albo to idiotka i szkoda nerwow, slow bo i tak nie zrozumie- swiata nie naprawimy 2 prowo i tym bardziej szkoda karmic trola

Gość rtgtyt
a dlaczego dziećmi zajmowała się niania skoro ty byłaś w domu?

Gość hyyyyygtvbf
a potem sie dziwia mamuski, ze maja nieznosne nastolatki :D tak to jest jak sie szacunku za mlody nie nauczy, najpierw placz, potem beda grozby i wyzywanie przez nastoletnia rozpieszczona smarkule, no ludzie, wez sie kobieto ogarnij

Gość No prosze Was....
Ty jesteś popiertolona na serio .

Gość rrrrrtqwerqwrqwr
Klara-en wy chyba nie macie własnych dzieci jak dziecko moje placze to nie moge na to obojetnie patrzec przeciez tym bardziej ze nie mogla sie uspokoic Skoro dziecka nie potrafisz wychować to płacze, ale przynajmniej niania je wychowuje a ty nie powinnaś się do nich zbliżać na więcej niż 1 godzinę dziennie.

Gość Klara-en
to nie zadna prowokacja -to mialo miejsce.co ty porownujesz ze moje dziecko bedzie potem mnie wyzywac i bic? jestesmy normalna rodzina a nie patologia